Parallellstag - återkallande för Saab 9-4x

General Motors och NHTSA ringer alla Saab 9-4x från år 2011 och 12 samt Cadillac SRX från år 2010 till 16 tillbaka till verkstäderna. Återkallandet med kampanjnummer 21V473000 publicerades den 21 juni. Det avser möjliga problem med chassit och bör definitivt märkas.

Saab 9-4x återuppringning
Saab 9-4x återuppringning

De drabbade Cadillac- och Saab-fordonen är utrustade med justerbara dragstänger som kanske inte har dragits åt ordentligt under monteringen på fabriken. Dragstängerna kan därför lossna eller lossna. Indikatorer för detta är en förändring av körbeteendet och tändningen av fellampan på displaypanelen.

GM råder kunder att ta dessa instruktioner på allvar och besöka verkstäderna. De tidigare dragstängerna kommer att ersättas med nydesignade delar gratis i USA. De nya dragstängerna är inte längre justerbara, så detta problem kan inte längre uppstå i framtiden.

Över hela världen är högt N 380.498 XNUMX fordon som påverkas av återkallelsen.

Saab 9-4x-situationen i Tyskland

Sedan GM drog sig tillbaka har det inte funnits någon organisation i Tyskland som tar hand om dessa saker. Saab 9-4x såldes aldrig officiellt i Tyskland. De första bilarna kom till kunderna först efter Saabs slut.

Här är Saab-basen i Kiel kontaktpunkten för den sällsynta Saab 9-4x. De Bilhandlare Lafrentz svarade tidigt och organiserade delar i samarbete med GM och Orio Nordamerika. Fordon som regelbundet underhålls i Kiel har redan utrustats med de nya dragstängerna under reguljärt arbete.

I fredags var andelen konverterade fordon redan 40%. Ägare till fordon som ännu inte har konverterats och som är servicekunder i Kiel kommer att kontaktas under augusti och informeras om återkallelsen.

3 tankar om “Parallellstag - återkallande för Saab 9-4x"

  • blank

    Vad skulle ha hänt utan bloggen och Lafrenz?! Förmodligen ingenting. Och förarna av en 9-4X skulle ha tittat in i röret. Det är bra att bloggen är här och Lafrenz

  • Tillägg: Det är bra att Saabs fortfarande tas på allvar.

  • ... måste gå på det årliga "vårdmötet" snart ändå. 🙂

Kommentarer är stängda.