Hengchi 5 på väg - men kommer Evergrande någonsin att producera bilar?

Hengchi 5, en kompakt, helt elektrisk SUV, är på väg i Kina. Det sägs vara det mest avancerade av alla fordon som nyligen utvecklats av Evergrande. Redo för produktion om det någonsin kommer till det. Men kommer Evergrande någonsin att göra bilar? Situationen är svår och förvirrande. Eftersom Evergrande -gruppen verkar vara en mästare i att dölja skulder. En titt på den statskontrollerade pressen hjälper.

Hengchi 5 på väg
Hengchi 5 på språng, de kontrasterande färgade accenterna är slående

Bedrägeri, lurar, manipulation

Den som handlar med Kina kan inte ignorera de konstnärliga formuleringarna av statliga pressorgan. Att dechiffrera dem är inte alltid lätt, eftersom kineserna arbetar med subtila nyanser som gör stor skillnad. I fallet med NEVS -grundaren Kai Johan Jiang, som föll i onåd för en kort tid, var det så. Saker och ting är annorlunda på Evergrande.

Ett exempel, bland många, är Caixin Global. Ett nyhetsorgan som är så nära staten att Twitter känner sig tvingad att markera tweets med tydlig information. Caixin är festens språkrör och har skjutit på Evergrande och dess grundare i flera dagar. Pressen hackar inte ord och rapporterar på ett öppet sätt som inte är vanligt för Kina.Det talas detaljerat om bedrag, lurar och kamouflage och om att gömma skulder listahur Evergrande gömde och skjutit upp skulden till de senaste månaderna.

Den bakre - varumärken skrivna ut, inte med kinesiska tecken
Den bakre - varumärken skrivna ut, inte med kinesiska tecken

Virtuell pelare

Evergrandes elbilsäventyr blir inte bättre. Att ha en manipulativ avsikt berichtet, av bedrägeri och manipulation av kapitalmarknaderna. I ytterligare tweets publiceras upprördhet över Hui Ka Yans hänsynslöshet, Kina stänger i praktiken grundaren av Evergrande.

Slutet på bilidéer, de många miljarderna, social ställning och din egen Airbus? Det är möjligt. Men inte obligatoriskt. 2014 förbjöd Kina NEVS-grundaren Kai Johan Jiang (KJJ) för att han hade blivit inblandad med "fel" vänner. Då handlade det om en explosion, korruption i större skala, återuppbyggnaden av NEVS och den misslyckade produktionsstarten i Sverige.

Förbudet varade i sex månader. Sedan tillkännagav pro-partipressen att KJJ var tillbaka och att de var säkra på att han skulle ha lärt sig av sina misstag och inte skulle göra besviken igen. Det kan inte uteslutas att något liknande kommer att hända med Hui Ka Yan. Och att efter en fas av konkurs eller återuppbyggnad, och den efterföljande lugningen, kommer rehabilitering att följa och affärer kommer att fortsätta eller kommer att grundas.

För och man får inte glömma att Hui Ka Yan hittills har ansetts vara en exemplarisk soldat i partiet och Evergrande genomförde alla förslag från Peking utan kritik.

Typiska dagsljus signaturer
Typiska dagsljus signaturer

Tillbaka till Hengchi 5

Framtiden för den kompakta elektriska SUV: n är fortfarande öppen. Även om du i det här fallet kanske inte ångrar dig så mycket. I kontrast till den elegans som Hengchi 7 transporteras är nummer 5 konventionellt.

En SUV i vanlig design som bär körljusets signatur för alla Hengchi -modeller, men annars är en otäck klump i ögat på en sofistikerad betraktare. Färgade accenter avslöjar en ung, urban målgrupp. För övrigt har Lynk & Co -modeller en liknande accentuerad design. De säljer bra.

Så glöm elegansen.

Man tänkte på “Hengchi 5 på väg - men kommer Evergrande någonsin att producera bilar?"

  • ... festen, partiet som alltid har rätt, det sades en gång i en sång i DDR -tider, låt oss vänta och se vad KPC tycker är sanningen.

    Med alla elektriska stadsjeepar och många klassiska bilar som kallas stadsjeepar, ställer jag mig alltid frågan "varför ska du köpa en?" Svaret jag får från många äldre är att de gillar den högre stolen och in- och utgångspositionerna. Designen spelar mindre roll. Men med den unga målgruppen????…. Förr kunde ungdomsbilarna inte sitta tillräckligt lågt på vägen!

Kommentarer är stängda.