Saab 900 NG, som nu var tillgänglig till ett nytt bilpris

Analoga bilar har en marknad. Bortom elbilen, pekskärmar och assistanssystem. Varför? Eftersom användarvänlighet och den visdom som formen bör underordna sig att fungera fortfarande är motiverade. Så det är inte förvånande när en analog Saab ny bil auktionerades ut i Sverige till ett pris som kan vara högre än det ursprungliga priset då. Du måste veta att den nya bilen redan är 23 år gammal. Och tillhör en serie som fansen hittills gett den kalla axeln.

Saab 900 OG 1998
Saab 900 OG 1998

En kombi - en riktig Saab

Men en Saab 900 NG är trots allt en riktig Saab. Dess design är tydlig och gör det enkelt att identifiera 900 som sådan. Den näst sista kombi från Troll -smedjan i Stallbacka är fortfarande trevlig att köra idag, en kommande klassiker som behagligt kommer att sticka ut från mängden SUV -bilar.

I Sverige har man nu tillverkat 900 NG från Talladega -specialserien auktion. På hastighetsmätaren kunde man läsa otroliga 624 kilometer, Saab var utan tvekan i en ny bils skick. Men det var inte bara det. Nordic Tuning gav 900 en prestandauppgradering och Hirsch -fälgarna garanterade ett optimerat visuellt utseende.

Ny bilkänsla - byggd 1998
Ny bilkänsla - byggd 1998

Gammal bil till nytt bilpris

Denna mycket välutrustade Saab 900 NG uppskattades till ett värde av 11 till 15.000 900 €. Ett riktigt fynd, för vilken ny bil skulle du få för dessa pengar? Fler såg nog det så. Du budde flitigt på Saab 320.000 NG, vars auktion slutade idag. I slutändan var budet 31.379 XNUMX sekunder (cirka XNUMX XNUMX euro) långt över den ursprungliga uppskattningen. Dessutom finns premien för auktionshuset, så Saab var inte särskilt billig.

Om du omvandlar € -priset till (gammalt) DM hamnar du på lite mer än 61.000 900 DM. Listpriset för den ”normala” Saab 1998 NG i toppmotorn var 52.500 XNUMX euro i Tyskland XNUMX. Specialmodellen, med den extra utrustning som köparen valt, kunde också ha varit i detta prissegment.

Underdel = ny bil
Underdel = ny bil

90 -talsklassiker på uppgång

Auktionsresultatet är en liten sensation för 900 NG -serien, som hittills har förkastats av många fans. De få överlevande i detta sortiment som är i gott skick kommer att fortsätta öka i värde. Oavsett varumärkesaffinitet blir denna generation fordon alltmer populär. Fordon från 1990-talet är enkla och självförklarande att använda, fria från för mycket elektronik och kör nästan som moderna fordon.

Saab Sonett II - rekordpris
Saab Sonett II - rekordpris

Marknaden för välskötta analoga fordon kommer att växa i framtiden, men sortimentet kommer naturligtvis att vara hanterbart. Bortsett från det är Saab -märket på en uppåtgående trend. Tio år efter dess slut fortsätter uppskattningen att växa. En genomarbetad restaurerad Saab Sonnet II uppnådde 370.000 36.400,00 SEK i denna auktion (motsvarande XNUMX XNUMX €). Ett nytt rekordpris för Sonett II -serien och även över det uppskattade värdet.

3 tankar om “Saab 900 NG, som nu var tillgänglig till ett nytt bilpris"

 • blank

  Det var nästan klart. 900 såg för bra ut, jag hade också velat ha det.

 • blank

  Som långvarig förare av en 900 NG cabriolet är jag också mycket glad över det oväntade resultatet.
  Och hoppas att den uppåtgående trenden i serien fortsätter. Användbara fordon är naturligtvis en förutsättning. Och där ser det riktigt sorgligt ut ....

  Lizi

 • blank

  Bra priser!
  Det ger hopp.
  De nya ägarna har mycket roligt med sågarna!

Kommentarer är stängda.