Evergrande Auto sommartest med Hengchi 1, 3, 5, 6 och 7

Även om Evergrande Auto för närvarande inte orsakar huvudvärk hos Tesla. Du ska inte skriva av Hengchi -märket och miljarder investeringar för snabbt. Den 3 september avslutade kineserna officiellt sommartestcykeln med Hengchi 1, 3, 5, 6 och 7. Som alltid handlade det om superlativet. Att föra fem batterielektriska bilar till serieproduktion samtidigt sätter nya standarder för bilindustrin. Teoretiskt. Men det måste också gå i produktion efteråt.

Testflotta med Hengchi 1 framför
Testflotta med Hengchi 1 framför

Sommartestcykel under extrema förhållanden

Testerna utfördes i Xinjiang autonoma provins och Hainan -provinsen i Qionghai -området. Turpandepressionen i Xinjiang -provinsen är särskilt känd för sina extrema miljöförhållanden. Det ställer de högsta kraven på teknik. I Turpan stiger temperaturen till 80 grader Celsius på sommaren och sjunker nästan aldrig under 45 grader. I Qionghai är den genomsnittliga relativa luftfuktigheten 90%.

Hengchi 3 på resande fot i öknen
Hengchi 3 på resande fot i öknen

70 dagar och 500.000 XNUMX kilometer

Evergrande Auto testteam var på väg i 53 dagar med 5 fordon från fem serier. 70 500.000 kilometer. 20.000 XNUMX timmar av tester totalt för batterierna och lämpligheten att överleva på extrema långa avstånd. Damm, värme och extrem fuktighet påverkade fordonen. Alla klarade testcyklerna med glans. Den insamlade kunskapen införlivas i serieproduktion.

Hengchi 5 är en kompakt SUV
Hengchi 5 är en kompakt SUV

Sista praktiska testet före produktion

För första gången publicerar tillverkaren bilder som visar testfordon i en design som ligger nära serien. Sommartestcykeln var det sista stora testet innan serieproduktionen startade. Faktum är att testningen fortsätter på allmänna vägar (Uppdatering följer), används dessa resor främst för finjustering.

En SUV-kupé med terrängfunktioner är Hengchi 6
En SUV-kupé med terrängfunktioner är Hengchi 6

Det återstår att se om och när fordonen kommer att lanseras på marknaden. Viljan att göra det finns fortfarande kvar. Det kan bli spännande att se hur det här nya varumärket kommer att vinna mot konkurrenterna från ingenstans. Hengchis stolta lejonlogo döljer mycket europeiskt kunnande och Evergrande är det tekniskt bästa som tyska leverantörer erbjuder, precis tillräckligt bra för inköpslistan.

Hengchi medelklass sedan med nummer 7
Hengchi medelklass sedan med nummer 7

Bara av denna anledning skulle det vara trevligt att se Evergrande -fabrikerna (inklusive de i Sverige) som producerar från 2022 eller 23. I en stabil ekonomisk miljö, om möjligt. Enligt Evergrande har 3,85 miljarder dollar hittills gått till fordonsutveckling. Kanske skulle det orsaka en eller två bekymmer på Elon Musks panna vid Tesla.

6 tankar om “Evergrande Auto sommartest med Hengchi 1, 3, 5, 6 och 7"

 • blank

  För att göra saken värre ser Henchi EV inte ens dåliga ut. Faktum är att så vitt du kan se finns det vackra fordon bland dem. Inte för att jag blir Kina -fan nu, inte det. Men Volkswagen levererar för närvarande konstruktioner (ID xy) som är mindre attraktiva.

 • blank

  Det är svårt att säga något om det. Bilarna finns där, ingen fråga om det, men i det här läget kan det fortfarande vara ett tecken på att allt kommer att gå bra?! Jag tvivlar på något och tycker att problemen har blivit för stora för att det ska sluta bra.

  • blank

   Jag är säker på att flera övertagandekandidater från Evergrande auto division kommer att dyka upp på scenen. Som vanligtvis är fallet i sådana knepiga situationer är det i slutändan ett (gynnsamt) inköpspris. Förmodligen kommer den nya ägaren från det som kallas Mellanriket.

   Det finns inget sätt att ett företag som befinner sig i den senaste tekniken och utvecklingen helt enkelt kommer att försvinna från scenen. Det vore trevligt om Trollhättan skulle få en något större betydelse i framtiden - till exempel för utvecklingen eller till och med produktionen av en serie för de europeiska marknaderna.

   • blank

    Det är en signal

    Undrade vart det tog vägen så länge. Betyg, aktiekurs och borgenärer vidtar rättsliga åtgärder. Vad mer krävs för att äntligen skicka ut en signal igen?

    Och hur mycket är denna signal värd nu? Om du kan göra lite huvudräkning kommer du snabbt att upptäcka att inte ett enda fordon har avrundat 500.000 70 km. Det skulle vara 300 dagar med nästan XNUMX km / h non-stop ...

    Så vad betyder 500.000 53 km med 20.000 fordon på 70 9.400 timmar under 135 dagar? Medelvärdet är cirka 25 5 km per fordon, 24 km per dag, vilket "avrundades" i genomsnitt XNUMX km / h på XNUMX timmar och XNUMX minuter.

    Det slår mig verkligen inte ur fötterna. Jag har gått fler kilometer med högre hastigheter på en dag på min racercykel och till och med på min MTB. Jag börjar inte ens med bilar (mitt personliga rekord var i 9K). Det är inte ens en förserie, vad Evergrande gör just nu. Men kanske hjälper det ändå? Det är i alla fall en försenad signal. Hur som helst ...

    • blank

     Det är naturligtvis en slags signal. Man bör titta på de områden där testerna genomfördes. Varje kilometer räknas med en faktor 10 och bilar och teknik åldras i snabb rörelse.

     • blank

      Även sant igen ...

Kommentarer är stängda.