Evergrande Auto samlar in 1.4 miljarder dollar på Hongkongs börs

Placeringen av 2,7% av aktierna på Hongkongsbörsen tillförde 1.4 miljarder dollar till Evergrande Autos kassa förra torsdagen. För investerare fanns det en rabatt på 20% på det aktuella priset, som Automotive News rapporterad. Att sälja är av viss betydelse. För Evergrande ger den framgångsrika placeringen framtidsutsikter, eftersom det gör det möjligt att notera på Shanghai-börsen.

Nytt kapital för Evergrande Auto
Nytt kapital för Evergrande Auto

Med försäljningen av 2,7% av aktierna sjunker andelen av de 9 större aktieägarna under det magiska märket på 90%. Aktieägarna kommer alla från elitkretsen av kinesiska miljardärer som gjorde moderbolaget till en av de största fastighetsutvecklarna i landet. Deras dominans har tillrättavisats av tillsynsmyndigheter och har ses som ett av hinder för dess börsdebut i Shanghai.

Genom att minska sin andel uppfyller Evergrande Auto ett av villkoren för framtida notering på Shanghai-börsen. Det förenklar tillgången till den kinesiska kapitalmarknaden och ytterligare expansion.

Aktiekursen sjunker

Aktiekursen rör sig nu längre och längre bort från föregående topp på cirka 8,00 euro och noterades endast till motsvarande 4,60 euro på fredagen. Förskottets beröm har uppenbarligen använts, fantasin ensam räcker inte för alltid för att motivera den höga betyget.

Svåra fakta skulle vara bra att stödja påståendet om framtida marknadsledarskap. Eller nya elbilar på vägen. Men de kommer fortfarande länge, liksom produktionsstart, som bör äga rum senast sista kvartalet 2021. Sedan omedelbart i tre anläggningar, i Tianjin, Shanghai och Guangzhou. Anläggningen i Tianjin byggdes och driftsattes under ledning av NEVS.

Evergrande produktionslinje i Tianjin med NEVS 9-3 elbil
Evergrande produktionslinje i Tianjin med NEVS 9-3 elbil. Fotokredit: finet.hk

Sommaren 2019 körde de första Saab 9-3-baserade elbilarna Band. Produktionen varade inte länge och fabriken byggdes om kort därefter för att utöka sin kapacitet.

Eftersom du inte har något annat att visa just nu, försöker du imponera på siffror. Evergrande Auto hävdar att han har lämnat in 3.012 1.355 patent utomlands och i Kina. 2 XNUMX är nu kända, de inkluderar batterimoduler eller termisk hantering, chassispänningar, elektrisk arkitektur eller autonom körning. Evergrande ser sig själv som en ledare inom CarXNUMXx-sektorn med sina holografiska assistenter. Batterier från vår egen produktion ska tillverkas i stort antal från slutet av året.

Budskapet bakom meddelandet: Titta här, vi täcker hela området för produktions- och utvecklingskedjan för elbilar.

Enligt pressmeddelandet ska cirka 3.500 XNUMX utvecklare göra forskning för Evergrande Auto över hela världen. Några av dem i Trollhättan, vid den tidigare Saab-fabriken. Där gör den självgående Sango sina varv i hallar och på utsidan. De första kopiorna i det praktiska testet ska ses i Stockholm någon gång.

3 tankar om “Evergrande Auto samlar in 1.4 miljarder dollar på Hongkongs börs"

 • blank

  Evergrande har sålt 260 miljoner aktier (10%), vilket innebär att de kinesiska miljardärerna fortfarande äger 2.600 miljoner aktier. Inte illa för ett starkt centraliserat land.

 • blank

  Det skulle vara trevligt om Trollhättan var bland de fabriker som snart kommer att bygga bilar. Det spelar ingen roll om det är elektriskt eller inte. Det viktigaste är att något händer.

  5
  1
 • blank

  Ja, tack för informationen!, .... och, som skrivet, sätter bilar på väg på testerna och verklig förbrukning och räckviddsdata jag är nyfiken!

Kommentarer är stängda.