Leverantörer klagar - Evergrande Auto -aktier fortsätter att sjunka

Evergrande ser för närvarande ingen lösning på krisen. Evergrande Auto lager fortsatte att falla idag och klagomål från leverantörer om obetalda fakturor fortsätter att växa. I det tyska rättssystemet skulle gruppen vara ett fall för insolvensförvaltaren. Men i Kina fungerar rättsväsendet annorlunda och observatörer tittar på var Evergrande -grundaren Hui Ka Yan (Xu Yiajin) befinner sig. Åker åtminstone mycket exklusivt. Kommunismen är inte längre vad den var förr.

Exklusivt - Airbus med ACJ -utrustning
Exklusivt - Airbus med ACJ -utrustning

Förlorar att det gör ont

Evergrande Auto lager (HK 0708) tappar så hårt att det måste göra ont. Det gick ur handel idag, ned 14,84%, efter att ha varit mer än en fjärdedel av sitt värde på måndagen förverkad skulle ha. För tillfället kan ingen svara på frågan var blodbadet kommer att sluta. Lika lite framtidsutsikterna för division Evergrande Auto.

Samtidigt vidtar fler och fler leverantörer av Evergrande Group rättsliga åtgärder. Yonggao Co Ltd. rapporter 74 miljoner dollar i räkningar, varav cirka en tredjedel är försenad för betalning. Företaget slutade leverera till koncernen i maj. Totalt kommer kommersiella fakturor på cirka 12 miljarder US dollar att betalas under de kommande 37 månaderna, rapporterar Bloomberg i förhållande till kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's.

Var är Hui Ka Yan?

Som alltid, när problem uppstår i Kina och offentliga personer plötsligt inte längre verkar vara synliga, blomstrar spekulationer om var de befinner sig. Evergrande grundare Hui Ka Yan sägs ha landat i Peking den 14 augusti med sitt flygplan, en Airbus A319-100 ACJ. Eftersom parker jetplanet, identifikation B-6435, på huvudstadens flygplats.

Ex-Lufthansa Jet (D-ALTH) togs över av Evergrande 2012 vid 2 års ålder. ACJ-utrustningen på A319 används som en VIP-version av regeringar och företag. Tyskland och Italien flyger motsvarande jetplan i de statliga flottorna. Installationen av ytterligare tankar möjliggör en räckvidd på 11.000 319 kilometer. AXNUMX kostnader I den grundläggande konfigurationen, 92,3 miljoner US -dollar, det exklusiva ACJ -paketet plus eventuella särskilda önskemål läggs också till.

De kinesiska medierna misstänker spekulativt att Hui Ka Yan har varit i Peking sedan den 14 augusti. Vilket inte skulle indikera en livskraftig lösning på problemen vid denna tidpunkt.

Med bilder från Airbus

5 tankar om “Leverantörer klagar - Evergrande Auto -aktier fortsätter att sjunka"

 • blank

  Man kan anta att Hui Ka Yan måste svara på några frågor i Peking. Den viktigaste frågan: Hur går du från att vara den mest värdefulla tillverkaren i Kina (se även Saabblog från 7 augusti 2020) till att bli ett omstruktureringsärende på bara ett år? Och det med en stor del av statens medel.

  Regeringen kommer att försöka mycket för att rädda ansiktet här. Hui Ka Yan måste utöva ödmjukhet; man kan också anta att Airbus kommer att kommuniceras med en högkvalitativ interiör i alla typer av beige toner.
  Tillämpligt på Tyskland skulle jag tänka på några stora företag och företag där jag också kunde tänka mig något liknande i efterhand; Arcandor med Karstadt och Quelle, Lufthansa, Opel, BayernLB, HSH Nordbank och olika andra banker …… ..en förförisk tanke… ..

 • blank

  VW ligger nu långt före TESLA, och återigen, detta berikande samhälle, är otroligt irriterande för mig, inte min stil, men det måste avslöjas.

 • blank

  Saab -återförsäljarrundan

  Om Evergrande skulle leverera sina dussin modeller som hade tillkännagivits, skulle de nu gå till offensiven och bli offentliga ...

  Saab hade 7 nuvarande modeller inklusive 9-5 NG SC och 9-4X, åtminstone i förproduktion, på vägen när gardinen föll.

  I detta läge, om Evergrande kunde leverera ett positivt budskap till allmänheten, dess fordringsägare, investerare och KKP, skulle de ha levererat det till media igår.

  Prototyper eller förserier på vägen, på testbanan, i klimatkammaren, under ett krocktest eller var som helst. Om det inte finns något sådant i PR i den här situationen, så finns det inget att visa. Du måste se nyktert på det.

 • blank

  Allt kommer att bli bra! Tesla och Nio höll på att gå i konkurs, för de som sålde med förluster gråter fortfarande och nu går det jättebra för dem!

  Antingen är du övertygad om att det kommer att bli något och engagera dig nu, eller om du redan har investerat köper du om och om igen för att minska ditt eget kapital eller så lämnar du det. Visst, sådana saker är alltid fyllda med stora risker. Det beror bara på hur avancerade de nya modellerna är.

  Om du inte vågar vinner du inte 😉

 • blank

  Man måste vara kommunist. Chic Airbus, du måste ha råd ✌️

Kommentarer är stängda.