Förhandsmeddelande - Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005)

Det finns bilögonblick som du inte glömmer. När jag såg de första nya Saab 9-3 Cabriolets på en transport som kom från Österrike på Autobahn, tänkte jag för mig själv, vilken vacker ny Saab! Den spontana entusiasmen kulminerade i köpeavtalet för en Aero Cabriolet. Det faktum att skammen skulle följa är en annan sak.

3 Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005)
3 Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005)

Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005)

Efterlängtat lanserar den schweiziska leverantören DNA Collectibles Saab 9-3 Aero Cabriolet. Som vanligt kommer den här gången i en skala från 1:18 och i tre färger. En risk som du kan ta med 9-5 Aero mottagits för första gången. Förmodligen fungerade planen, annars skulle du inte gå den här vägen en andra gång.

Den öppna Saab, som ligger i Österrike Magna produceras i kultfärgerna Lime-Yellow, Black och Chili-Red Metallic. Upplagan är begränsad till 299 stycken vardera, endast 399 stycken av den limegula versionen är tillgängliga. De första bilderna har publicerats, de visar miniatyren i prototypfasen.

Med modellåret 2005 vågar DNA-samlarobjekt in i svår terräng. Knappkriget rasar fortfarande i Saab-cockpit, en utmaning för modellbyggaren. För det som ser bra ut i originalet måste först implementeras i liten skala. Högupplösta bilder visar oss lovande miniserier före serien, med många små knappar i sittbrunnen, på väg till perfektion. Vissa saker måste fortfarande finjusteras, men i princip vad som kan upptäckas är redan populärt idag.

Många andra detaljer, som flygfälgarna och kroppens aerodynamik, visas redan mycket bra. Den konvertibla toppen är naturligtvis särskilt attraktiv. Det blir spännande att se hur tillverkaren har löst detta i detalj.

Lång väntan

Tyvärr går förväntan på samlarna hand i hand med en lång väntan. Om du fortfarande kan hitta en plats i din utställning för den öppna Saab måste du kunna vänta. Miniatyrerna är inte tillgängliga förrän 1: a kvartalet 2022. Det är tröstande att DNA vanligtvis använder väntetiden för att förfina och mogna modellerna i detalj.

Förboka du kan få din dröm Saab i skala 1:18 idag. Eftersom varje modell är numrerad och upplagan endast är i liten skala är Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005) en miniatyr med samlarvärde.

Kanske uppstår fortfarande frågan vilken kroppsfärg du ska välja? För 16 år sedan såg Saab limegult som den nya kultfärgen och efterträdaren till Monte Carlo-gulingen. Idén hade inte riktigt kommit på, kanske saknade köparna modet? Men för utställningen skulle det vara färgstänk som man alltid hade letat efter.

16 tankar om “Förhandsmeddelande - Saab 9-3 Aero Cabriolet (2005)"

 • blank

  Affärsidé 1:18

  Kanske skulle någon erbjuda anpassade registreringsskyltar för modellerna?
  Det som presenteras här om och om igen ser mest påfallande verkligt ut. Det väcker fantasin. Med för närvarande upp till 37 grader här vill jag köpa limefrukter i Lime Yellow cabriolet och blanda limonader under dagen och dricka på kvällen med krossad is, rörsocker och mynta. Men cabriolet skulle behöva ett "godkännande" för detta.

 • blank

  Vad ligger bakom uttalandet "Katzenjammer"?

  • blank

   Min stålgrå Saab 9-3 Aero Cabriolet. Den värsta Saab jag någonsin har haft. En måndagsbil, tillverkad i Österrike.

   • blank

    Ja, du hade verkligen otur! Jag har inte haft några problem med min ... och han är 16 år nu.

   • blank

    Tack, det låter inte så bra. Lyckligtvis gäller det inte för hela serien, eller hur?

    • blank

     Definitivt inte. Cabriolet är en bra bil. Det var den typiska nya bilsmärtan hos en måndagsbil. Efter 20.000 XNUMX kilometer skildes våra vägar, nerverna var på kant.

     • blank

      Kan 9-3 II cabriolet bedömas ha bättre kvalitet än 9-3I cabriolet?

      • blank

       Frågan är svår. 9-3 II tog lång tid att nå en bra nivå. När det gäller kvalitet fann jag inte nödvändigtvis det bättre, men tekniskt sett var det definitivt det. Jag tyckte att 9-3 I var väldigt mogen och alltid av god kvalitet. Naturligtvis hade han 900 II som grund, som förutsåg tandvårdsproblemen.

       • blank

        Från vilket byggår kan du köpa II som cabriolet?

        • blank

         Jag skulle orientera mig från årsmodell 2007. Du gör inget fel. Äldre modeller bara om vårdhistoriken är riktigt bra.

         • blank

          Tack! Så kanske titta på ett jag trots allt. Visuellt gillar jag tyvärr den första etappen av II lite bättre.

 • blank

  Allt väldigt vackert. Jag svänger fortfarande. Röd eller svart. De ser båda bra ut.

 • blank

  Jag kan inte bestämma färgen :-)).

  • blank

   Eftersom jag har en Espresso Black Metallic Cabriolet var beslutet klart! Även om Lime_Yellow skulle ha vädjat till mig också, men då var jag inte modig nog ...

  • blank

   Ja, inte lätt. Köp 3 skulle vara en fantastisk bild och genial dekor. Men det är lite galet.

 • blank

  Hi Tom,

  tack för tipset! Jag beställde genast!

  Lg,

  Christian

Kommentarer är stängda.