Den långa vägen till en annonsfri blogg

Förra måndagen handlade det om att läsa bloggen utan annonser. Svaret har varit stort och jag har fått många e-postmeddelanden om ämnet. Vi lärde oss hur bra det skulle vara att kunna läsa utan reklam och spårning i framtiden. Den nya friheten i en tid då varje modern bil registrerar rörelsedata. En läsare skrev om en självständighetsförklaring och spelade på "Oberoende”Kampanj från Saab.

Saab 9-4x i Kiel

Jag hade helt glömt bort det, en trevlig jämförelse. Generellt sett var jag väldigt glad över reaktionerna. Eftersom det här projektet har varit online har det varit människor som störs av finansieringen genom reklam. Kritiken har hemsökt mig i tio år. Hon är ihållande och fortsätter att komma upp. I själva verket skulle denna grupp i synnerhet bara ha väntat på en rättvis affär som skulle göra bloggen annonsfri. Tiden att strejka är nu! Eller inte?

den bidrag lästes mycket bra, men det stannade så. Lyckligtvis saknades mindre än ett dussin abonnenter, exakt 11, på måndagen. Och det verkade som om alla väntade på att någon skulle göra något och bloggannonserna skulle försvinna.

Är allt psykologi?

Kanske var det också mitt fel. Siffror är psykologi. 50 saknade abonnenter kan vara en mobiliserande utmaning. 11 är bara en irriterande liten sak som på något sätt har tagit hand om sig själv. En mycket tuff liten sak, som du måste ta reda på. Det sipprade den här veckan, och endast 6 nykomlingar kom faktiskt till slutet.

Så det saknas fortfarande 5 Abonnentenoch under den nya veckan kommer popup-fönster och annonser att läsa. Så låt oss se vad som händer. Om den magiska linjen passeras de närmaste dagarna kommer det att finnas en uppdatering och farväl för all reklam.

Farväl, det är mottot för den kommande veckan. Inte bara Googles reklam är på gång, det är också dags att säga adjö till andra saker. Livet är rörelse, bloggen är en del av det. Han förändras, nya saker tar sin kurs, andra lämnar. Det är alltid intressant!

21 tankar om “Den långa vägen till en annonsfri blogg"

 • blank

  Jag har varit Saab-fan i många år. Men eftersom jag hade förmånen att ha en företagsbil under de senaste två decennierna, huset måste betalas och barnen ville gå på universitet, har jag upprepade gånger skjutit upp köpet av en Saab.
  För ett år sedan erbjöds jag en 9-3 II cabriolet 2004 via telefon och jag accepterade spontant. Ett beslut jag inte har ångrat. Att köra en Saab är något mycket speciellt.
  Sedan detta spontana köp har jag letat igenom internet efter "Saab" om och om igen och stött på den här bloggen. Trevligt att fortsätta läsa artiklar från Saab-märket, som tyvärr har gått bort. Det är trevligt att det fortfarande finns människor som håller en sådan blogg vid liv. Det är synd att det bara finns 300 saabister kvar som uppskattar detta. Men jag hoppas att Tom fortsätter med den här bloggen och att fler och fler prenumeranter hittar som uppskattar allt arbete.
  Annonserna stör mig inte alls, tvärtom. Annonsörernas webbplatser är intressanta och informativa. Det borde dock vara med annonser om Saabs ämne. Så snälla ingen reklam för schampo och hårdvaruprodukter.
  Och när det gäller kostnaden för ett årligt abonnemang är allt OK för mig. Om jag har valet mellan att gå till en italiensk restaurang för 60 eller 100 € med familjen eller spendera ett helt år på den här bloggen, så väljer jag bloggen.
  Vänligen fortsätt !

 • blank

  Jag håller med @Francis gånger. Jag tycker inte att det är riktigt bra heller och det visar en dyster bild. Jag menar inte bloggen, jag tycker fortfarande att den är jättebra och kampanjerna som startas här är extra klass, tack för det.
  Men att till slut inte ens 300 prenumeranter hittar vägen hit får mig att tänka. Och alla prenumerationer (från nybörjarnivå till fullständiga prenumerationer) kommer att räknas under 297! Frågan jag ställer mig kommer det att räcka för framtiden för att hålla bloggen lycklig?

  • blank

   300 abonnenter (som inte är ännu), och detta skulle inkludera dem alla, är det minsta. För att vara ärlig hade jag hoppats på större acceptans. Det kan ge tid, eller det kan aldrig existera eftersom ämnet har berättats och varumärket inte längre finns.

   Är det tillräckligt? Det räcker inte att ta itu med de saker som skulle ge läsarna och varumärket verkligt värde. Siffrorna är oförstörbara, resultatet är klart.

   Jag planerar till slutet av året, situationen förblir som den är, då kommer 2022 att vara det sista året med detta projekt. Då fattade majoriteten beslutet och jag hade kul i 10 eller 11 år. Och det är mycket.

   15
   1
   • blank

    Skulle vara ledsen 🙁 om det hände så.

   • blank

    Annonsen stör mig inte heller - jag har fått en tjock päls och vant mig vid att ignorera den mycket bra. Jag är MYCKET LYCKLIG att acceptera reklamen om bara bloggen varade längre än 2022 !! Jag hoppas att det fortfarande finns hopp? !! Jag är glad att acceptera reklamen utöver läsarens betalningar - vare sig det är prenumeration eller donation (sic!).

   • blank

    om allt annat misslyckas, låt oss göra bloggen till en klubb. Tja, naturligtvis kan vi inte göra det, bloggen är din ;-), men kanske ett sätt att inte förlora sig själv 2022?! Med levande möten, resor, informationsutbyte ec. Med förändrade mötesplatser över hela republiken.

    3
    1
    • blank

     Jag är helt avslappnad där. Låt oss se var vi står i slutet av året. Sedan finns det saken med dörrarna. En stänger, en annan öppnas. Jag har lyxproblemet att för många dörrar öppnas. Obesvarad, men spännande och jag är säker på att du skulle läsa den igen någonstans 😉

     2
     1
 • blank

  Det leder dig till statusen för de tidigare insamlingskampanjerna. Är det bra eller inte tillräckligt? Bloggen skulle verkligen vara värt lite mer engagemang från fansen.

  När allt kommer omkring är han den sista dagliga Saab News-leverantören ... Eller ser det nu så dyster ut runt Saab?

  • blank

   Annonsen stör mig inte heller - jag har fått en tjock päls och vant mig vid att ignorera den mycket bra. Jag är MYCKET LYCKLIG att acceptera reklamen om bara bloggen varade längre än 2022 !! Jag hoppas att det fortfarande finns hopp? !! Jag är glad att acceptera reklamen utöver läsarens betalningar - vare sig det är prenumeration eller donation (sic!).

 • blank

  Så reklam stör mig inte alls. Det är bara på kanten och gör sitt som på andra webbplatser, bara mer diskret. Om det avbröt läsflödet och skulle störa det eller göra ljud eller något nonsens skulle det vara något annat ... men så? Nej.

  3
  2
 • blank

  3 till ...

  10
 • blank

  Då borde 296 hålla ihop extremt bra och infektera de fyra sista för den underbara hobbyen.
  Nu kör vi

 • blank

  Nu är det bara 4 kvar ... 🙂

  12
  • blank

   De fyra sista bör fortfarande kunna hittas. På, i kyrkan för ett gemensamt mål. ‍♂️ ... och ett stort tack till Tom och SaabBlog-teamet för deras engagemang

  • blank

   Blygsam fråga Tom - pratar vi faktiskt om alla prenumerationer eller bara AERO-prenumerationen!?!?
   Så om det bara finns 2000 prenumerationer kvar från de 300 dagliga bloggbesökarna - skulle jag bli besviken ...

   • blank

    Det grymma svaret: 300 komplett. Saab-scenen lever mycket blygsamt.

    Intressant: Hon är också krävande. Efter en liten nedgång med införandet av betalningsbarriären har siffrorna återhämtat sig och ökar från månad till månad. För den tysta läsande majoriteten är de fritt tillgängliga artiklarna eller introduktionslinjerna tillräckliga.

  • blank

   Sista spurt, men verkligen nu. Det skulle vara skrattretande om inte!

 • blank

  Endast 5 till ... Nedräkningen är på. Jag är glad! 🙂

 • blank

  ... och himlen på bilden kunde inspirera längtan ... Sol, fantastiskt väder på NO-kanalen. Jag antar.
  5 prenumerationer saknas, vad ska sägas om det ..., med tidigare mer än 1000 registrerade läsare, en förmodad mindre sak. I ett annat perspektiv kan detta vara ett hinder eftersom läsaren z. Just nu ekonomiskt trångt eller för att läsaren inte bryr sig om reklam, eller för att läsaren säger till sig själv, 300x ca 100 € = 30.000 € för bloggen ..., ALLT kan inte vara så dyrt. Den lilla biten av internet, dessa få klick för en bra webbplats ...
  Så jag skulle vara glad om det fortfarande finns dessa "par" SAABioaner: inuti och marknadsföra den här bloggen perfekt som en vänlig, trevlig ö på WWW ...
  Solig tid!

  • blank

   Farlig beräkning

   Inte för att någon som ännu inte har tänkt så kommer med idén att göra det nu ...

   Årsprenumerationen (Aero) kostar inte 100, men bara 60 €. Jag förstår vad du menar, men vill tillägga att läsare av detta sätt att tänka gör prenumerationen 66,7% dyrare än den är.

   Detsamma gäller för bloggbudgeten. Aero X Club-medlemmarna betalar mer än € 60 (faktiskt nästan 100), men inte alla gör det och för det andra får klubbmedlemmarna omfattande specialbehandling / belönas. Ge och ta bör vara väldigt nära ett noll-summaspel, det är mer vänskap än finansiering.

   Så jag har en budget på endast 1.500 1.250 euro / månad. för en annonsfri blogg. Och ungefär en sjätte av det är moms. Det lämnar bara XNUMX XNUMX euro för allt som denna blogg kräver. Ingen kan och får inte kränkas av detta. Och om du inte förstår det kanske du inte kan hjälpa heller? Men det är värt ett försök ...

   Du förstår det. Kanske är denna beräkning så naturlig för dig att du tror att motberäkningen bara kan ses som en satirisk? Jag är inte så säker på det.

   Inte alla Saab-förare är egenföretagare eller på affärsbasis. Inte varje skepsis, inte alla missförstånd är i sig ett uttryck för ett tvivelaktigt tänkande eller karaktär. Ibland handlar det bara om kommunikation. Därav mitt tillägg.
   Kanske hjälper det?

 • blank

  🙂 ... förresten, en MYCKET VACKER BIL på bilden. 😉 😉 😉

Kommentarer är stängda.