Sono Motors - presentationen fortsätter!

Sono Motors är fortfarande på presentationen av Sion. Datumen är välbokade, men inte alltid fullbokade. På arenorna finns positiv feedback i lokala medier för den första solbilen från Tyskland. Men hypen kan vara större, mätt med den alarmism som diskussionen om elbilar och klimatet förs med i valrörelsen.

Sion interiör - ännu inte standard
Sion interiör - ännu inte i linje med serien

Det är svårt att säga varför entusiasmen inte är större. Sono Motors gör nästan allt rätt, involverar gemenskapen och rapporterar nästan i realtid om alla framsteg i utvecklingen. Sion har blivit en gemensam bil och ett experiment bortom de stora tillverkarna. Ett fordon som konsekvent förlitar sig på solenergiintegration och hållbarhet, och som inte existerar i denna form en andra gång.

Kanske är SEV helt enkelt för enkelt för att väcka känslor och en sak mer för huvudet än för bilhjärtat. Det kan också helt enkelt vara så att samhället reflekterar alltför mycket över premiumlöften och framträdanden och för länge sedan har tappat det väsentliga ur sikte.

Sono Motors har turnéns första 3 stopp i ett vlogg sammanfattat. Det finns fortfarande en möjlighet att uppleva Sion på plats och att bilda sig en uppfattning. Turnén fortsätter, Hannover är redan fullbokat, men Hamburg, Berlin och Leipzig är fortfarande kvar Termine fri.

Ta en titt på bilen som finns i stablebacka kan komma från produktionslinjen kan vara intressant. Även om Sono Motors verkligen inte är Saab. Med Sion bryter tillverkaren i München helt ny mark och vågar något. Precis som ingenjörerna en gång gjorde i Trollhättan.

Med bilder från Sono Motors

2 tankar om “Sono Motors - presentationen fortsätter!"

 • blank

  Jag såg Sion i Mainz. Det är gjort helt enkelt, vissa interiördelar är chockerande billiga. Tja, inget av detta motsvarar serien ännu, det finns utrymme för förbättringar och förhoppningsvis kommer de att användas.

  Som Tom skriver så vackert är det "det väsentliga" som gäller. Och Sion skulle ha. Om Sono Motors skulle komma ut ur do-gooder-hörnet med marknadsföring och offentliga framträdanden, vilket är enormt irriterande i längden, ser jag goda chanser att lyckas.

 • blank

  Sion påminner mig om en Audi A2

  Dess rymdekonomi var fascinerande och det fanns till och med en 3l -version som inte krävde någon teknisk ansträngning. Utan start-stopp, utan hybrid och batterier, utan, utan, utan ...

  Mindre är ibland mer. Jag hoppas att Sion kommer att göra något.

  A2 visar tydligt att det finns en viss längtan efter sådana fordon. Tre fjärdedelar av alla A2: or jag stöter på ser ut som nya bilar och sköts uppenbarligen noggrant. Priserna för ett begagnat fordon i ett sådant skick är ibland löjligt höga mätt mot ålder, körsträcka och storlek på A2. Detta tyder på att det finns en marknad för Sion.
  Om Sono Motors alltid gör eller har gjort allt rätt när det utvecklas är en annan sak ...

  Det fanns en fas där idén om ett samhälle inklusive bildelning var så mycket i förgrunden att man kunde få intrycket att man som individ och för personligt bruk och privat egendom inte kunde förvärva en Sion alls.

  Många potentiella köpare och köpare känner sig (d) själva uteslutna och Sono Motors har överskridit märket - utan att det är nödvändigt.
  Sions större marknadspotential ligger sannolikt utanför samhället och bortom bildelning med "konservativa" köpare som inte är så konservativa att de inte kunde föreställa sig sin egen (!) Sion för vardagen ...

  Sono Motors skulle vara bra att marknadsföra Sion på ett mer progressivt sätt än tidigare som en SEV som i allmänhet är tillämplig för fritid och vardagsliv, som alla kan sätta framför dörren som en privat egendom och använda och flytta den förnuftigt - även som en andra bil bredvid ett långväga fordon ...

  Det finns fortfarande mycket utrymme för förbättringar i marknadsföringen.

Kommentarer är stängda.