Evergrande Auto - automatiserad parkering för Hengchi 1

Evergrande Auto avslöjar mer och mer detaljer om de kommande elbilarna. Så småningom låter du gardinen falla. Det är rättvist att säga att Evergrande gör många saker rätt. Marknaden i Kina är förmodligen den tuffaste för elbilar i världen. Om du vill tävla måste du vara väldigt smart.

Automatiserad parkering - Hengchi 1 känner igen fotgängare och hinder
Automatiserad parkering - Hengchi 1 känner igen fotgängare och hinder

Även om det är tillräckligt i Tyskland att leverera en bil med elektrisk drivning istället för en förbränningsmotor för att betraktas som progressiv, är situationen i Kina mer ambitiös. Kinesiska kunder har högre förväntningar, en upplevelse som Volkswagen för närvarande gör den svåra vägen. Volkswagen ID.4, en enkel elbil, börjar svagt i Kina. 1.213 200 exemplar såldes i maj, cirka XNUMX färre än föregående månad. Dåliga siffror för VW-standarder.

Där problemet är uppenbart. Direkt analyserat: ID.4 är inte tillräckligt smart. Den nya, helelektriska VW har inga holografiska assistenter ombord. Han kan inte parkera autonomt, har inte en hög nivå av autonom körning.

Olika radarsystem och en 360-graders kamera säkerställer autonom parkering
Olika radarsystem och en 360-graders kamera säkerställer autonom parkering

Automatiserad parkering

Automatiserad betjänad parkering enligt SAE nivå 4 är en bra sak för nya utgåvor över ett visst prisklass. Kinesiska kunder kunde nu ta reda på hur det fungerar på Evergrande Auto i "China Economic Weekly". Initierad via en app, kör Hengchi 1 autonomt in i ett parkeringsgarage på ön Hainan. Elbilen känner igen fotgängare och hinder och hittar en parkeringsplats. Efter att parkeringen har slutförts rapporterar appen att parkeringsprocessen har slutförts.

Hengchi 1 känner igen Audi lämnar parkeringsplatsen och stannar
Hengchi 1 känner igen Audi lämnar parkeringsplatsen och stannar

Parkering från en parkeringsplats är också helt automatisk. På begäran via appen startar Hengchi 1 autonomt. Elbilen känner igen en Audi utan parkeringsplats, stannar och håller sedan rätt avstånd och når sin användare. Ansiktsskannern känner igen användaren och ger tillgång till interiören. Systemet är baserat på en kombination av ultraljudradar, millimetervågradar, en 360-graders kamera och högupplöst kartmaterial.

Högt tryck på innovation

Det automatiska parkeringssystemet som används på Evergrande Auto kan tillhandahållas av den tyska partnern Continental att bli levererad. Men Bosch har också utvecklat ett liknande system i samarbete med Daimler.

Evergrande Auto packar allt som är tekniskt genomförbart i sina produkter. Det stämmer, för konkurrenter som Xpeng, Li Auto och NIO sätter takten. Trycket på innovation är högt i Kina, liksom den hastighet med vilken ny teknik används i elbilar. Kina har tagit ledningen inom teknik för elektriska drivenheter. Den en gång avslappnade bilindustrin förändras snabbt med elektrifiering.

Om du vill överleva i framtiden måste du vara smart. Och snabbt.

6 tankar om “Evergrande Auto - automatiserad parkering för Hengchi 1"

 • blank

  TACK för den intressanta artikeln och diskussionen!
  Bloggen lever ....
  Hälsningar André T.

  Svara
 • blank

  ... Jag tror också att de negativa utvärderarna inte tar hänsyn till hela spektrumet. Hittills har alla tekniska framsteg tagit sina offer tills systemet var säkert eller tills man kom överens med ett antal offer. Det spelar ingen roll vilket system, oavsett om det är en cykel, en rymdraket, ett tåg, ett verktygsmaskin eller en bil. Till och med vår Kaiser Wilhelm II hade fel, bilen är inte ett förbipasserande fenomen, annars skulle vi åka igen idag. För närvarande är försöket att observera för att uppnå exakt det. Inte på en häst utan på en cykel. Jag gillar också att cykla allt som kan göras på cykel, men i regn, långa sträckor, mycket bagage, snö och kyla, jag gillar att ta en SAAB. Som ett komplement är de autonoma systemen verkligen ett bidrag för att göra biltrafiken säkrare och de kommer att utvecklas mycket snabbt. Och om inte i Tyskland, i Asien, kommer vi inte att stoppa det.

  Svara
 • blank

  Jag tycker alltid att en bil utan förare ombord är skrämmande. Ingen av de tekniska komponenterna är 100% felfria under några omständigheter - om tekniken inte känner igen ett hinder som avsett, finns det ingen förare som kan ingripa om det behövs. Så länge det bara är en Audi utan parkeringsplats kommer det inte att hända mycket - med ett litet barn som kommer någonstans ser det hela annorlunda ut.

  Man borde inte tro på tekniken - tyvärr kommer framtiden att ha en mängd incidenter som kommer att visa oss gränserna för tekniska möjligheter.

  Till exempel är 30 km / h i städer eller en hastighetsbegränsning på motorvägar ett mycket mer förnuftigt bidrag när det gäller avslappnad körning och mer säkerhet i trafiken.

  3
  1
  Svara
 • blank

  Medan på den andra sidan av världen går innovationer i serieproduktion, vi pratar om 30 km / h i städer. Jag är också av den uppfattningen att inte alla innovationer är vettiga, men den tekniska fientligheten och sömnigheten som syns i Tyskland är skrämmande.
  Eftersom en del av tekniken redan kommer från Tyskland, uppstår emellertid frågan om ramvillkoren inte är mogna här eller om tyska förare helt enkelt ska rippas av med en grundläggande elbil.
  Jag ser verkligen fram emot de första oberoende körrapporterna, det finns mycket som kan göras och vändas i reklamfilmen.

  2
  2
  Svara
  • blank

   Kampanjvideor

   Jag har en trevlig, alternativ storyboard i min låda. Alla sanna händelser. Enskilda händelser, naturligtvis, men de kunde perfekt kondenseras till ett klipp.

   Ett delvis autonomt fordon skärs av och gör ett onödigt nödstopp. Någon rusar in bakom. Olycksinspelning. Resan fortsätter och förvandlas till en sidogata. Där kör ungdomar e-skotrar i sinuskurvor över båda körfält och gör narr av det faktum att alla fordon är bakom dem och
   möter automatisk nödbromsning och förbannar sina hjälplösa förare högt. Vad roligt. Vilken fantastisk slalom. Vem gör fortfarande klocktåg? En liten bror tycker att det också gömmer sig mellan parkerade bilar, överskattar sensorerna och underskattar fysiken, springer på körfältet och dör.

   1
   2
   Svara
   • blank

    Jag kanske missförstod / uttryckte mig på ett vilseledande sätt?

    Om semi-autonom och autonom körning blir etablerad, och det kommer att göra och redan gör det, kommer vi att observera nya beteenden hos fotgängare, åkare, e-cyklister, ungdomar och så vidare som inte passar in i konceptet.

    Rent teoretiskt kan det vara möjligt att bygga bilar som är mer förutsägbara, smidigare och säkrare än en förare som kör självständigt. Men människor är också mycket anpassningsbara och kan lära sig. Det kommer att finnas en mängd "idioter" som kommer att njuta av att testa gränserna för detta koncept, leka med det, irriterande intagna och ägare.

    En dans på parkeringsplatsen, till exempel. Vad gör den autonoma bilen som äntligen har hittat en och ligger i andra raden? Kommer det ur sig själv och skrämmer bort skämtarna? Blockerar den trafiken och väntar tills spelet blir för dumt för ungdomarna?

    Det finns fortfarande mycket framför oss som inte ens rudimentärt beaktades.

    Svara

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.