En resa många år tillbaka - Saab Sportbottle 9-3

Vid premiären av Saab 9-3 SC bortskämde Saab kunderna med en verklig flod av fläktartiklar. Det fanns häftiga ryggsäckar, små fjärrstyrda sportdräkter och förresten Saab Sportbottle 9-3. Eftersom sportighet var påståendet för nya Saab. Liksom många andra Saab -artiklar designades Sportbottle med uppmärksamhet på detaljer och fördes till fansen.

Saab Sportbottle 9-3

Med uppmärksamhet på detaljer

Den yttre förpackningen ska påminna om isglas. Ett designelement som Saab först införlivade i serien med bakljusen på 9-3 SC och senare utökade det ytterligare. Aluminiumsportflaskan fanns i silver, bokstäverna trycktes i vitt och citerade dess ursprung från det kalla norr. Karabinen, den sista lilla detaljen, var delvis målad blå och ska hänga ihop med premiärfärgen på 9-3 SC.

I efterhand är det otroligt hur många detaljer som kan packas in i ett enkelt föremål. "Saab Expressions", en avdelning hos en logistiktjänstleverantör från Göteborg, tog över distributionen av handelslinjen. Både "Saab Expressions" och hela merchandisingverksamheten har varit ett minne blott sedan 2011.

Saab Sportbottle 9-3

Saab introducerade sportdräkten våren 2005, för 16 år sedan. Det är häpnadsväckande att originalvaror från denna tid har överlevt i några av lagren. Lagrad i mörkret, orörd, bortglömd. Vi har nu fått en låda med ett Saab Expression -klistermärke och fullt med aluminiumflaskor. Ett andra paket är på väg att komma snart, men kan bara anses vara säkert när det faktiskt har landat.

I vår Aero X Club Shop Saab Sportbottle 9-3 är nu tillgänglig. En resa tillbaka till den tiden då det fortfarande fanns nya bilar från Trollhättan och en och annan premiärfest.

10 tankar om “En resa många år tillbaka - Saab Sportbottle 9-3"

 • blank

  Du missade något igen. Jag hoppas att det andra paketet kommer och då kommer jag inte att vara sen igen ...
  Genial action och skönt att kunna köpa original Saab -memorabilia då och då.

  Svara
 • blank

  Det är synd, slutsålt

  Svara
 • blank

  Tyvärr finns flaskan inte längre i lager. Synd!

  Svara
  • blank

   Kanske får vi det utlovade andra paketet. Vänta och tänk positivt!

   Svara
 • blank

  En trevlig sak!
  Det är vad du gör där. Vinmakaren kallar det en ”skattkammare” när viner som har lagrats under lång tid erbjuds där en kort tid. Tack och: beställt.

  Svara
 • blank

  Jag har letat efter fjärrstyrd SC i evigheter. Jag har bara en bild, färg blå. Tyvärr ännu inte hittat. Bra, vad du alltid trollar fram. Kommer flaskan att beställas idag.

  Svara
 • blank

  Original och nya varor

  Fascinerande vad bloggen fortfarande öppnar och återskapar sig själv. Lizis garage, redan tre Saab -koppar och nu flaskorna ...
  Från Saab i skick av en årig bil till ny merchandising, allt ingår. Saab känner sig väldigt, väldigt levande här ...

  Svara
 • blank

  Jag köpte till och med flaskan - här i Toms annonser för några år sedan. 🙂 Vad jag dock inte visste är att flaskan kommer från introduktionen av SC och att den blå är min favoritfärg, den vackra safirblå metallic (internat. Fusion blue). Bra, vilken information du kan få från bloggen! 🙂

  Jag skulle gärna vilja ha en så liten fjärrstyrd SC - finns det fortfarande någonstans? Eller åtminstone ett foto eller en film?

  Ha en trevlig helg för alla Saab -fans!

  Svara
  • blank

   Då köpte jag 5 av dessa fjärrstyrda bilar och gav bort dem som en familj. Kanske finns det fortfarande foton på en gammal hårddisk. Ingen misstänkte då att en sådan leksak en dag skulle bli åtråvärd.

   Svara
 • blank

  Bra! Extra för helgen. Beställde direkt! 🙂

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.