Evergrande Auto bekräftar samtal - varnar för rekordförlust

Evergrande -gruppen bekräftade idag samtalen om försäljning av bildivisionen. Det återstår att se om det blir en komplett försäljning. Evergrande verkar föredra partners och delförsäljning för att vidareutveckla bilverksamheten. Det är oklart om Evergrande kan genomdriva sina egna idéer. Eftersom företaget inte har en bra förhandlingsposition. Oavsett detta mottogs utvecklingen positivt av börsen.

Ceremoni i början av sommaren testkörningar framför Evergrande -anläggningen
Ceremoni i början av sommaren testkörningar framför Evergrande -anläggningen

Rekordförlust första halvåret

Aktien (HK 0708) gick ut av marknaden med ett plus på över 8% och fortsatte den positiva utvecklingen under de föregående dagarna. Samtidigt varnar Evergrande stod inför en rekordförlust för bilavdelningen. För första halvåret 2021 räknar gruppen med en förlust på 740 miljoner US -dollar. Siffrorna skulle vara en betydande ökning av förlusterna från förra året då ett underskott på 377 miljoner dollar uppstod under samma period.

Bekräftelse av försäljningsförhandlingarna för Auto Group
Bekräftelse av försäljningsförhandlingarna för Auto Group

Förlusterna är i allmänhet inte en överraskning. Evergrande investerar betydligt i moderna bilfabriker och nya modeller. Pengar strömmar också till Sverige, där NEVS tillhandahåller utvecklingstjänster för Evergrande Auto. Mot denna bakgrund är rekordförlusten imponerande med tanke på framtiden, förutsatt att medlen främst används för forskning, utveckling och byggande av nya anläggningar.

Forskning och utveckling är inte den största posten

En närmare titt på hur förlusterna uppvägs är till hjälp. Han sätter summorna i ett annat ljus.

Siffrorna för det senaste året (2020) är avslöjande. Förlusterna, som redan var höga vid den tiden, består av följande: Kostnaderna för forskning, utveckling och reklam uppgår till 351 miljoner US -dollar. Avskrivningarna rapporterades till 160 miljoner dollar. Men det största objektet är annorlunda. Räntebetalningar på aktieägarlån är de mest betydande med 423 miljoner dollar.

3 tankar om “Evergrande Auto bekräftar samtal - varnar för rekordförlust"

 • blank

  Ingen bil har tillverkats eller sålts än, och det är det stora dramat. Jag satsar om en hengchi någonsin kommer att produceras.

 • blank

  Vilken spänning ...

  Intressant förhållande mellan räntebetalningar och resten. Bortsett från det, absolut en förvånansvärt liten budget 2020 för FoU. Med tanke på Hengchis stora utbud av modeller på gång och fylliga meddelanden om att jag vill bli teknikledare och åtminstone en nationell marknadsledare, hade jag förväntat mig en rejäl chump.

  Om du tillkännager cirka 1.000 351 säljcentra och bygger upp lämplig tillverkningskapacitet, motsvarar det årliga beloppet på XNUMX miljoner US dollar bara några hundra dollar per fordon. Det är en röra och inte en röra när det gäller FoU ...
  Speciellt för en start som för närvarande arbetar med marknadsberedskapen för sin första men brett diversifierade generation av fordon.

  Är det bara en bakgrund för höga räntor och realisationsvinster? Väldigt spännande ...

  Kina, quo vadis? ? ?

 • blank

  Det påminner om Teslas tidiga dagar. Höga investeringsbehov möter försäljning som fortfarande är för liten. Men Tesla hade också en annan marknadssituation framför sig - så fungerade som en pionjär. Hmm, andra kinesiska märken är mycket längre och mer etablerade.

Kommentarer är stängda.