Parallella världar. Vi köper Saabs - för dig!

Det finns också parallella världar på Saab. Orio AB slog rubrikerna den här veckan. Företaget kämpar med fallande försäljning och den svenska regeringen bygger upp press för att hitta en ny ägare. En förändrad marknad medför utmaningar för försäljningsstrukturen. Den tyska filialen påverkas också av förändringarna.

Vi lever i parallella världar. Och köp Saab åt dig!
Vi lever i parallella världar. Och köp Saab åt dig!

Där anpassas organisationen till en krympande marknad, som de skrev den här veckan till workshops. Målet i sikte: Hitta tillbaka till gammal styrka. Det låter i alla fall lovande.

Saab i den nedåtgående spiralen? Historien är trots allt inte så enkel.

Visst, färre och färre bilar kommer att vara på väg med Greif från år till år. En naturlag, du behöver inte en marknadsforskare för det. Saab-bilar som används i vardagen försvinner med tiden. Med några få undantag. Eftersom det finns människor som inte accepterar en ny bil eller något annat märke.

Saab-klassiker är efterfrågade

Men medan marknaden för vardagliga bilar blir mindre och mindre har en annan Saab-marknad ökat stadigt i flera år. Klassiker från Trollhättan blir alltmer populära, restaureringar ökar och bra fordon efterfrågas. Ett bra fordon betyder inte den gamla 900 II på grusgården, inte heller 9-5 från 7: e handen.

Bra fordon betyder en tydlig historia, en bra grund och originalitet. Endast sådana föremål väntar inte runt hörnet och det är brist på. Så nära att vissa verkstäder registrerar mer efterfrågan än de har bra fordon tillgängliga. Den tyska marknaden är vald och det ser inte heller bättre ut i grannländerna. Om en intressant klassiker erbjuds och dess nyckeldata är korrekta så säljer den snabbt.

Saab-klassiker är verkligen en nischmarknad. Men mycket spännande.

Vi köper Saabs - för dig

För att möta den starka efterfrågan har en workshop Lizis garage beställd vid köp av klassiska Saab. Bilar från Spanien känner vanligtvis inte till något problem. Rost! Karosserna på dessa fordon är i gott skick och en idealisk bas för en restaurering. Landet är fullt av vackra, välskötta samlarobjekt som inte ens visas på webben och säljs inom varumärkesfamiljen.

Lizi är upptagen med att leta efter fina bilar och se till att Saab levererar. Varje Saab som räddas på detta sätt har utsikterna till en lång billivslängd. Det gläder ett fan och kanske någon från läsarkretsen. Och som klassiker behöver du fylla på reservdelar. Goda nyheter!

IntSaab 2021 avbruten

Nyheterna från Finland var inte så bra under veckan. IntSaab 2021 har äntligen ställts in. Osäkerheter orsakade av pandemin rådde, risken var för hög för arrangörerna efter noggrant övervägande. Det är förståeligt, men det är synd om det arbete som gjordes i förväg.

År 2022 kommer IntSaab att äga rum hos våra grannar i Luxemburg, kanske kommer de finska fansen att komma ikapp för det ovanliga evenemanget 2026.

4 tankar om “Parallella världar. Vi köper Saabs - för dig!"

 • blank

  @ Freising86

  I själva verket är det - fortfarande - en affärshemlighet. Naturligtvis kommer det att rapporteras på bloggen .... när en idé och dess första steg blir konkreta projekt. Och det är inte den enda aspekten som "Lizi's Garage" kommer att utvidgas till ... Det är snart dags att skriva om det här.

  Saabige hälsningar

  Lizi

 • blank

  Nu skulle det egentligen bara vara min nyfikna fråga vilken verkstad som ligger bakom Saabs köp. Jag antar att det här är en affärshemlighet från Tom och Lizi. Mitt tips: Verkstaden är i Kiel.

 • blank

  Stort engagemang
  Och väckande skriven ....

  Faktum är att min värld av tankar och känslor om Saab har gått ungefär i den här riktningen under en tid ...

  Jag har gett upp påståendet att min nästa Saab måste vara yngre, snabbare och vad jag vet för att passa in i mitt bytesschema. Och det känns mycket bättre än det låter. Gett upp?

  Egentligen tenderar jag att känna att jag har fått något - nämligen en viktig insikt.

  Enkelt uttryckt går det ungefär så här att en bra Saab / ett bra erbjudande, även utan turbo och nästan oavsett modellår och utrustning, tilltalar mig mycket mer än någon ny ny bil. Kanske är det lite galet, men det är fortfarande så här ...

 • blank

  Varje Saab mer är en vinst för oss. Häftigt när det finns en sippertillbehör!

  14
  3

Kommentarer är stängda.