Evergrande Auto startar produktionen i början av nästa år

I går träffade Evergrande Auto Group leverantörer och representanter för de regionala myndigheterna i Tianjin. Evergrande Auto, det är klart, kommer inte att kunna hålla sig till det ursprungliga schemat. Företaget har dock fortfarande siktet inställt på produktionsstarten, som planeras att börja i början av nästa år. Tillverkaren har nu säkrat stöd från sina partners för detta ändamål.

Evergrande Auto Hengchi 5
Evergrande Auto Hengchi 5

Evergrande Auto förlitar sig fullt ut på NEVS -fabriken i Tianjin och samlar hur det går berichtet alla krafter. Det kommer knappast att finnas någon ekonomisk hjälp från moderbolaget, vars andel (HK 3333) har stängts av från handel i flera dagar. Representanter från Tianjin Binhai New Area och partiet lovade sin hjälp och ekonomiska stöd för att få igång produktionen.

Olika leverantörer deltog i mötet, Evergrande Auto nämnde Robert Bosch GmbH, Antolin grupp, Hitachi och Hutchinson -gruppen. De försäkrade alla om att delar levererades i tid, skrev Evergrande i ett pressmeddelande.

Utvecklingen av Evergrande Auto lossnar uppenbarligen mer och mer från det som händer runt moderbolaget. Aktien (HK 0708) handlas fortfarande, men den noteras på en jämförelsevis låg nivå jämfört med tidigare toppar. Samtidigt missade Kina Evergrande för tredje gången på tre veckor Betalningsdatum och hanterar inte skulderna.

Andra fastighetsutvecklare i Kina med mindre marknadsandelar följer denna negativa trend och rapporterar också problem med likviditet. Evergrande är inte ensam, den (hemlagade) bubblan har ännu inte spruckit helt. Autodivisionens framtid är fortfarande öppen.

Man tänkte på “Evergrande Auto startar produktionen i början av nästa år"

  • ... ja, jag är nyfiken, men det här är inte bra tecken. Hengchi 5 påminner mig om min 9-7x, som också är så biffig. I alla fall mer sammanhängande än MG. Jag är nyfiken på testresultat, krocktester, strömförbrukning, räckvidd, körbeteende ....

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.