Saabs passion - tar det aldrig slut?

Igår gick våra nya Turbo -koppar (Edition 2021) till vår Shop uppkopplad. Det mest komplexa projektet hittills och ett resultat av pågående Saab -passion. Tar det aldrig slut? Definitivt någon gång! Kanske när vår nästa federala regering sopar klassiska förbränningsmotorer från gatorna. Oron är inte helt ogrundad. Men tiden har inte kommit än. Ett slut på passionen är (för närvarande) inte på något sätt i sikte.

Saab Turbo Cups (Edition 2021)
Saab Turbo Cups (Edition 2021)

Turbokopparna

Jag hade gärna tagit vårt mest komplexa projekt hittills till banan lite annorlunda - lite mer genialt. För några månader sedan, när projektet startade, uppstod tanken att förse däckets slitbanor med ett Saab -flygplan. Vår inspiration kom direkt från Saab och från konceptbilarna som nu finns på museet i Trollhättan. Som vanligt i branschen har specialdäck med individuell profil ”bakats” för vissa bilar.

Det var definitivt oerhört dyrt.

Den historiska Turbo -logotypen gav modellen
Den historiska Turbo -logotypen gav modellen

Men också väldigt coolt.

Idén misslyckades på grund av priset. Den normala däckprofilen var bara prisvärd. En knäppad profil, som du ser det ofta, hade varit billigare. Den individuella specialförfrågan med Saab -flygplanet var bortom budgeten. Tillsammans med graveringen av den historiska Saab Turbo -logotypen skulle vi ha sprängt prisklassen. Eftersom utskrift på koppar är enkelt och billigt. Gravering är rent manuellt arbete, och om du ser filigran -turbohjulet kan du gissa ansträngningen bakom det.

Däckplattan ger grepp och är avtagbar
Däckplattan ger grepp och är avtagbar

Vad ger Saab -passionen för framtiden?

Kampanjerna för tredje kvartalet 3 slutar med Turbo Cups. Kampanjerna för fjärde kvartalet har redan fastställts. Det är helt säkert att det inte kommer att finnas några klistermärken av något slag. Vi är klara med det i år. Istället vänder vi oss till användbara saker. Något som varje Saab -förare behöver och som faller under rubriken "användbara tillbehör". Naturligtvis saabbar vi också denna produkt noggrant, och den kommer från en tysk tillverkare. Tiden har kommit i oktober, och vi har en trevlig överraskning redo för jul också.

Turbo koppar innan ompackning för frakt
Turbo koppar innan ompackning för frakt

Saab Passion - Fortsättning

Det som inte släpper oss i längden är frågan om koppar och saker som gör vardagen och alla våra liv lite mer Saabish. Något du egentligen inte behöver. Men där är det trevligt när man har det. Det är viktigt för oss att hylla Saab -historien. Märket har alltid varit ganska coolt och har bra produkter på marknaden. Inget som var billigt, men hållbar kvalitet länge.

Vi är engagerade i detta.

Det är därför våra partners alltid kommer från Tyskland eller EU. Om möjligt blir produktionen klimatneutral. Vi arbetar därefter med vårt senaste projekt. Det blir ännu mer genomarbetat än turbokopparna. Vi tar färg och mod till spel, gravyr ingår också igen, men vi går utöver subtila och oansenliga. Projektet är långt framskridet och det är mycket spännande.

Under denna vecka kommer färgerna att bestämmas, sedan kommer vår partner att ta fram ett första prov. Det kommer att dröja några månader till innan vi kan gå online med det. Det kan vara i januari 2022.

Saab -passion kan vara väldigt spännande.

6 tankar om “Saabs passion - tar det aldrig slut?"

 • blank

  Jag ser fram emot allt som kommer. Jag behöver också en julklapp, jag är tillgänglig för alla förslag. Att hitta något för Saab -fans är verkligen en utmaning.

 • blank

  Tack, Tom, för all tid och arbete du lagt ner på det. Att hitta en tillverkare som implementerar exakt vad du har i åtanke och kanske visar sätt att göra det annorlunda eller ännu mer intressant är inte tillräckligt med en Google -sökning. Jag vet det från min egen erfarenhet. Så jag uppskattar verkligen insatsen. Det är bara värt det.

  • blank

   Tack, jag är glad 🙂

 • blank

  Hej Tom.
  Tack för den coola muggen.
  Jag beställde en direkt ...
  Igår sökte jag hela dagen och väntade på ett klartecken. Tyvärr med min Android -telefon och din webbplats i mobilläge. Det finns förresten ingen länk till butiken. Varken i menyn eller via 'Aero X Club' ...
  Hälsningar André T.

  • blank

   Hej André, jag är medveten om det och det förbättras för varje dag. Butiken har nu en länk i toppmenyn och en kundvagn finns till höger. Sedan i går har vi skickat till 5 andra länder. Tidshantering är för närvarande en liten balansgång, familj, jobb, byggarbetsplats och blogg. Det kommer att förändras i slutet av året, då kommer allt att gå lite snabbare igen 😉

   • blank

    Tack Tom,
    Nu ser jag länken?
    Hälsning André

Kommentarer är stängda.