Saab färgkod 263 - så cool att du måste ha denna Saab

Sällsynta färger. Du är en allvarlig fråga. Harvard Art Museum uppvisar därför mer än 2.500 sällsynta färger. Det var inte så många från Saab, även om märket en gång var väldigt progressivt. Djärva färger och genomarbetade lackeringar, det var vad Saab vågade göra. Långt innan andra märken hoppade på bandvagnen med namnet "anpassning". De modiga färgerna tog slut när GM tog över 100% i Trollhättan. I stället för färgglada nyanser blev färgpaletten gråare, trist, sorgligare för varje år som gick. Saab -färgkoden 263 var ett sista uppror innan de grå revisorerna från Detroit med dämpad lackering tog kontroll över färghinken. Det var bara där en kort stund. Av denna anledning är bilarna med färgkoden 263 sällsynta - och riktigt coola.

Saab färgkod 263 - extremt sällsynt
Saab färgkod 263 - extremt sällsynt

Jag vill läsa detta på ...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Du har inte en Saabblog-prenumeration ännu, känner dig som en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Hjälp oss sedan att hålla Saabs ande levande!

Det gör du också abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja Saabs bloggprojekt!

Du får full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saabs värld.

Är du redan abonnent eller klubbmedlem? Logga Att läsa vidare.

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.