Evergrande Auto kan inte längre hålla schemat

Produktionen borde faktiskt ha börjat under det tredje kvartalet 3. År 2021 borde Hengchi -elbilar ha tillverkats och sålts i stort antal. Schemat kan inte längre hållas, vilket Evergrande Group meddelade på måndagen. Likviditeten är tät. Utan nytt kapital blir det ingen produktion. Konkurrenterna visar hur man höjer likviditeten på ett elegant sätt.

Zeekr 001 - den nyaste elbilen från Geely Group
Zeekr 001 - den nyaste elbilen från Geely Group

Det är ingen överraskning att Evergrande Autos schema förkastar. Fordonsstart får för närvarande inga nya medel från gruppen. Som fortfarande har vissa likvida reserver, men finansieras endast under en rimlig tid. Enligt företagets egna uttalanden är likviditet inte tillräckligt för alla åtaganden som ingåtts fram till slutet av året.

Ambitioner bara för stora?

Framtida finansiering från Evergrande -mamman verkar omöjlig. Nya investerare eller en större aktieägare är fortfarande inte i sikte. Kanske var satsningen på märket Hengchi, med mer än ett dussin nya elbilar, bara för stor. Även de största bilföretagen litar inte på sig själva för att kunna genomföra parallella utvecklingar av denna omfattning i en så snäv tidsram. För att inte tala om en nybörjare som inte har någon expertis inom bilbranschen.

Det kan vara så att du helt enkelt har spelat dig bort på Evergrande, och att ingen investerare vill gå in på de befintliga förpliktelserna med ett okänt belopp. För normalt är det inte ett stort problem att annonsera ny likviditet för ett elbilseventyr.

Andra visar hur man gör

Geely -gruppen ger ett exempel. Deras nya elbilsmärke "Zeekr" fick en ambitiös start, men en storlek mindre än Evergrande och Hengchi. Den rent elektriska "Zeekr 001" var ursprungligen avsedd att vara ett avancerat erbjudande från märkena Geely och Volvo, Lynk & Co. I Kina fattades ett beslut med kort varsel och ytterligare ett nytt bilmärke föddes.

För den framtida utvecklingen av varumärket, som nu värderas till 9 miljarder dollar, har 500 miljoner dollar samlats in de senaste dagarna. Framträdande investerare är Intel och batteritillverkaren CATL. de investerare inneha 5,6% av aktierna i "Zeekr". Om "Zeekr" blir en framgångsrik modell har investeringen gett resultat.

Naturligtvis är jämförelsen inte helt korrekt. Till skillnad från Evergrande Auto bygger Geely Group framgångsrikt bilar och orienteringen av ”Zeekr”Är relativt tydligt. Vilket gör det lättare för investerare att ge pengar och acceptera ett högt betyg än för ett varumärke med namnet "Hengchi", vars filosofi ännu inte har avslöjats för någon och vars planerade antal är åtminstone tveksamma.

Med bilder från "Zeekr"

3 tankar om “Evergrande Auto kan inte längre hålla schemat"

 • blank

  Som tidigare är det som gäller vad du framgångsrikt kan sälja på marknaden och vad du tjänar pengar med. Om jag vill samla in pengar nu måste jag visa att min produkt har vad som krävs. Det har redan skrivits i kommentarerna, var är krocktestresultaten, de verifierbara provkörningarna med en lång räckvidd, ... ok, parkera, interiören är lyxig, men på något sätt den unika försäljningsargument som utlöser en "önskan" reflex saknas. Premium skulle vara en autopilot som inte kör in i polisbilen, eller robotaxi som kör säkert genom byn snabbare än 20 km / h.
  Tack, tack från mig för informationen om affärsbrottet, Tom är den enda som har Evergrande på sin radar.

 • blank

  Evergrande för alltid?

  Först gillade jag inte ämnet alls. Förhållandet till Saab var alldeles för tunt för mig. Idag måste jag säga att Tom har visat en bra näsa. Evergrandes förhållande till Saab är lika fattigt som någonsin, men vilken fantastisk spänning ...

  Jag uppskattar verkligen ämnet nu. Visst, det är underhållande. Men informationen och insikten om ekonomiska, ekonomiska, politiska och sociala processer i Kina är det som i slutändan fångar mig i ämnet. Även om Evergrande bara är ett exempel på många möjliga är det jävligt spännande att kunna följa ett sådant exempel under en längre tid som under ett förstoringsglas.
  Detta är ganska unikt i Tyskland när det gäller journalistik och media. Och det är jävligt spännande och avslöjande. Vad ska du säga? Återigen, tack Tom?

  Jag tror inte att det är tillräckligt, men jag kan inte tänka mig en utmärkelse för vilken jag skulle kunna föreslå Saabbloggen med utsikterna till en välförtjänt framgång. Bloggen är precis som Saab själv och flyger under radarn ...
  Så det förblir så. På nytt! Tack Tom, bloggen är riktigt stor bio.

 • blank

  Det med "för stort" har något. Frågan blir vilka kontrakt som måste uppfyllas i bakgrunden. Utvecklingskostnaderna för 10 eller 14 elbilar ska inte behöva betalas från bytesbalansen.

Kommentarer är stängda.