Gul och ikonisk - Saab 9-3 Viggen Coupe 1:18 från DNA Collectibles

Den nyaste miniatyren är nu ute av huset DNA-samlarobjekt landade på mitt skrivbord. En Saab 9-3 Viggen Coupe, naturligtvis i ikoniskt gult. En färg som har hemsökt mig länge. Men jag har inte haft en gul Saab i mitt garage än. Kommer det att förändras? Det är osannolikt eftersom det finns internt motstånd som inte bör underskattas. Den gula Viggen står nu åtminstone parkerad på skrivbordet. Och det var mycket lyckat.

Nytt från DNA och i 1:18 - också utsökt ur fågelperspektiv
Nytt från DNA och i 1:18 - också utsökt ur fågelperspektiv

Saab 9-3 Viggen Coupe i Monte-Carlo gul

Det fungerar så här med modellbilar: Det finns några som gör dig på gott humör när du packar upp. Detta inkluderar Saab 9-3 Viggen från DNA Collectibles. Vilket inte bara beror på dess gula lackering, vilket naturligtvis ger det subjektiva bonuspoäng. Nej, modellen är bara välgjord. Det har lyckats och är kanske den vackraste miniatyren som schweizarna har lagt på bordet hittills.

Vilket nästan är slutet på texten.

Men det är det inte, för det är värt att gå in på detaljerna och ordet perfektion. När det gäller detaljerna lade leverantören en brant inlärningskurva. Du har redan vant dig vid textilremmarna, liksom till de allt mer filigrana etsade delarna. Luftintaget under stötfångaren är extremt fint och Viggen -logotyperna på sätena är lätta att se. Det är ett nöje.

Små fina detaljer som det tredje bromsljuset, Viggen -logotypen på skärmarna eller exakt modellerade bromsskivor är helt enkelt fantastiska. Strävan efter perfektion kan tydligt ses. Kan man tala om överdrift om miniatyren verkar vara mer värdefull än originalet i slutändan?

Några exempel.

Bokstäverna på baksidan är mer strålande och helt enkelt vackrare än originalet. Från insidan lyser cockpit i aluminiumutseende mycket mer imponerande än vad det någonsin var fallet med Viggen. Detta görs imponerande, men leder oundvikligen till att tänka på originalet, Saab och de material som används.

Monte Carlo gul - eller en annan färg

Det är bättre att lämna det, tänkande kan leda till ett oönskat resultat, och istället är du glad över den lilla Saab, som är vackert utförd i 1:18. De gibt det, som är bortom all rättvisa, i tre färger. Kunden kan välja mellan “Monte Carlo Yellow”, “Lightning Blue” och “Black”.

Vilken ska man välja?

Mitt garanterade subjektiva råd är naturligtvis i riktning mot ”Monte Carlo Yellow”. Jag ville ha en Viggen i den här färgen och inte i någon annan. Det hände aldrig, för gula Viggen är sällsynta. Under tiden har Viggen försvunnit från min önskelista, en vacker 9-3 Aero kompenserar för den ouppfyllda önskan.

I verkligheten, om jag minns rätt, föredrog köparna färgen "blixtblå". Den följdes av ”Black” och väldigt få Viggen rullade av de finska banden i det ikoniska gula.

6 tankar om “Gul och ikonisk - Saab 9-3 Viggen Coupe 1:18 från DNA Collectibles"

 • blank

  Jag skulle vilja se cabriolet sätta på igen.

 • blank

  Hi Tom
  Vansinne. Vilken bra modell. Tack för din rapport om det. Hittills var modellen inte tillgänglig för mig ... Men nu grubblar jag.
  Hittills äger jag 9-4x (ett val av färger skulle också vara intressant). 9-3II cabriolet är också förbeställd. Här kunde vi välja mellan 3 färger ....
  Dessutom tillkännagav DNA 9-3 Turbo X Sportcombi igår ... det slår 9-3 Viggen för mig.
  …fastän….
  Eftertänksamma hälsningar från Oldenburg
  Andre T

  • blank

   Hej André, Viggen är en av de miniatyrer som ser bättre ut i originalet än på DNA -hemsidan. Jag är rädd att du måste köpa en 😉

 • blank

  Gult är beroendeframkallande!

 • blank

  Modellen är verkligen fantastisk och färgen är helt enkelt underbar. Med de stora 1:18 Saabs från DNA, det befintliga och det planerade, är det verkligen jäkligt svårt att bestämma sig. Jag äger redan AeroX och 9-4X. Vad blir nästa modell?

 • blank

  Grattis! Ser helt värdefull ut (superbilder) och är definitivt värt priset. Jag ser redan fram emot 9-3II cabriolet som jag har beställt / betalat för, som inte ska levereras förrän i januari.

Kommentarer är stängda.