Tillbaka till rötterna. Ingen reklam, (nästan) bara Saab!

Bloggprojektet går tillbaka till sina rötter. Om pingst försvann Googles reklam från sidorna. En plan som tog ett tag blev verklighet förra fredagen. Bloggen har nu mer än 300 prenumeranter, ett viktigt hinder har rensats! Trenden är fortfarande positiv. Fler prenumeranter har lagts till sedan dess, och särskilt Aero X Club växer. Det är trevligt, men det fungerar inte utan en nypa Saab Spirit.

Saab BioPower

För för vissa läsare har bloggen blivit ett virtuellt hem för deras passion för bilar. Du vill inte klara dig utan det, och så gör den ena eller den andra lite mer än vanligt. Så att det magiska hindret för 300 prenumeranter kan övervinnas, tog en av läsarna en andra prenumeration. Precis så att stödja och motivera bloggteamet.

Det är naturligtvis motiverande och otroligt. Faktum är att det är särskilt bra eftersom den här läsaren inte har drivit en Saab än. Om cirka tre veckor får han sin första bil från Trollhättan, sedan börjar han in i det lilla varumärket Göta Älv. Vad gör du som bloggare i ett sådant fall? Tack genom att uppgradera din prenumeration på Aero X Club. Jag hoppas att det kommer att ge glädje för båda sidor.

Vad är nästa med reklam?

Ämnet är inte helt utanför bordet. Det finns Saab-annonser från verkstäder och reservdelsleverantörer i sidofältet. Detta är viktigt eftersom vi naturligtvis vill hänvisa till dessa företag. Kanske kommer den ena eller den andra bannern att flytta till en mer framträdande plats i framtiden. Vi kan dock också använda ledigt utrymme för att marknadsföra våra egna kampanjer.

Ingenting har beslutats ännu, vi först njuter av medias tystnad.

Tillbaka till rötterna

Inget mer reklam för andra bilmärken, inga fler irriterande popup-fönster. Bloggen som en virtuell Saab-reserv, som en av de sista platserna för reträtt. Det går tillbaka till grunderna, vilket är lite galet 2021. Saab har inte levt på tio år. Volvo flyttade hit lförra veckan ledigt, och om du ignorerar den mycket tydliga rapporteringen om Evergrande Auto, NEVS och Koenigsegg och min vanliga syn på den större bilden, så handlar det 100% om Saab.

Kommer det att fungera?

Jag antar det. Eftersom scenen är livlig och det finns workshops som lever märket 100%. Youngtimers och klassiker är i allmänhet ett ämne och ett som blir mer intressant. I en alltmer ideologisk och inte faktabaserad diskussion om framtidens rörlighet upptäcker många charmen hos gamla bilar och deras hållbarhet.

Fokusera på hållbarhet.

En längre användningsperiod är kvalificerad och sparar resurser. Alternativa bränslen skulle omedelbart medföra en märkbar minskning av koldioxidavtrycket, äldre fordon kunde användas ännu längre. Detta ämne är dolt från politik, men bilföretag driver det framåt och gör det intressant.

Eftersom det finns mer än ett sätt till en bättre framtid måste du bara vilja se det. Det finns inget alternativ till en term som tyska politiken tyvärr använder nästan inflationärt. Tekniköppenhet för de kommande åren skulle vara det bättre ordet. Eftersom ren rörlighet måste förlita sig på en mängd olika lösningar.

Projektets uppdrag är att ge gamla analoga bilar från Trollhättan en modern scen. Inte för att vi ser tillbaka med sentimentalitet och romantik, utan för att det existerande kan kombineras med nutiden och framtiden. Varje prenumeration stärker bloggen som en oberoende plattform som nu kan läsas utan reklam och utan spårning.

Tack till mer än 300 engagerade, fantastiska människor!

16 tankar om “Tillbaka till rötterna. Ingen reklam, (nästan) bara Saab!"

 • blank

  På ett galet sätt har avsaknaden av reklam och särskilt frånvaron av Volvotema en enormt befriande effekt och känns lite som en "anda av optimism".
  Låt oss spara bloggen!

  • blank

   I ett nötskal.

   Sidan ser helt annorlunda ut, rullar bekvämt och utan att smarttelefonen öppnar annonser som du definitivt inte vill öppna.

   Det är bokstavligen rent nöje och känns på något sätt som att lämna ...

   Jag kan väl föreställa mig att prenumeranter kommer att följa. Bloggen är entusiastisk och endast med en prenumeration är rent nöje obegränsat. Detta är bra gjort och förhoppningsvis ger bloggen en lång framtid.

 • blank

  Grattis! För mig som virtuell Saab-förare är bloggen också den virtuella Saab-reserven!

 • blank

  Det tog ett tag innan jag blev medlem i Saabs gemenskap. Det började med några små bidrag som gäst. Herrprojektet följde. Lizis garage har varit online i tre månader nu, och mitt liv har aldrig varit så rörigt. Nästan varje dag träffar jag fantastiska och unika människor som inte kunde vara mer olika.
  Men de har några saker gemensamt. Du kör en Saab eller kommer snart. Och de är en del av ett samhälle som förbinder människor över gränser som har liknande värderingar och åsikter och som har känsla för något speciellt. Ibland pratar jag med främlingar i telefon och efter några minuter har jag en känsla av att jag pratar med gamla bekanta eller till och med vänner. Jag tackar alla för dessa speciella stunder fulla av öppenhet och personliga berättelser. För modet att engagera sig i något så ovanligt som att blindt köpa en bil över gränserna. Och vissa säljare som litar på mig att anförtro mig intima saker. Det finns något sådant bara bland Saabs förare.
  Våren är här. Resebegränsningarna har fallit. Garaget är fullfjädrat. Hela Spanien. Jag ser fram emot ännu fler fantastiska människor och deras vackra bilar.

  Lizi

  16
 • blank

  300 ... ja, ja, ja ...

  Tack till Tom och teamet för det fantastiska bloggarbetet

 • blank

  Kära Tom,

  Jag är glad att antalet prenumerationer har nått 300. Stödet är mer än rättvist.

  Om det någonsin brister i ämnen ... skulle jag ha ett. Rapporter om de kända och okända Saab-partnerna. Jag känner mig i goda händer med min partner i Oberland - det vill säga i Bad Tölz. Men jag skulle också vilja läsa om andra återförsäljare. I Bamberg, Frankfurt, Berlin och i landet.

  Bästa hälsningar till hela laget

  13
  • blank

   Kära Peter, jag hade redan planerat att andra återförsäljare och möten redan hade gjorts.
   Sedan kom pandemin ...

   Planen är fortfarande på plats, med fallande incidenter och en förhoppningsvis snart vaccination (för närvarande bara en begäran) kommer den att bli relevant igen.

 • blank

  Hej,

  Jag hade tyvärr misslyckats med att prenumerera, så att jag inte kunde läsa många rapporter nyligen. Med det skulle jag vilja utvidga 300 hundra cirkeln.

  Med vänliga hälsningar från Lunenburg (ett litet SAAB-fäste i Kanada)
  Erik 900

  12
 • blank

  Grattis, Tom. Mer än 300 prenumeranter. Bra. Och jag är säker på att det kommer mer att komma.

 • blank

  Grattis till bloggen (och hans MA i bakgrunden ...), det magiska numret har blivit verklighet.
  Jag gillar städningen på den "nya" webbplatsen. Det är självklart att SAAB -annonser placeras. Lev och låt leva. De är viktiga kontaktpunkter för bra kunskap. Jag ser fram emot den kommande SAAB -tiden!
  Och TACK för det fantastiska SAAB-konvertibla fotot, fantastiskt perspektiv!

  17
 • blank

  Kör ... Det är fantastiskt, läsarna vet bara vad de har på bloggen. Fortsätt så!

  Om du kan önska dig idag: finns det en fortsättning på espressokopparnas historia?

  • blank

   Ja självklart. Det fortsätter på hösten, det nya projektet är redan väldigt specifikt och Saabishly coolt cool

 • blank

  Tja, det är en trevlig utveckling och gör dig glad, bloggaren och läsarna. Grattis Tom!

  11
 • blank

  Käre Tom! Du är en stor "författare" och vad skulle SAAB -scenen vara utan dina stora bidrag. Du känner dig i goda händer och är lite stolt över att köra minst en SAAB -modell. Men det är också roligt att det finns SAAB -förare som inte har hört något från bloggen. Erfaren förra veckan var föraren ganska "lat". Hur som helst, lG. till Hösbach!

  17
  • blank

   Det lyder ...

   från Z till N, från första till sista bokstaven, jättebra. En bra artikel som har mycket positiva saker att säga och gör ett mycket opolitiskt - åtminstone opartiskt - men motiverat och elegant meddelande när det gäller konsumtion och miljö med lite dinglande.

   ... helt enkelt bra.

Kommentarer är stängda.