Ett fyrverkeri från Evergrande Auto för helgen

Ännu en minnesvärd vecka för Evergrande Auto går mot sitt slut. Pokerspelet om framtiden, som också påverkar Trollhättan, förblir spännande och förvirrande. Det är redan ganska dyrt. Sedan aktiens högsta värde i februari har det haft ett nettovärde på 75 miljarder dollar förstörd. Andra källor sätter det på 80 miljarder. Kursfyrverkerierna på helgen hjälper inte mycket.

Produktion på Evergrande dotterbolag NEVS

Kurs fyrverkerier för helgen

Aktien (HK 0708) gick på Hong Kong -börsen (HKSE) med en betydande kursökning på 25,48% från handel. Efter några djupröda dagar räckte dock inte den starka vinsten för att helt kompensera för förlusterna den här veckan. Andelen förblir i det röda med förluster. Det fanns ingen synlig anledning till den starka vinsten.

Spekulerar vännerna till Evergrande -grundaren Hui Ka Yan redan i att krisen snart tar slut? Det skulle inte vara en överraskning.

Evergrande vinstvarning

Evergrande -gruppen har fullt upp med att sälja allt som är säljbart. För att påskynda försäljningen av fastigheterna sänktes priserna kraftigt. Detta sägs ha hänt mot Hui Ka Yans vilja. Som ett resultat av de låga priserna ger gruppen en vinstvarning ut.

Situationen lugnar sig lite

Generellt verkar det som att administrationen gör mycket för att hålla situationen under kontroll. Det verkar inte finnas någon statlig intervention i samband med ett övertagande. men indikatorersåsom sammandragning av alla förfaranden mot Evergrande i en domstol talar för det. Dessutom sägs att bankerna har fått i uppdrag att förlänga lån som är förfallna. Rapporterna om detta togs från nätverket efter en kort tid.

Enligt analytiker representerar koncernens skulder på uppskattningsvis 300 miljarder dollar 2% av Kinas BNP. De är systemrelevanta, även när det gäller de 300.000 XNUMX personer som arbetar genom Evergrande eller i leverantörsmiljön. En omstrukturering av Evergrande -gruppen, tillsammans med dess effektivisering, verkar för närvarande vara den mest realistiska av alla möjligheter och skulle ligga i förvaltningens intresse.

Om denna omstrukturerade grupp fortfarande har råd med elbilseventyret som kommer att sluka miljarder investeringar är en helt annan sak. Att sälja Evergrande Auto är fortfarande den mest troliga lösningen.

Under tiden i Trollhättan

I Trollhättan, understryker representanten för det lokala facket, är det ganska hektiskt i arbetskraften. På NEVS bedrivs utvecklingsarbete för Evergrande Auto och andra företag. Intrycket av att människor nu vänder tummen på grund av krisen är helt fel.

4 tankar om “Ett fyrverkeri från Evergrande Auto för helgen"

 • blank

  Marknadsvärdet är irrelevant för företaget självt, jag tror också att det var en stor bubbla vid tidpunkten för börsen hög. Den riktigt intressanta tidpunkten för ett företag är emission eller försäljning av (egna) aktier bara det finns pengar för företaget att investera i kassan.

  Jag är nyfiken på om vi någonsin kommer att se en Evegrande -bil säljs på gatan. Det är förvånande att alla rapporterar från Nio, Tesla, Byton, Rivian och andra och ingen utom Tom från Evergrande-Auto

  • blank

   Ursprungligen var de egna aktier när de blev offentliga. Emissionskursen gånger antalet sålda aktier är de pengar Evergrande Auto faktiskt har samlat in som kapital.

   Det skulle vara intressant att veta hur mycket Evergrande fortfarande håller för sig själv och hur mycket eller lite% gratis på marknaden som är ansvariga för dessa enorma fluktuationer?
   Ett företag som tror på sig själv har en så hög andel som möjligt i sig själv så länge som möjligt. Som du helt riktigt säger kan det annars inte längre konvertera kursvinster till kapital eftersom det inte längre kunde sälja aktier utan sig själv i sitt eget hus att stänga av ...

   Så vitt jag vet har Koenigsegg & Faraday Future fortfarande sin framtid i egna händer. Evergrande innehar 20% vardera och enligt min mening borde det inte vara mer ...

 • blank

  Det är realism

  Enligt källan motsvarar 75,3 miljarder värdeförluster 93% sedan all time high i februari. Enligt detta låg Evergrande Autos papper på knappt 6 miljarder och är nu värda cirka 7,5 miljarder efter ”fyrverkerierna”.

  Evergrande Auto, med knappt 8.800 XNUMX anställda och jämfört med producerande, lönsamma och betydligt större tillverkare (t.ex.Ford), sätter sig långsamt på en realistisk nivå - med möjlighet till prisvinster när produktionen startar och antalet anställda ökar.

  Det över 80 miljarder marknadsvärdet var helt overkligt i en internationell jämförelse med befintliga och producerande tillverkare. Detta värde måste beräknas. Spekulanter bryr sig inte, men investerare vet det. De är nu ombord.

 • blank

  alltid samma sak. Vem var på fabriken och såg vad dessa människor arbetade med? ständigt kärleksfulla ord inget mer. Får författaren veta vad exakt och vad de arbetar med?

Kommentarer är stängda.