Saab bloggkultur och en bortglömd Saab -återförsäljare

2011 hade Saab -bloggkulturen nått sin topp. Det fanns otaliga Saab -fansidor runt om i världen, i vissa länder till och med flera. Hade det varit upp till fansen hade deras märke aldrig dött. Det hade varit spännande att se hur kulturen hade utvecklats genom åren. Saab-affin media-biotopen blomstrade bortom traditionella medier. Varumärket var återigen ett steg före sin tid. Idag firar Tesla också sin egen mediekultur, nästan helt stödd av fans, med stor framgång.

Saab bloggkultur

Saab -bloggkulturens stora tid är lång historia. Det vissnade snabbare än blommorna i middagssolen. Det kinesiska inträdet i Trollhättan, avsiktligt ignorerande av fansen och Saab -berättelsen, berövade henne motivationen. På NEVS uppskattade de inte vad de hade. Om du letar efter rötter för företagets misslyckande, här är en av dem.

Idag finns bara några sidor online. Men då och då hittar någon bloggkultur tillbaka.

Saab Friction Tester, Rom Airport
Saab Friction Tester, Rom Airport

Saabmagazine.it

Italien älskar Saab. Italienarna sägs alltid ha god smak, förståeligt att svenskarna kunde göra mål här. Vi har många läsare från hela Alperna på bloggen, även om översättningen av AI inte fungerar så bra. Saabs scen i Italien har inte alltid haft det lätt de senaste åren. Men den är fortfarande aktiv.

Med Saabmagazine.it är en del av den italienska Saab -kulturen som väckts till nytt liv. Det finns regelbundna rapporter om Saab -ämnen, det finns recensioner av tiden för 10 år sedan. Google översätter innehållet acceptabelt, kunskaper i italienska är inte absolut nödvändiga.

Sono.nyheter

Sono Motors är inte Saab, men Sion är en samhällsbil. Den väg företaget tar är inte en vanlig. Sion -gemenskapen har haft en bra blogg i flera månader. Den är skriven av Sebastian Böttger, som valdes till "Community Advisory Board" av Sono Motors Association.

Sono.nyheter är nära handlingen, men upprätthåller ett visst professionellt avstånd som förhoppningsvis inte kommer att gå vilse med tiden. Bloggen täcker ämnet München SEV bättre än jag kan och skulle vilja. Vissa läsare är mycket intresserade av Sion, på Sono.news kan de hitta all information.

Village Saab - webbplatsen för den finns inte längre
Village Saab - webbplatsen för den finns inte längre

En bortglömd Saab -återförsäljare

Vad skulle Saab -ämnet vara utan myterna kring varumärket? Detta inkluderar också de bortglömda Saab -återförsäljarna som verkar finnas i alla delar av världen. Förra månaden besökte vi praktiskt taget en återförsäljare i Frankrike, nu en i Massachusetts.

Village Saab i Acton verkar ha gått i pension från aktiv verksamhet 2017. Detta är resultatet av en forskning som "The Drive”Har åtagit sig. Hittills, så opraktiskt. Om det inte vore för en Saab 9-5 NG XWD, som fortfarande finns i skyltfönstret i utställningslokalen. Vad gör Saab där? Och vad kommer att hända med honom?

Ett problem som kan vara huvudvärk och kanske en utmaning. En av våra amerikanska läsare kommer säkert att hitta en lösning på detta.

Med bilder från saabbamgazine.it och Village Saab

2 tankar om “Saab bloggkultur och en bortglömd Saab -återförsäljare"

  • blank

    Till Saabmagazine.it
    Istället för Google Translater skulle jag hellre kopiera texten och få den översatt på deepl.com. Jag kan tala italienska till viss del och resultatet är praktiskt taget felfritt och grammatiskt korrekt. Rekommenderas även för andra språk.
    LG Gigi

  • blank

    Det är alltid spännande där glömda Saab -återförsäljare dyker upp. En trevlig 9-5 NG skulle också vara för min smak.

Kommentarer är stängda.