En Saab-prototyp i medias sommarnedgång

En Saab-prototyp vandrar genom medias sommarnedgång, som verkar vara särskilt uttalad i år. En elbil som de aldrig fick på hjulen i Trollhättan. Saab 9e är namnet. Har någon hört talas om denna typbeteckning? Den nuvarande Saab-pressgranskningen. Om saker som verkar spektakulära. Men tappa glansen när du tittar.

Saab pressrecension

Saab 9e!

I Google Alert den här veckan låg Saab 9e högst upp. Man pratade om en unik Saab-elbil. En unik bit, naturligtvis, och en hatchback som är hemma i New York. För bra för att vara sant, eller hur? Tyvärr förverkligades sensationen inte. Saab 9e visade sig vara en enkel Chevrolet Bolt, på vilken en joker som är en Saab-älskare hade fäst Saab-emblem.

För Jalopnik den falska Chevrolet var värt en rubrik som förmodligen fick många klick. Läsarnas besvikelse kan ha beaktats. Bilderna av Saab 9e togs på en kyrkogård. Den förmodligen unika Saab, placerad mellan gravstenar. Typ av symbolisk.

Den heliga gralen

Det gick mycket bättre den här veckan Wall Street Journal. Det rapporterade om Saab-fansens heliga gral. Vad det än är är det en fråga om tolkning. Vissa anser att 9-5 NG är graalen, eftersom den är den sista Saab. Andra ser det i 900, som är GM-fri, eller i 9000, vilket helt enkelt är fantastiskt. Men de 900 förarna kanske inte älskar det, för den onda Fiat Influence misstänks ligga bakom den.

Så det är inte lätt. För Marc Vernon är frågan klar. Hans Saab 96-årsdag är den heliga gralen för honom. Den sista upplagan av 96, mycket aptitretande presenterad, fick han från Sverige. Det tog 14 månader för Saab att anlända till USA. En historia med ett hjärta, om en vacker bil.

Johann Heuschmid

I slutet av pressöversikten, en titt på Tyskland. Johann Heuschmid, en veteran på scenen, ger in Auto Classic 4/21 en intervju. Heuschmid polariserad i scenen. Vissa svär vid hans verkstad, andra avvisar honom öppet. Oavsett om fläkt eller inte. Företaget från Allgäu är oumbärligt för varumärket. Utbudet av vackra fordon är legendariskt och det finns ett stort engagemang.

Johann Heuschmid har utmärkta kontakter med Trollhättan och Saabs veteraner. Han tar alltid bra bilar från Sverige till Tyskland. I en intervju med Auto Classic talar han om stigande priser på begagnad Saab och en scen som är märkbart yngre. Betyg: värt att läsa!

11 tankar om “En Saab-prototyp i medias sommarnedgång"

 • blank

  Bolten är en GM-låda som saknar Saab-elegans. Aeromärkena hjälper inte alls 🙂

 • blank

  Där vi är med amerikanerna. Hur är Saab-samhället faktiskt inrättat där?

  • blank

   Ganska aktiv, åtminstone den "hårda" kärnan. Men varje dag försvinner Saab extremt snabbt i staterna.

 • blank

  Exakt, jag kan fortfarande komma ihåg e-cabriolet. Det fanns till och med en video av. Jag menar?!
  Prankster är rolig, oavsett om det är Bolt eller Trail Blazer, :-), båda falska!
  Heuschmid är känd, du kan se passionen bakom den. Varigenom prislappen på bilarna inte är dåliga. Men jag kan inte bedöma förhållandet mellan pris och prestanda för jag har aldrig sett någon av hans bilar leva. Men jag kommer definitivt att läsa artikeln, tack för ledtråden.

  • blank

   @Oj; Saab på Heuschmid är topp, i allt, också i pris.
   Ett besök där är definitivt värt det, vare sig det bara är att se det stora antalet Saab och att lyssna på den ena eller andra anekdoten av Johann.

 • blank

  Det fanns trots allt en prototyp av en 9-3 II E-Cabrio (?) - långt innan E-hype, som löser klimatproblem som löser alla klimatproblem, proklamerades i (västra) Europa. Finns det fortfarande? Kanske med trollis på museet?

  • blank

   Jag är rädd att cabriolet inte kom in i museet. Det var inte listat i inventeringen, men det kan mycket väl parkeras i en av de externa hallarna på NEVS-webbplatsen.

 • blank

  Trevlig rapport. Läs bara.

 • blank

  När allt kommer omkring: Det finns Saabs rapporter i pressen igen. Tio år senare är det ganska förvånande.

 • blank

  Oavsett vad som skrivs om Saab, är den vita cabrioleten definitivt en bedövning, som stannar och som räknas!

Kommentarer är stängda.