Rekommenderad svensk - Saab 9-3 Cabriolet (2009)

Även om varumärket inte längre producerar bilar, utan fortsätter att bygga flygplan, finns Saab alltid på rekommendationslistorna. I USA anses Kelley Blue Book vara en ledande portal när det gäller att köpa bilar. Rekommendationer är viktiga, om än för återförsäljningsvärdet och workshops. I den aktuella listan över 10 rekommenderade cabriolet från tidigare ägande kan du också hitta Saab 9-3 Cabriolet (2009).

Kelley Blue Book rekommenderar Saab 9-3 Cabriolet
Kelley Blue Book rekommenderar Saab 9-3 Cabriolet

Amerikanska portalen rekommenderar Saab 9-3 Cabriolet

Kelley Blue Book -plattformen publicerar en lista med 10 rekommenderade konvertibler under 10.000 5 dollar. Den leds av Mazda MX 4, som i europeiska termer är en roadster, men inte en cabriolet. Mini Cabriolet rekommenderas, liksom BMW Z10, som också är en roadster igen. På 9: e plats ligger Saab 3-2009 Cabriolet (XNUMX), som den har i USA enligt forskning från Kelley blå bok för mindre än 10.000 XNUMX dollar.

Saab 9-3 Cabriolet före ansiktslyftning är billigare
Saab 9-3 Cabriolet före ansiktslyftning är billigare

Priserna billigare än i Europa

Efterföljande forskning på denna plattform visar att priserna i Nordamerika ibland kan vara teoretiska. Det finns bara en cabriolet som uppfyller dessa sökkriterier. Om du gräver lite djupare ser du priser som liknar den europeiska. Före ansiktslyftningen rankas cabrioleterna långt under US $ 10.000 XNUMX, efter ansiktslyftningen är den ovan. Konvertibler med låg körsträcka är betydligt dyrare, även om de ligger under de priser som betalas i Tyskland.

Prisutvecklingen för 9-3 OG är intressant. Cabrioleterna, i den typiska Saab -designen, handlas högre i USA än i Europa. Deras klassiska karriär har redan börjat i Nordamerika.

Inte billigare än i Europa - Saab 9-3 OG Cabriolet
Inte billigare än i Europa - Saab 9-3 OG Cabriolet

Importera är sällan värt

Import är bara värt i mycket få fall, prisskillnaden är för liten och fordonen har ännu inte uppnått statusen som en klassiker, vilket befriar dem från skatter när de importeras. Utbudet av bra Saab 9-3 cabriolet är också rikligt i Europa. Det är fullt möjligt att hitta rätt Saab i den färg och motor du väljer.

3 tankar om “Rekommenderad svensk - Saab 9-3 Cabriolet (2009)"

 • blank

  Ett misstag som ofta görs i miljödiskussionen är antagandet att de förökade miljöskyddsåtgärderna verkligen är avsedda att uppnå vissa klimatmål.
  En förnuftig person inser mycket snabbt att de handlingar som jublas av massorna och förökas av politiken är ganska olämpliga för detta - och desperata för världen.
  Men historien upprepar sig bara här: när människor slängde mycket pengar i avlämningshandlarnas kassor på medeltiden för att inte behöva gryta i skärselden, handlade det inte på något sätt om skärselden eller folket, utan om pengarna i kassan.
  Och så verkar det rimligt att anta att elbilen och klimatmålen inte heller handlar om klimatmålen, utan om att elbilar säljs.
  De planerade åtgärderna är dock ganska lämpliga för detta. Och så får allt en mening igen. Ät bara en tanke ...

  Svara
  • blank

   Citat: "Ät bara en tanke ..."

   Jag är rädd att det är bra och giltigt. Debatten har alltid fått religiösa drag. Och den historiska parallell du drog till avlatshandeln förklarar mycket och är fortfarande utbyggbar ...

   I mitt grannskap finns elbilar bara som tredje och till och med fjärde bil. EV och den batteridrivna gräsklipparen är avloppet. V8: orna i SUV, AMG eller Audi S6 kör helt oförskämt. Poolvärmen, motströmssystemet, strålningsvärmare på terrassen, luftkonditioneringen i huset och så vidare kompenseras ...

   Handel med avlatsförmåner träffar det perfekt.

   Svara
 • blank

  12 år med tapdans

  En 9-3 från 2009 ser fortfarande jävligt bra och aktuell ut. Tillgängligheten av E85 - om möjligt från avfall - och en BioPower tillhandahålls, den har också en bra miljöbalans ...
  Man undrar vilka framsteg vi har gjort sedan dess? Eller ens om vi är på rätt väg att göra framsteg inom en snar framtid? Det är allt tapdans ...

  Stor busning på plats. Men det skulle också vara alldeles för lätt att förstå en växt som ett CO2-neutralt och naturligt solsystem och att dansa en vals eller till och med en tango (det är därifrån du kommer) med biobränsle. Det är inte mänskligt, det är inte tillräckligt tekniskt. Om det är bränsle måste det vara e-fuel-tekniskt och konstgjord. Det är det enda sättet att folk kanske någon gång kan hävda att klimatförändringarna är konstgjorda, men att dess lösningar också är konstgjorda. Det verkar vara viktigt för oss på något sätt. Jag fruktar och tror att vi har en kollektiv styrelse framför våra huvuden. Det är märkt där: "Människan som skapare."

  Det förbjuder oss från enkla, naturbaserade och självklara lösningar. Vi måste vända på det stora hjulet - av Gud själv kallat att vara hans representant på jorden. Även agnostiker har internaliserat detta och känner sig utmanade. Så här kommer vi på så grova idéer att e-fuel är överlägset naturen ...

  Trots intensiv forskning hittade jag inte en enda indikation på att e-bränsle kunde produceras mer effektivt, på ett mer klimatvänligt och miljövänligt sätt än fotosyntetiskt och naturligt producerat bränsle ...

  Ändå har vi redan sågat av biobränsle. Mannen, skaparen, den fåfänga tapdansaren. Och naturligtvis har vi byggt många bilar under de senaste 12 åren - men ingen mer, så vacker som en 9-3 cabriolet från 2009 ...

  Vi kliver gärna på plats.

  Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.