Personalbyte - Evergrande Auto ser sig själv enligt schemat

Evergrande -gruppens kris, som främst är en kris på den kinesiska fastighetsmarknaden, fortsätter att ulma. Idag skedde en förändring av personalen som kunde vara symbolisk. Oavsett detta tror Evergrande Auto att det fortfarande är enligt schemat och fortsätter att styra den föregående kursen.

Evergrande Auto Plant Nansha
Evergrande Auto Plant Nansha

Personalbyte - Hui Ka Yan avgår

Evergrande grundare Hui Ka Yan (Xu Yiajin) meddelade idag sin avgång som ordförande i Evergrande dotterbolag Hengda Real Estate Group. Ett beslut med en symbolisk karaktär. Hengda anses vara flaggskeppet för Evergrande Group, men har allvarliga problem på grund av krisen på fastighetsmarknaden. Han efterträds av Zhao Changlong. Hittills var han ansvarig för koncernens lönsamma serviceverksamhet.

Börsen reagerade omedelbart och skickade återigen aktierna rasande. Evergrande Auto (HK 0708) hamnade också i en nedåtgående trend och tappade 5,11% vid börsens slut. Fastighetssektorn i Kina är under tiden ett hav av förluster och Evergrande är inte ensam om problemen. Peking reglerar strikt bubblan som har skapats genom åren. De stora dagarna för fastighetsmiljardärer är över för nu.

Evergrande Auto ser sig själv enligt schemat

Fastigheter i Kina är gårdagens guld, men elbilar och digital mobilitet ses som morgondagens kupp. Evergrande Auto publicerade en intervju med Evergrande Auto President Liu Yongzhuo i fredags, vilket kan ses som att hålla fast vid elbilsverksamheten och de tidigare planerna.

Produktionen i Evergrande -anläggningarna förväntas starta oförändrad i slutet av året. Först som en testoperation, som snabbt ökas till mängder. Antalet 1 miljon elbilar per år ska uppnås snabbt, och 2035 miljoner elbilar ska årligen rulla ut från de högautomatiserade anläggningarna år 5.

Evergrande Auto sysselsätter för närvarande 8.796 personer, varav 3.500 arbetar med forskning och utveckling. Det finns 22 bästa internationella experter bland dem, enligt Liu Yongzhuo.

Evergrande ser Tesla som riktmärket som kommer att slås. Enligt Yongzhuo har alla Hengchi -modeller en räckvidd på minst 700 kilometer. Vissa skulle till och med vara över 800 kilometer. Han noterar att varumärket Hengchi ligger långt före Tesla i genomsnitt.

Med en stor skillnad. Tesla bygger och säljer bilar. Evergrande har 14 fordon under utveckling. Ingen av dessa har ännu kommit i produktion eller till kunden.

2 tankar om “Personalbyte - Evergrande Auto ser sig själv enligt schemat"

 • blank

  För jämförelse: Tesla har nästan 71.000 2020 anställda (från och med XNUMX).
  Evergrandes nummer låter inte för mig som om vi skulle producera flera lika bra eller ännu bättre modeller i stort antal ...
  Vi får se, men jag räknar med betydande förseningar.

  Med undantag för tre prototyper har den civila kinesiska luftfartsindustrin fortfarande inte tagit fart. Trots löjliga investeringar och statliga subventioner ligger det minst 3 år efter målen som det formulerade för 15 år sedan. Det är nästan en bedrift. Airbus och Boeing har mycket roligt. De fylliga meddelandena från förr liknar den nuvarande PR-gruppen Evergrande som ett ägg till det andra.

  Samtidigt bygger Kina Volvos. För övrigt med cirka 41.000 XNUMX anställda. Är det inte så enkelt som du trodde att designa ett nationellt bil- eller flygföretag på risbrädorna? Det är mycket lättare att köpa en befintlig internationellt (Volvo) och fortsätta den. Men det är inte alls lika prestigefyllt om man tänker nationalistiskt. Och det är utbrett i Kina ...

  • blank

   Det finns en annan avgörande skillnad: Tesla har kärnkompetenser, Evergrande köper allt som finns tillgängligt.

Kommentarer är stängda.