Stolt Saab-tradition nydigitaliserad "En bil från Saab-ANA"

Stolt Saab -tradition, nydigitaliserad! Vår senaste kampanj går online. "En bil från Saab-ANA" går långt tillbaka till förra seklet när Saab-ANA sålde nya Saab 96 och 99. Saab-ANA var en stor bilhandlare i Sverige, med filialer i många städer runt om i landet. Som ett direkt dotterbolag till Saab Automobile AB dominerade det hemmamarknaden tills Saab togs över av GM. Sedan skiltes vägarna.

En bil från Saab ANA
En bil från Saab ANA

Införandet - inte lätt

Vi använde en historisk klistermärke som en mall för nyinspelningen, som tyvärr var för svårt skadad och för gulnad för att implementeras i originalet.

Det gamla teckensnittet blev också ett problem. Det kunde ha varit Saab -specifikt, runt 70 år gammal och ingenstans mer dokumenterat. Forskningen ledde via "Sök och gissa" till ett aktuellt teckensnitt som endast är baserat på det historiska originalet.

Klistermärkena är transparenta och kontursnitt
Klistermärkena är transparenta och kontursnitt

Utmaningen för det lilla projektet var relativt hög, men det förringade inte det roliga. För resultatet blev jättebra. Med det traditionella flygplanet och den historiska Saab-bokstäverna är klistermärket väldigt iögonfallande.

En bil från Saab-ANA

Efter flera försök bestämde vi oss för en storlek som var en trevlig kompromiss. Med cirka 9 x 13 cm är dekalen idealisk för den svenska plåten, bak- eller sidorutan. Flygplanet har ett högt erkännandevärde, Saab -bokstäverna är lätta att läsa även på avstånd, vilket var viktigt för oss.

Storleken är 9 x 13 cm ca.
Storleken är 9 x 13 cm ca.

För att kunna läsa ”En bil från Saab-ANA” måste du komma lite närmare. Då undrar säkert den ena eller den andra vilket språk det är. Och vad klistermärket vill uttrycka.

Klistermärket finns exklusivt hos oss från och med söndag Aero X Club Shop tillgängligt och gratis för medlemmar detta kvartal. Utgåvan är unik, om klistermärkena skulle vara slut i lager någon gång kommer det inte att finnas fler nya. "En bil från Saab-ANA" är inte bara lämplig för historiska Saab-modeller. Klistermärket ser också mycket bra ut på en mer modern Saab.

3 tankar om “Stolt Saab-tradition nydigitaliserad "En bil från Saab-ANA""

 • blank

  9 x 13 påminner mig om vad ...

  Tidigare var detta oftast det billigaste trycket av semesterbilder när vi fortfarande tog analoga foton. Verkligen ett lämpligt format. Av en slump eller avsiktligt tycker jag att det är roligt och klistermärket är helt fantastiskt.

 • blank

  Ädel. Lämplig för SAAB.
  I väntan och TACK 🙂

 • blank

  Mycket chic, ***** stjärnor! Jag ser redan fram emot söndagen (och min Saab ser också fram emot det).

Kommentarer är stängda.