Hella och Evergrande Auto utvecklas tillsammans

Evergrande Auto förlitar sig på tyska partners och utvecklar högspänningsbatterihanteringssystem tillsammans med Hella. För att befästa partnerskapet grundade Evergrande och Hella ett joint venture som heter Hella Evergrande Electronics (Shenzhen) Co. förra året. Företaget har cirka 90 anställda. I slutet av 2023 ska antalet ökas till cirka 200 anställda.

Hella Lichtkanal i Lippstadt
Hella Lichtkanal i Lippstadt

Högspänningsbatterihanteringssystem från Hella

Hella är en av de stora och traditionella leverantörerna inom bilsektorn. Företaget har också varit en långvarig partner för Saab. Hellas belysningssystem och komponenter finns i många Saab-klassiker och även i de senaste bilarna från Trollhättan.

Effektiv batterihantering är en avgörande faktor för batteriets livslängd och räckvidden för en elbil. Partnerskapet med Hella är därför av stor betydelse för Evergrande. Hella publicerar följande om samarbetet .:

Inom ramen för samarbetet har Evergrande särskilt sin omfattande expertis inom batteriproduktion och dess applikationskunskap. HELLA bidrar däremot främst med sin mångåriga erfarenhet inom batterielektronik och systemintegration.

HELLA har varit aktiv inom batterihanteringssystem sedan 2016. Under våren i år gick den senaste generationen av högspänningsbatterihanteringssystem i serieproduktion för en tysk premiumtillverkare. System för hantering av högspänningsbatterier kännetecknas av det faktum att de säkerställer en säker och pålitlig funktion för litiumjonbatterier i elektriska såväl som fulla och plug-in hybridfordon genom att bland annat mäta batteriets spänning, temperatur och ström. saker.

Tillsammans vill båda parter bidra med sina styrkor inom teknik, know-how och ekonomiska resurser för att utveckla högkvalitativa batterihanteringssystem tillsammans och i hög hastighet.

"Kina är en viktig nyckelmarknad för oss för att ytterligare utöka vår verksamhet inom batterielektronik och för att proaktivt forma ämnet elektromobilitet", säger Björn Twiehaus, som är ansvarig för elektronikområdet i HELLA-ledningen. "Genom partnerskapet med Evergrande stärker vi också vårt marknadstillträde i Kina och utvidgar vår ledande teknikposition ytterligare."

Med bilder och text från Hella

3 tankar om “Hella och Evergrande Auto utvecklas tillsammans"

 • blank

  Hella har mycket potential att erbjuda.
  Det är trevligt att vi fortfarande har så bra medelstora företag i Tyskland.
  De första LED-strålkastarna för GM, assistentsystem för Mazda CX-5 ... alla utvecklade av Hella i Lippstadt. Och gaspedaler produceras i Recklinghausen.
  Evergrande fattade ett bra beslut.
  Hella producerar eller utvecklar något för nästan alla biltillverkare.

 • blank

  ... trots allt mer som varm luft. Tja, låt oss se hur Hengchi accepteras i Kina och hur de presterar i det praktiska testet.

  När planerades produktionsstart egentligen?

  • blank

   I teorin för slutet av året. Men det finns otänkbara.

Kommentarer är stängda.