Prisförluster - En blodröd tisdag för Evergrande Group

Veckan började för Evergrande-gruppen som den sista slutade. Det är rött, blodrött Om det förra veckan var det lilla hoppet om en eventuell speciell utdelning som skulle kunna förhindra en fullständig dammbrott, bröt det sista motståndet idag. Frågan uppstår hur långt aktierna kommer att fortsätta att glida och hur Evergrande kan säkra likviditet i framtiden.

Evergrande Autoproduktion under uppbyggnad
Evergrande Autoproduktion under uppbyggnad

En blodröd vecka följs av en blodröd tisdag

Dagens handelsdag var katastrofal för Evergrande Group. Det var fortsättningen på en blodröd vecka - en blodröd tisdag. Evergrande Auto (HK 0708) gick i pension med en daglig förlust på 16,03% för att handla till 10,45 HKD. Det gick inte bättre i moderbolaget. China Evergrande Group (HK 3333) minskade med 13,41% och kostade 5,81 HKD vid slutet.

Det fanns goda skäl till de massiva prisförlusterna. Dessa tyder inte på något bra de närmaste dagarna.

Särskild utdelning överraskade överraskande

Överraskande nog sa Evergrande-gruppen planen, en Särskild utdelning att hälla ut. Den möjliga utdelningen, som var tänkt att vara dotterbolagens aktieemission, stödde aktiekursen förra veckan. Idag tog företaget en vändning som marknaden inte hade förväntat sig. Avvisningen skickade aktierna till fritt fall. Evergrande blev förvånad över marknadsaktörernas reaktion och misstänkte att det var ”ondsinnad short selling” utomlands.

Dessutom fanns det andra negativa nyheter.

S & P följer efter med nedgradering

Det amerikanska betygsföretaget Standard & Poors (S&P) betygsatt Evergrandes kreditvärdighet ner. B-betyget med negativa utsikter sätter nu andelen på "mycket spekulativa". Det var först i början av månaden som Fitch och Moody's hade sina klassificering Bytt från B + till B med negativt perspektiv följde S&P idag. Trycket på koncernen fortsätter att öka och det blir allt svårare att säkra likviditet.

Det hanterade fortfarande inte det överflöd av negativa nyheter. Det blev ytterligare ett bakslag. Det kom från Kina själv. CCXI (Chengxin International Credit Rating), det kinesiska alternativet till de amerikanska kreditvärderingsinstituten, gav ”Evergrande Real Estate Group” en negativa utsikter med hänvisning till betalningsfrister som inte har uppnåtts flera gånger. Ratingen för moderbolaget var oförändrad på AAA.

Ytterligare förluster är troliga

Var flyttar kurserna till? Ingen verkar tro på en snabb återhämtning. UBS Bank ser kursmålet för Evergrande-aktier (HK 3333) till HKD 3,50. Det skulle vara en rabatt på ytterligare 40%. Bankens analytiker håller fast vid Försäljningsrekommendation fixerad.

Ett fall av Evergrande-gruppen, som var helt otänkbart för flera veckor sedan, är inte heller helt uteslutet. Det skulle ha en inverkan på bankerna och ekonomin. 128 banker och 121 andra institutioner finansierar gruppen. Kortfristiga skulder uppskattas till 300 miljarder US-dollar. Gruppen har direkt 200.000 3.8 anställda. Ytterligare XNUMX miljoner indirekt anställda arbetar på företagets byggarbetsplatser.

2 tankar om “Prisförluster - En blodröd tisdag för Evergrande Group"

  • blank

    Konstiga saker har hänt på de kinesiska börserna de senaste dagarna på grund av regeringens nyligen väckta reglerande raseri. Med Evergrande finns också det enorma berget av skuld och det faktum att fastighetsmarknaden är under press från alla håll.

    Jag satsar inte på effekterna av den här historien. Det kan sluta bra, men det kan också sluta dåligt.

  • blank

    ... det händer saker som vi inte kan utvärdera eller ändra, spel på aktiemarknaden är i alla fall främmande för mig. Men när det stora hjulet vrids kommer alla hinder att falla ... vem skulle någonsin ha trott att Wirecard var ett bedrägligt system.
    ... thrillern fortsätter, tack för rapporten!

Kommentarer är stängda.