Sono Motors utökar sin bildelningstjänst - varje bil kan delas

Idag kallar biltillverkare i allmänhet sig själva som mobilitetsleverantörer. Hårdvaran är slut, programvara och service är framtiden. Att erbjuda din egen bildelningstjänst är en av dem. Idén eftersträvas mer eller mindre konsekvent beroende på leverantör. Europa leder inte riktigt i genomförandet av denna strategi. Kina visar än en gång hur man gör. Caocao, har mobiloperatören i Geely Group varit aktiv sedan 2015 och har redan mer än 60 miljoner registrerade användare.

Bildelning för alla med Sono -appen
Bildelning för alla med Sono -appen

Tillväxtstakten för Geely -plattformen är hög, i år är den 140% jämfört med förra året. Den bästa månaden hittills var juli i år med 10 miljoner aktiva användare. En framtida marknad som Sono Motors för länge sedan själv har upptäckt.

Bildelningsplattform för alla märken

En av huvudpelarna i Sono Motors strategi har alltid varit bildelningstjänsten via sin egen app. De kommer snart också att öppnas för utländska märken. Varje bil kan delas med appen i framtiden. Oavsett hur gammal den är och vilken enhet, oavsett märke. Ett alternativ också för ägarna av unga och klassiker?

Definitivt ett steg mot mer hållbarhet och bättre resursanvändning.

Laurin Hahn, VD och grundare av Sono Motors, säger:

"I Tyskland är 47 miljoner fordon lediga i 23 timmar om dagen och tar värdefullt utrymme. Vi måste börja använda bilar mer effektivt. För detta ändamål vill vi erbjuda gemensam bildelning utanför Sion i syfte att bli den största bildelningsplattformen utan att äga ett enda fordon".

Sono -appen är tillgänglig för Sion och för alla andra märken
Sono -appen är tillgänglig för Sion och för alla andra märken

Förutspår snabb tillväxt

Bildelningstjänsten tillhandahålls av Sono -app möjliggör. Tjänsten förväntas generera en årlig omsättning på 2025 miljoner euro redan 295. Appen erbjuder integrerad betalningshantering, försäkringsskydd och vid behov en telematikfunktion.

Bildelningstjänsten kan enkelt ställas in på smarttelefonen. Överlämnandet av nycklarna till alla fordonsmodeller stöds av en digital process i appen. En helt digital, hårdvarustödd lösning följer snart för att göra processen ännu bekvämare.

Är bildelning ett problem för dig?

Visa resultat

Laddar ... Laddar ...

Lägre kostnader, bättre utnyttjande av fordon

Pilotprojekt från Sono Motors visar att bildelning via communityn kan öka fordonsutnyttjandet med upp till 150 procent jämfört med normal fordonsanvändning. Dessutom kan månadskostnaderna för bilägare sänkas med upp till 85 procent. I genomsnitt delar 12 personer bil under pilotprojekten, vilket avsevärt skulle minska det utrymme som krävs för parkeringsplatser.

Kan användas offentligt från 2022

Sono Motors testar för närvarande den utökade tjänsten med utvalda användare i hela Tyskland. Någon gång 2022 ska appen sedan vara tillgänglig för alla. Om Sion når marknaden 2023 kan Sono Motors erbjuda världens största flotta av delade fordon.

En prognos i München.

Med bilder från Sono Motors

6 tankar om “Sono Motors utökar sin bildelningstjänst - varje bil kan delas"

 • blank

  Ett alternativ för klassiker också?

  Ämnet släpper mig inte, även om eller just för att jag saknar fantasi om hur det ska fungera.
  Hur som helst kan jag tänka mig det ännu mindre med klassiker än med själlösa nya bilar. Du måste känna dem inifrån och ut, med alla deras särdrag och särdrag. Med klassiska biluthyrningsföretag lämnar ingen bil gården utan instruktion. För filmproduktioner har professionella byråer vanligtvis två kategorier. Historiska fordon som kan köras av en statister eller skådespelare efter instruktion, och de som bara kan hyras med en förare (ofta ägaren själv).
  Det är egentligen inte så mycket värt, men jag kan fortfarande inte tänka mig att lämna min 51-åriga Volvo i någon annans händer. Speciellt inte via Sono -appen till främlingar och utan instruktion. Det är inte så det fungerar.

 • blank

  ... du delar inte en vacker SAAB (särskilt inte med främlingar)! 😉

  Häromdagen svettade jag ut mina 3 veteöl igen när jag bara var tvungen att låta en vän med min Drömbil gå och hämta dem för en pizza. ;-( 😉

 • blank

  PS
  För övrigt motsvarar ökningen av bilanvändningen med 150% att 11 medanvändare endast 8 minuter och 12 sekunder per dag och användare ...

  Det kan vara en attraktiv affärsmodell för Sono Motors, men jag tycker att det är väldigt uppenbart att målgruppen här är människor som annars inte skulle köra och handla till fots eller med lastcykel.

  Detta gäller även bildelning i Kina. När allt kommer omkring är delning också en finansieringsmodell för ägare som inte skulle ha råd med sin bil utan att dela. Bildelning leder till fler bilar och fler bilkilometer. Det högre utnyttjandet av fordonen är bara det ekologiska fikonbladet för affärsmodeller som är lukrativa, men som inte ens kommer att börja lindra miljön ...

 • blank

  Ansvar och skatt

  Jag skulle vara intresserad av hur man löser de juridiska aspekterna.
  Vilka rättsliga anspråk har de 11 användarna mot ägaren och vice versa i vilka av de otaliga möjliga tvistpunkterna? Fyllning av last / tank vid överlämning, däcktryck, oljenivå, spolarvätska, renhet och skick (intakt) inifrån och utåt? Ett sammanbrott på vägen? En parkeringshump med en hit and run? Brott i trafiken ...

  Är alla 12 fester i goda händer på Sono Motors? Hur fungerar det om användare A inte kan överlämna fordonet till användare B i tid eftersom A har parkerat det under stoppförbudet och bogserats bort? Gör användare B nu anspråk på ägaren eller skickar han sitt taxikvitto direkt till användare A eller skickar han det till Sono Motors? Och hur får ägaren tillbaka sitt fordon snabbt?

  Jag tror att alla som ställer 1.000 XNUMX och en fråga inte har gett ett bra svar för privat transport. Jag tycker att timing och prioriteringar är riktigt nykter. Det verkar som om Sono Motors själv inte längre riktigt tror på att bli en biltillverkare som också kan göra hårdvara ...

 • blank

  Dela med sig? En idé som kommer att fungera i storstaden, men inte på landsbygden. Och hur som helst: att dela bil i pandemiska tider som dessa? Det är inte seriöst gnistrande, eller hur?

  Generellt: Inte min Saab. Inte det. Om jag hade en VW, kanske 🙂

 • blank

  Nej, mina bilar är SAAB och eftersom jag inte får något nytt delas de bara i familjen. När jag ser hur vissa hanterar bilar, vill jag inte förvänta mig det från mina SAAB: er.

Kommentarer är stängda.