Saab Team Wagenheimer - Histo Monte i sikte

Historisk motorsport lider av pandemin och det har blivit tyst kring Saab Team Wagenheimer. Men lugnet är bara ytligt. Förberedelserna för tiden efter Corona pågår internt. Fast i sikte: Histo Monte. En krävande händelse som du som Saab-fan kör i Erik Carlssons anda. I södra delen av republiken beväpnar de sig nu. En nyförvärvad Saab 96 håller på att förbereds för rallyt över de maritima alperna.

Sportutrustning - det nya tillskottet till Saab Wagenheimers team

Det var redan 2017 Saab-teamet Wagenheimer med en 99 på den legendariska vägen till Monaco. 99 har länge varit historia igen, lagets verkliga passion tillhör Saab 96. Det passar bra, för Erik Carlsson var på väg med en 96 1962 och 63 och vann varumärket trollhättan.

För några dagar sedan rullade den nya 96 ut till Wagenheimers team. Den svenska klassikern är redan förberedd för användning i historisk motorsport, vilket var en av anledningarna till köpet. Det byggdes om kl Vintage Friedrichs, en workshop som har ett stort namn i rallyscenen. Fadern och sonen Friedrichs har redan deltagit i Histo Monte flera gånger och också hittat sig på vinnarens pall.

Så du vet vad som krävs.

Rally 96 har förstärkt el och ett särskilt kraftfullt belysningssystem. Händelserna i Histo Monte, som äger rum tidigt på året, sker till stor del i mörkret. Bra strålkastare är väsentliga. Du kan aldrig ha tillräckligt med ljus.

Chassit är lägre och fästet för Bilstein Sport-stötdämpare är förstärkt. Fläkten på kylaren är termostatstyrd, USB-uttag flyttade in i klassiken som en hyllning till den digitala världen.

Ett Simons-system ger ytterligare en eller två hästkrafter och ett typiskt Saab 4-takts rallyljud. Hängbälten och sportsäten ger ett bra grepp. Allt som egentligen inte är nödvändigt kastades ut ur 96 i gengäld.

Så här förbättrar du förhållandet mellan effekt och vikt.

Denna Saab 96 ger en bra bas för historisk motorsport. Som Robert Wagenheimer säger till mig är det en mycket speciell bil. Men inte färdigt ännu, ytterligare ändringar kommer att följa. Och kilometern, viktig för att kontrollera medelhastigheten, saknas fortfarande.

Så det finns fortfarande mycket att göra.

Kanske kommer vi att se 96 och Saab Team Wagenheimer på den kommande Histo Monte. Om inte 2022, förhoppningsvis 2023. Pandemin sätter fortfarande takten och bristen på säkerhet när man planerar en stor internationell händelse är påtaglig.

Saab och Histo Monte, den historiska utloppet för den stora Monte Carlo Rally, går bra tillsammans. Det blir magiskt när en 96 i Erik Carlssons anda flyger uppför den snötäckta Col de Turini. Sedan lever myten och världen runt oss är för en bråkdels sekund som den var 1962 och 63.

När Erik Carlsson vann.

2 tankar om “Saab Team Wagenheimer - Histo Monte i sikte"

 • blank

  ... lycka till !, .. när tiden är inne 🙂

 • blank

  Häftigt ...

  Det är cirka tio år yngre än Erik Carlssons fordon, men en 10 är en 96! ! !

  Ju längre modellen avbryts, desto mer charmig tycker jag att de yngre modellåren, även om jag fortfarande tycker att de mindre indikatorerna och smalare stötdämpare på 96 är mer lämpliga.

  Men vadsomhelst? En 96 är en 96! ! !
  Det är trevligt att ha en bra ...

  5
  1

Kommentarer är stängda.