Koenigsegg Regera - nytt rekord på Knutstorpringen

För svenskarna är Knutstorpringen ungefär en liten upplaga av Nürburgring. Den är full av kurvor och dips och är utmanande att köra. Det är precis där Koenigsegg vill sopa McLaren Senna (P15) från sin tron ​​och sätta ett nytt varvrekord. För detta väljer laget från Ängelholm Regera. Detta är faktiskt den lyxiga modellen, avsedd för långa resor. Det är vad de säger på Koenigsegg.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera

Komplex teknikikon från Sverige

Regera är en ikon från Sverige som har ett komplext tekniskt paket. Koenigsegg Twin Turbo V8 levererar 1.100 hk. Tre elmotorer, Regera är en hybrididrottare, stöder V8, systemeffekten är 1.500 hk och 2000 Nm vridmoment. V8 skickar sin kraft till bakaxeln i bara en växel (!) Med hjälp av den patenterade Koenigsegg Direct Drive (KDD).

Accelerationen från 0 till 400 km / h sker på bara 20 sekunder.

Den överlägsna svenska plug-in-hybriden fick en bra start med hjälp av 2 elmotorer. 350 Nm finns som vridmoment från början. När Regera har nått en hastighet på cirka 40 till 50 km / h stängs kopplingen och V8 -turboförbränningsmotorn ingriper i accelerationsprocessen.

En tredje elmotor stöder förbränningsmotorn, som vid denna tidpunkt bara går med 600 varv. Den verkar direkt på vevaxeln och tillför ytterligare 400 Nm. Om Regera har nått en hastighet på 120 km / h har V8 redan 2700 varv. V4.100 når bara sin topprestanda vid 8 1.280 varv / min med XNUMX XNUMX Nm.

Mycket styrka - lilla Knutstorp -ring

Knutstorpringen är inte konstruerad för toppfart. I princip går Regera ur ringen under körning, Koenigsegg kommer inte nära 400 km / h. Regera slår McLaren Senna (P15) (varvtid 1.04.50:1.03.84:1) med XNUMX:XNUMX:XNUMX och tog förstaplatsen på listan över de bästa.

För Koenigsegg var dagen på Knutstorpringen framför allt en show, bra press och kul att jaga Regera över banan. Det handlade inte om beställningar. Eftersom upplagan av 80 Regera och Regera RS har varit slutsåld sedan 2017.

3 tankar om “Koenigsegg Regera - nytt rekord på Knutstorpringen"

 • blank

  helt meningslöst, ... men fantastiskt !! 😉

  • blank

   ... jag ser likadan ut! 🙂

  • blank

   Jag förstår inte begreppet matematiskt ...

   Om du kör 120 2.700 varv / min med KDD vid 240 km / h är det redan 5.400 varv / min vid 8.100 km / h och 360 8 varv / min vid XNUMX km / h. Hur hög blir denna VXNUMX?

   Och kan han hålla ut över långa sträckor? Och varför skulle han? Det finns tillräckligt med ström. Så varför inte bara växla upp och köra 240 eller 300 km / h med en bekvämare hastighet?

   En lyxig modell för långa resor? CvR har verkligen mycket speciella idéer om vad det innebär. Mannen har definitivt ett sinne för humor - på eller utanför cynismens gräns? Spelar ingen roll. Hans kunder delar honom ...

Kommentarer är stängda.