Christian von Koenigsegg om elbilar och vad han är skyldig Tesla

Koenigsegg anses vara en av de bastioner som inte förlitar sig på den rena elbilen. I det svenska “Framgångspodden” av Alexander Pärleros talar Christian von Koenigsegg (CvK) om elbils perspektiv för sitt varumärke. Och vad han är skyldig Tesla. “Framgångspodden” är ett hitformat i Sverige med en publik på 2,5 miljoner människor per månad.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera

Koenigsegg och elbil

Hittills har Koenigsegg vägrat att förlita sig på rent elektriska enheter. Blandningen av en högpresterande förbränningsmotor och elmotorer verkar vara det bättre och mer ekonomiska sättet. Koenigsegg firar detta övertygande med nya Regera. Den körs på förnybara bränslen (E85), som Christian von Koenigsegg ser som optimal för prestanda och roligt utan att tappa miljöhänsyn ur sikte.

Men det kan förändras.

Som Koenigsegg medger i “Framgångspodden”, i tyska “Success Podcast”, skulle Koenigsegg kunna tvingas ändra sin strategi på 5 eller 6 år. Enligt lag kunde ljuset blåses ut ur förbränningsmotorn, vilket Koenigsegg inte skulle acceptera utan motstånd.

Att bygga en elbil skulle vara enkelt för Koenigsegg. Regera skulle redan ha 700 elektriska hästkrafter om V8-förbränningsmotorn togs bort. Fler elmotorer och fler batterier, och du skulle ha 2000 hk. Men vikten skulle bli väldigt hög, vilket CvK självklart drar sig för att använda som lösning för sina hyperbilar. Och det är den känslomässiga komponenten som skulle saknas. Originalljudet från den interna V8-motorn.

CvK och arbetstestförare Sonny Person framför Regera
CvK och arbetstestförare Sonny Person framför Regera

Om fem eller sex år kan Koenigsegg fortfarande behöva gå den här vägen. Eller också när batterierna har blivit mycket lättare och kraftfullare.

Vad Christian von Koenigsegg är skyldig Tesla

Koenigsegg har åstadkommit den prestationen att bygga en lönsam tillverkare av ingenting. Dess produkter gör drömmar till verklighet, Koenigsegg tjänar pengar med dem. Men inte så mycket som Christian von Koenigsegg (CvK) har tjänat med Tesla hittills.

Elon Musk, säger han i “Framgångspodden”, är hans stora idol. När Musk sålde betaltjänsten PayPal blev han intresserad av sina idéer. Dagen efter börsintroduktionen tog CvK sina sparande från banken och investerade dem i aktier i Tesla. Priset vid den tiden var 23 US $ per aktie. De första aktierna, som CvK fortsatte att köpa, är nu värda cirka 2.000 USD vardera, inklusive split. Som VD för Koenigsegg kunde han aldrig ha betalat så mycket pengar.

den Podcast är över en timme lång och tyvärr inte tillgänglig på tyska eller engelska.

Med bilder från Koenigsegg

3 tankar om “Christian von Koenigsegg om elbilar och vad han är skyldig Tesla"

 • blank

  Christian hade en bra näsa när han, från början, bestämde sig för att investera i Tesla.

 • blank

  Farväl av förbränningsmotorn

  Jag tröstar mig med att det emotionella och kanske till och med marknadsvärdet för alla förbränningsmotorer antagligen kommer att stiga så fort du inte kan köpa mer.

  En hel art lider Saabs öde. Och det i en hisnande takt. Vid Daimler ska förbränningsmotorn begravas redan 2025. Det är nästan i övermorgon och av allt med Benz, som har förbränningsmotorn i sitt namn ...

  Jag ser verkligen fram emot firandet.

  Jag förutspår att alla MB som är registrerade med förbränningsmotorer mellan 2010 och 2025 åtminstone kommer att ha ett högt inneboende värde under många år - speciellt eftersom det 2025 och långt bortom kommer det fortfarande att vara lättare för majoriteten att organisera bensin eller diesel än en last. ..

  Politiker kommer också att ta slut på argument med förbudet och i vissa fall frivilligt för tidigt avstående från tillverkare, för att ytterligare begränsa driften av förbränningsmotorer, för att göra det svårare ur ett finanspolitiskt perspektiv och främjandet av e-mobilitet kommer att möta ekonomiska och sociala gränser.

  Det är helt annorlunda att påverka valet av enhet för en ny registrering - som är socialt odödlig - med bonusar än att beröva socialt svagare klasser deras (auto) rörlighet.

  De som vill eller inte kan göra något annat ekonomiskt kommer att kunna köra förbränningsmotorer under mycket, mycket lång tid. Kanske är det just den hektiska takten med att säga adjö till honom som kommer att se till att de yngre, nuvarande och de sista i sitt slag kommer att överraska oss med en livslängd och ett inneboende värde.

  2
  1
  • blank

   oskyldig istället för "odödlig"
   Automatisk korrigering

Kommentarer är stängda.