Glansdagarna - våra nya Saab-kampanjer!

Vad kommer efter espressokopparna och Saab-klistermärkena? Det tredje kvartalet blir inte tråkigt, två åtgärder är redo att starta på landningsbanan. Vi ger det riktigt gummi, vi pratar om detaljerna nästa vecka. Och vi fördjupar oss djupt i Saabs historia och ger medlemmarna i Aero X Club ytterligare ett fantastiskt tillbehör för deras Saab. Eftersom vi tar tillbaka glansdagarna från glömskhetszonen.

Saabs idéer för tredje kvartalet
Vad kommer efter Saab-kopparna och klistermärkena?

Saab ANA

Historien om Saab ANA är mycket svensk. År 1937 som AB Nyköpings Automobilfabrik från Nordiska Kompaniet grundades, bakom det finns en monteringsanläggning för olika märken. ANA har monterat Chrysler, Plymouth, Skoda, Fargo, Standard och Simca bilar för den svenska marknaden genom åren. Företaget handlade också med Piper Aircraft och sålde Massey-Ferguson traktorer.

1960 tog Saab AB över ANA och döptes om till företaget Saab ANA. Sedan dess har Saab ANA tagit hand om försäljningen av bilar med Griffin och blivit den största Saab-återförsäljaren i Sverige och världen. Servicebaser och försäljningsställen växte upp över hela landet. Dessutom monterade Saab ANA Specialbilar specialfordon för polisen, brandkårerna och räddningstjänsten.

Saab kontrollerade därmed hemmamarknaden under en viss tid via sin egen försäljningskanal. Något som Volvo siktar på igen idag med inköp av återförsäljare för den svenska marknaden. Värdekedjan avslutades med GM: s övertagande av Saab och företagen separerade igen. ANA gick sin egen väg, först med Saab, sedan med BMW. Idag ägs delar av företaget av Bilia Group, och där man kan köpa en Saab i Trollhättan väntar nu nya BMW och Minis på kunder.

Glansdagarna

Visserligen påminner inte mycket om glansdagarna i dag. ANA är en del av Saab-sagan, på nätet kan du bara hitta en sida som tribute till det förflutna. På svenska Saab-möten kan du upptäcka ANA-klistermärken på bakrutorna på klassiska fordon. Det var det.

Det är dags att ta tillbaka historia från glömskhetszonen!

Vi tar tillbaka äraåren. Lite.
Vi tar tillbaka äraåren. Lite.

Något gammalt Sverige, något av de härliga gamla dagarna, vi ska återuppliva. En gammal, gulnad bakruta klistermärke av ospecificerat datum tillhandahåller mallen.

”En bil från SAAB-ANA” (en Saab ANA-bil) var populär på 60- eller 70-talet och fastnade i bakrutan på nästan alla nya Saab-bilar i Sverige. Baserat på originalet trollar vi fram en ny upplaga för läsare. Inte helt i linje med originalet, som bara var för gulnat och markerat av tiden för att ta över 1: 1.

Saab ANA är en del av Saabs historia
Saab ANA är en del av Saabs historia

Jag visar två (av många) mönster från Saab ANA Revival här idag. Den slutliga versionen av klistermärkena för bakrutan går online i augusti och kan sedan beställas exklusivt och gratis av medlemmar i Aero X (och de gamla Turbo Plus-prenumerationerna).

Det lämnar den andra kampanjen som går online i september ... den med ”riktigt gummiband”. Bättre att inte tänka på det. Eftersom det är höga sannolikheter för att du inte kommer fram till lösningen kommer du att förgäva dina hjärnor. Det vore bättre att vänta till nästa vecka och se fram emot en mycket speciell teaser.

9 tankar om “Glansdagarna - våra nya Saab-kampanjer!"

 • blank

  Kyl igen. Kommer på min nya 900 Turbo 16 S 🙂

 • blank

  Retro charm

  Snälla, snälla med den gamla SAAB-bokstaven ovanför Saab 18. Sedan relativt stor och på en tydlig bakgrund.

  Jag gillar inte riktigt klistermärken på ”nya bilar”, men under 9-4X och 9-5 NG tycker jag att det här är helt fantastiskt ...

 • blank

  Som klistermärke säger jag: en annan bra idé! 🙂
  I förväntan…
  Färg? Grå på en vit bakgrund, eller hur? Elegant…
  Eller snarare modet att använda mer färg?

  • blank

   Förmodligen kommer den slutliga versionen inte att ha modet att färga, vi håller oss till originalet.

 • blank

  De galna Saab-handlingarna. Jag skulle sakna dem om de inte längre fanns. Jag är glad!

 • blank

  Mycket fin klistermärke ....
  Tack
  Hälsning André

  • blank

   Tja, pickerl hamma är nu tillräckligt ... och skämtet med denna åtgärd, till skillnad från den sista, avslöjar sig inte helt för mig. Förslag till godhet: nyckelring, även mot insättning av små mynt.

   1
   2
   • blank

    Kan du ha tillräckligt med Saab-märken? På allvar: Jag kan fortfarande se lite luft för en klassiker.

    Nyckelring: Har varit ett ämne för oss internt länge. Det är dock ingen trivial lösning, för produktionen sker vanligtvis (super billigt) i Asien. Jag vägrar, vi skickar redan tillräckligt mycket runt om i världen, vi behöver inte göra det för vår hobby. Vi har dock hittat en leverantör som har en viss historia med svenska varumärken och som producerar i Tyskland. Så det är vår tur.

 • blank

  Wow! Jag är het för det! Stor förväntan !!

Kommentarer är stängda.