NEVS söker investerare för tiden efter Evergrande

NEVS hävdar att företaget har 9 kattliv. Det kommer att ses under de kommande månaderna om detta är sant. Det har varit tillräckligt med svåra situationer sedan 2012, och Evergande -krisen kan vara den största utmaningen av alla. Det är sant att genom försäljning av "Meneko”Delar ekonomiskt spelrum som kan räcka i flera månader. Men som en förebyggande åtgärd antar Stallbacka att Evergrande Auto inte kommer att klara krisen. Och förbered dig på tiden efter det.

NEVS Trollhättan, sett från flygfältet
NEVS Trollhättan, sett från flygfältet

Samtal med investerare

NEVS har haft samtal med potentiella nya ägare och investerare under en tid, som vd Stefan Tilk gjorde i en intervju Direkt rapporterad. Han har ännu inte gett några namn, han syftar på sekretessavtal. Han gör vad han skulle ha velat göra länge, och det som nu accelereras av Evergrande -krisen, säger Tilk.

Hans strategi är inte bara inriktad på ett ägarbyte. Det handlar också om finansiering av projekt och det blir klart att NEVS skulle vilja stå på egna ben i framtiden.

Tillgångar till NEVS

NEVS äger inte bara de omfattande Saab -arven i Stallbacka. En batterifabrik skulle kunna byggas där, en efterlängtad plan. Tillgångarna inkluderar också en andel i sportbilstillverkaren Koenigsegg. Åtminstone som ett hoppvärde kan du boka eventuell kontraktstillverkning för Sono Motors. Det skulle föra jobb och den efterlängtade rollen som kontraktstillverkare till Trollhättan.

Anläggningen i Tianjin tillhör också fortfarande NEVS och därmed den värdefulla tillverkningslicensen. Nu är det förståeligt varför Evergrande Auto har alla aktiviteter i Tianjin buntar och dra tillbaka arbetare och maskiner från andra fabriker.

NEVS Tianjin Plant (Photo Credit NEVS)
NEVS Tianjin Plant (Photo Credit NEVS)

Nyckelroll för Evergrande

NEVS spelar en avgörande roll för överlevnaden av elbilsinvesteringen. De andra Evergrande -fabrikerna är under uppbyggnad, eller nästan färdiga. En produktionstillstånd, som endast kan erhållas i Kina genom en lång byråkratisk process, kommer sannolikt inte att ha beviljats ​​någon av dessa fabriker. Och i nuläget fick jag inte ens det.

Den här licensens nyckelroll är trumfkort och svårigheter att rulla ihop till en. Det gör NEVS värdefulla och oumbärliga för Evergrande i nuvarande situation. Att släppa företaget skulle innebära att Hengchis planer misslyckades, åtminstone på medellång sikt. Men försäljningen kunde tvätta välbehövligt kapital i tomma kinesiska kassor.

5 tankar om “NEVS söker investerare för tiden efter Evergrande"

 • PS
  Om Evergrande buntar ihop personal och verktyg i Tianjin, talar det emot en försäljning, eller hur?
  Arbetet och licensen kan till och med vara mer attraktivt som en tom skiffer för andra tillverkare och märken. Tomt papper är mer värdefullt än pappersavfall.
  Vem vet vad mer vi kommer att uppleva där?

  Kapital och kunnande är flyktiga ämnen. Om KKP överdriver hindren i Kina är den logiska konsekvensen faktiskt en produktion utanför PR. Det skulle vara en omvändning av det välbekanta och det kan vara ännu mer spännande än det redan är ...

  Svara
  • Det är ett poker på hög nivå. Med ett osäkert utfall.

   Svara
 • Försäljningen blir sannolikt bara en droppe i Evergrandes skuldhav. Typ av finansiering för byggprojekten och skuldbeloppet är inte meningsfullt för mig. Till skillnad från i Tyskland, där köparna av nyckelfärdiga lägenheter eller hus betalar för projektet steg för steg, det vill säga för genomförda deltjänster, sa det här att den kinesiska köparen betalar allt i förskott. Liksom i Tyskland bör projekten inte finansieras med kredit av det projektutförande organet. Var kommer skulden ifrån? Halvfärdiga projekt borde inte bero på att de betalas av kunden, och Evergrande får inte mer pengar när de är klara.

  Svara
 • Du kan bara hålla tummarna för NEVS! För en tid i Kina och med en bättre ägare!

  Svara
 • Oväntade trumf

  Det här är spännande. NEVS har tydligen dåliga kort och har fortfarande en bra hand i hand, om jag förstår rätt?

  Jag är inte bekant med kortspel, jag vet bara att i poker eller skat finns det också möjlighet att vinna med en "svag" hand. "Null Hand" och "Null Ouvert" är fortfarande mörka i mitt minne efter det långa uppehållet under det sjunde läsåret från Skat på vintern. Är det en lämplig analogi?

  Om så var fallet skulle jag vara glad för Trollhättan. Du måste ha en gris ibland ...

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.