«Heja Sverige» - en unik utställning som är spännande!

Precis för den svenska nationalhelgen ägde en unik utställning med 6 Saab och Volvo klassiska bilar rum i den historiska staden Unterseen på söndagen den 2021 juni 35 under mottot ”Heja Sverige”. Totalt 70 klassiker representerar svenska kulturella tillgångar och bilkonst från 1950 till 2000.

Saab i förgrunden, torn i bakgrunden. Det passar.
Saab i förgrunden, torn i bakgrunden. Det passar.

Särskilda höjdpunkter i presentationen var olika Saab 93 - 96, den lätta Saab Sonett sportbilen, en sällsynt Volvo PV 831 från 1954, en sällsynt PV 444 Model C från 1952, en PV 544 som körde från Hamburg till Hong Kong samt en P1800 och en Amazon 122 S, som körde rutten från Gstaad via Berlin till Peking utan några haverier. Dessutom berikade många historiska sporter och rallymodeller från båda märkena den unika presentationen.

Utställningen mitt i den pittoreska gamla staden Unterseen glädde en stor publik och var ett mycket framgångsrikt tillfälle och ett löfte för framtiden.

“Heja Sverige” - Saab och Volvo-entusiaster visade sina veteranbilar i Unterseen på söndagen den 6 juni 2021, den svenska nationaldagen.

Volvo och Saab är mycket viktiga

Volvo och Saab-fordon har alltid varit mycket viktiga i Schweiz. De anses vara innovativa, hållbara och erbjuder en hög nivå av aktiv och passiv säkerhet, vilket annars är ganska sällsynt i klassiska bilar.

Vid den attraktiva Heja Sverige-presentationen i den historiska staden Unterseen söndagen den 6 juni 2021 presenterade IG Swiss Volvo i samarbete med Saab-entusiaster ett spännande tvärsnitt av historien om svensk biltillverkningskultur. 35 modeller från varje märke från 1950 till 2000 presenterades.

Särskilda blickfångare bland klassikerna från Trollhättan var Saab-modellerna 93 till 96, den innovativa Saab 99, Saab 900 Cabriolet och de livliga, lätta sportbilarna från Sonett.

En mycket speciell tungvikt var en sällsynt Volvo PV 831 från 1954, som gick in i historien som den legendariska taxi med stor kapacitet. ”Buckeli” Volvo PV 444 och 544 var lika värda att se och populära - inklusive en modell som klarade hårdheten på en 15 000 km lång resa från Hamburg till Hong Kong. Det faktum att Volvos är extremt robusta och hemma på långa resor demonstrerades också av en P 1800 Coupé och en Amazon 122 S, som utan problem hade bemästrat resan från Gstaad via Berlin till Peking.

Presentationen av den svenska bilkulturhistorien avrundades av de sportiga versionerna av Saab och Volvo, vilket orsakade en känsla i motor- och rallysport - till exempel en framgångsrik Saab 96 V4 med en jättestor 185 hk, inställd Saab Sonett II och III en Volvo 850 T-5 R med 240 hk, som då var en av de snabbaste stationvagnarna på marknaden.

Ett löfte för framtiden

Vid det framgångsrika ”Heja Sverige” -tillfället i staden Unterseen gjorde Petrus sitt och bortskämde publiken med en mestadels solig, varm dag. Den perfekta organisationen var också genomtänkt: för att undvika trafikstockningar i Unterseen samlades oldtimersna på flygfältet Wilderswil, leddes i fem konvojer till den historiska staden Unterseen och placerades enligt "huvudplanen" på de tilldelade monterna , beroende på modelltyp och ålder eller unikhet.

Det unika ”Heja Sverige” i Unterseens rådhus är historia och ett löfte för framtiden.

5 tankar om “«Heja Sverige» - en unik utställning som är spännande!"

 • blank

  PS
  Det finns till och med en röd P 145 Express ...
  Verkligen ett fantastiskt möte med många stjärnor som stjäl showen från varandra. Fantastiskt.

  PPS
  Man kunde skriva en bok om Express ensam. Om någon inte visste det fortsatte Volvo att bygga Duett (kombiversion från puckeln) fram till Expressens utseende. Varken Kombi-Amazone eller den normala 145 med sin välkända stora bagageutrymme tycktes Volvo vara en adekvat ersättare. Volvo?

  Olika svenska myndigheter sägs ha haft ett ord då. Fortsättningen av duon har krävt skogsmyndigheter, postkontor, telefon och militär. Endast med Expressen tillät staten Volvo att stoppa duetten utan rädsla för sanktioner.

  Vid den tiden hade den svenska staten gott om hävstång och inflytande på modellpolitiken. Duett har inte nått en hög volym nyligen och Express har alltid varit en exotisk. Det var inte värt det för Volvo. Eller kanske.,.

  Duett och Express var korsfinansierade eller livslånga. Till exempel genom inköp av lastbilar och andra fordon - även av staten, myndigheter ...

  Under andra än dessa mycket speciella omständigheter hade Expressen antagligen aldrig funnits. Återigen ett fantastiskt möte! ! !

 • blank

  ... måste ha varit en fantastisk dag.
  Tack för de många fantastiska bilderna, att rave om.

 • blank

  Bilarna var riktigt stora filmer.

  Jag har sällan sett så många vackert restaurerade Saab och Volvo tillsammans.

  Utställningsstjärnan för mig var en Monaco-gul 900 turbo cabriolet, som tyvärr bara var där under mycket kort tid.

  För mig var det den vackraste söndagen på många månader och jag hade en underbar resa dit och tillbaka över de rutter som jag brukade köra regelbundet med mina gammaldags år sedan.

  Min 9-3 cabriolet gillade det nästan lika mycket på dessa gator som mina Guzzis gjorde då.

 • Det var ett fantastiskt och mycket lyckat tillfälle! Tack för det trevliga rapporten och de fantastiska bilderna!

  • blank

   Bra. Ytterligare 2.000 tack till C. Bleile för artiklar och bilder. Det var återigen ett stort nöje för mig ...

   Om jag kunde välja något skulle jag vilja ha 96 med 185 hk - eller dess motsats, den enorma, mysiga taxin från Göteborg med sin slaka men oförstörbara motor före kriget ...

   Eller, eller, eller en av de många andra mellan dessa två ytterligheter. Ett mycket fantastiskt möte, utan tvekan ...

Kommentarer är stängda.