Dämpade färger är inte alls tråkiga - Saab 9-3 Cabriolet 2004

När Saab introducerade den andra 9-3-generationen dominerade enkla material och dämpade färger. I efterhand var det inte alls tråkigt, även om det visade sig så 2003. Ibland kan mindre vara mycket mer. Speciellt när en tidig 9-3 NG Cabriolet drar upp i dämpade färger hela tiden. Då upptäcker du skönheten som gömmer sig bakom den enkla fasaden. Trist är definitivt annorlunda.

Saab 9-3 Cabriolet 2004
Saab 9-3 Cabriolet 2004

Självklart kände vissa Saab-återförsäljare och fans 2003 ont när de såg den nya cabriolet och sedan 9-3 sedan. Interiören var mycket enkel, plasten som användes matchade inte de standarder som varumärket ville behålla. De stickade cabriolet i Trollhättan med tanke på den nordamerikanska marknaden. I gengäld var det som trollen serverade bra.

Men inte för Europa och resten av världen.

Problemet erkändes snabbt och Hirsch Performance levererade tillbehör för att lindra den värsta smärtan. För handskfacket fanns en remsa i aluminium, läderklädda handtag och instrumentbrädor för att visuellt lyfta interiören till en lämplig nivå.

2003 väckte interiören diskussioner - Hirsch Performance levererade tillbehör
2003 väckte interiören diskussioner - Hirsch Performance levererade tillbehör

Mer än 15 år senare ser man de påstådda bristerna från då med andra ögon.

För tiderna har förändrats. Fantastiska interiörer som effektivt belyses med LED -teknik finns i alla märken. Det som var otänkbart 2003 är standard idag. Och det finns för mycket perfektion, för mycket av effekterna och de oändligt konfigurerbara färgeffekterna som erbjuds. Övermättnad sker snabbt, du märker inte längre showen och du vill gå tillbaka till den gamla analoga eran.

Precis som Saab Cabriolet som erbjuds 2004.

En Saab Cabriolet från 2004 är parkerad hos en klassisk återförsäljare i Nederländerna. Så det är en mycket tidig modell som Magna i Graz och inte rullat av tejpen i Trollhättan. Dess skick, som helt motsvarar originalet, är anmärkningsvärt. Du letar förgäves efter en rådjursförfining, Saab är som den en gång lämnade fabriken.

Bara svart plast - då vanligt - nu nästan en designhändelse
Bara svart plast - då vanligt - nu nästan en designhändelse

Dämpade färger är inte alls tråkiga.

Jag gillar faktiskt färgglada bilar. Den svart-svart-grå orgie som tyska kunder föredrar är inte min kopp te. Men i det här fallet är det det. En svart Saab 9-3 Vector Cabriolet från 2004, med en interiör med grå och svarta accenter, är ingalunda tråkig. Tvärtom. Den konsekventa minskningen av alla färgaccenter till ett minimum, till vilket radion bidrar, gör Saab snygg.

Ett designobjekt som är tidlöst.

Witmer & Odijk, en holländsk klassisk återförsäljare som alltid har Saab att erbjuda, erbjuder nu denna cabriolet. Ett svenskt designobjekt som är tidlöst och som enligt återförsäljarens checkbok är välskött och i gott skick.

Mjuk turbo med 150 hk - det räcker
Mjuk turbo med 150 hk - det räcker

150 PS Turbo är inte en sportenhet, men trevlig för bekväm kryssning på soliga dagar. Utrustningen innehåller allt du behöver och till och med lite till. Nästan 68.000 30.000 kilometer är inte mycket. I princip kan du njuta av ytterligare 100.000 17.950,00 mer bekymmerslösa utan att bryta det magiska XNUMX XNUMX kilometer -märket som utlöser en värdeförlust. De XNUMX XNUMX € som leverantören skulle vilja se på kontot är därför pengar som används väl om villkoret motsvarar det som utlovas.

Eftersom Saab -konvertibler erkänns som bra investeringar. Priserna är stabila eller klättrar år efter år, beroende på utrustning och körsträcka. Att investera i tidlös design kan ha många fördelar.

Med bilder av Witmer och Odijk

2 tankar om “Dämpade färger är inte alls tråkiga - Saab 9-3 Cabriolet 2004"

  • blank

    Vectorversionen borde faktiskt ha en 175 hk turbomotor.
    Så var det åtminstone med min 2004 cabriolet, aero -modellen hade då 210 hk.

  • blank

    Trevlig bil, men jag måste erkänna att jag gillar den silver på sidan bättre. Jag tycker att inredningen är vackrare och jag är mer ett fan av ljusa toner. Men själva webbplatsen är också bra.
    Från första intrycket gör det ett mycket allvarligt intryck.

Kommentarer är stängda.