Saab Cars Magazine # 6 är här!

Ny Saab-läsning finns på marknaden med spännande ämnen. Saab Cars Magazine # 6 bygger på kvaliteten på de tidigare utgåvorna och ger ämnen som är värda att läsa. Urvalet går igenom varumärkets historia, och även de största fansen kan fortfarande lära sig något. Eller hur ska du annars ta reda på att Catherina von Sixten Sason är verkligen en Catharina? I Saabs litteratur och även här är namnet vanligtvis felstavat. Bakgrunden finns i den nya utgåvan.

Saab Cars Magazine # 6
Saab Cars Magazine # 6

Enstaka Saab 9-5X

Historien om Saab 9-5X spelar lite mer i nuet. En Saab som tyvärr aldrig funnits från Stallbacka, men som kunde ha varit. Kanske om Saab hade mer tid. Saab 9-5X byggdes av Oskar Persson, som skrev skapandet av bilen 2015 på bloggen berättade. Nu erkänns engångsarbetet också i Saab Cars Magazine.

Tyska Saabs fans känner redan till ett av de många ämnena. De Du kan 98 I april var Autobild Klassik värt en lång rapport. Kärnan i den mycket framgångsrika berättelsen var ett internationellt samarbete mellan Klassiker Verlag, som också publicerar Saab Cars Magazine och Autobild Klassik. För en gångs skull var tyska fans lite före svenskarna, vilket är sällsynt.

Mycket om Saab 900

Annat innehåll kretsar kring den klassiska Saab 900, som den här gången tar mycket plats, Per Eklund och Pikes Peak, och frågan om Saab-delar alltid måste komma från flygplanet. Svaret kan vara förvånande. Till och med i början av varumärket nådde människor i Sverige ut till hyllor som inte skulle förknippas med Saab. Lastbilar istället för flygplan slutade med delar till Saab 92B.

Som med tidigare häften är kunskaper i svenska språket en förutsättning för att njuta av Saab Cars Magazine. Åtminstone en rudimentär version av dem borde finnas tillgänglig, resten kan göras på gammaldags sätt med ordboken eller med ett digitalt översättningshjälpmedel. Bilderna och teman är unika och ett grepp i Saabs skattkista. En rekommendation för alla fans av märket och älskare av dyrbara bilar. Beordrade kan erhållas online direkt från utgivaren.