Ett ljus i horisonten? När kommer Saab-möten tillbaka?

Egentligen skulle jag ha varit ute i helgen. Det traditionella Saab-mötet på Hamburg Oldie Tanke stod på dagordningen. Som alltid den första helgen i maj. Bokad med hopp i åtanke, med vetskapen om att en avbokning skulle vara mer sannolikt än händelsen. Pandemin förhindrade mötet för andra gången och utelämnandet av händelserna träffar den lokala Saab-kulturen i en nerv.

Saab-möte Oldie Tanke Hamburg - avbruten
Saab-möte Oldie Tanke Hamburg - avbruten

Möten, resor, sammankomster, historisk motorsport. Saabs liv är faktiskt färgglatt. Eftersom människor behöver företag. Och små, konspiratoriska samhällen, som Saab-älskare, behöver dem särskilt. Det livliga utbytet mellan varandra är viktigt och om det inte händer saknas mycket. Det har pågått i mer än ett år nu och det gnager på ämnet. Ensam och ensam är aldrig bra, om fasen varar för länge, tvivlar den ena också på sin hobby.

Jag kände det särskilt på vintern. Med vissa intervaller anlände e-postmeddelanden till min brevlåda som meddelade att jag lämnade Saab. Detta kallas en hobbyuppgift. Diagnosen? Ofta (Saab) ensamhet, ibland den ekonomiska situationen. Men mestadels var det helt enkelt bristen på utbyte. Inga resor och mötet vid stamgästbordet avbröts också. Något sånt går inte bra för alltid.

Men det finns ljus i horisonten.

Mer vaccin de närmaste månaderna, en ökning av produktionen. På sommaren blir det bättre, tills det är halvvägs bra är det höst. Tills alla som så önskar har fullt vaccinationsskydd. Sommarsäsongen kommer fortfarande att vara dämpad och kännetecknas av osäkerheter. De IntSaab 2021 i Finland är det fortfarande på randen. Ett slutgiltigt beslut förväntas de närmaste dagarna.

2022 - 75 år av Saab

Det ser bättre ut 2022. Det borde hållas ett stort, internationellt Saab-möte i Trollhättan. Egentligen skulle nästa datum vara 2023 om du håller dig till den vanliga 2-årsrytmen. Men Saab Automobile blir 75 år nästa år, för det var den 10 juni 1947, där varumärket presenterade sig för allmänheten för första gången.

En möjlighet att fira. Vi ignorerar det faktum att varumärket inte längre finns. För det som är på gatan är viktigt. Vad som måste bevaras och vad är ett bidrag till levande hållbarhet. Eftersom varje ny bil som inte behöver produceras är klimatskydd i praktiken.

Kommer det internationella Saab-samfundet att träffas i Trollhättan 2022? Kanske är oddsen inte så dåliga. Ibland måste du bara lita på ljuset i horisonten och hoppas att tiderna blir mer normala.

För förutom andra människors sällskap behöver Homo Sapiens särskilt en sak. Det kallas hopp.

5 tankar om “Ett ljus i horisonten? När kommer Saab-möten tillbaka?"

 • blank

  Hur vi väljer ligger i våra egna händer. Och jag hoppas på möten där alla kan delta oavsett vaccinationsbeslut. 🙂

 • blank

  Rättelse:
  Franken Classic äger rum
  03.-05.09.2021
  det saknas fortfarande rutin

 • blank

  Vi kliar redan i hovarna, men optimismen växer
  Därför rapporterade vi:
  10.07.2021 juli XNUMX (!) Espresso Rallye, Ammersee
  03-09.2021 Franken Classic
  26.09.2021/XNUMX/XNUMX Fuggerstadt Classic i Augsburg
  allt med vår ljusblå 96 "final"
  Februari 2022 Histo-Monte med vårt 96-rally
  Håll fingrarna korsade för oss!
  96 glada hälsningar till alla,
  Robert

 • blank

  Ja, hoppas vila på hösten. Äntligen ut igen utan några större bekymmer. Och Sverige skulle vara fantastiskt 2022. Åh, hoppas.

  4
  1
 • blank

  God morgon till alla Saab-vänner - nej, inte ett riktigt trevligt ämne just nu.
  Vi Saab Friends Thüringen hade också planerat ett vårevenemang i slutet av maj - det skulle vara en helgresa till det vackra grannskapet Franconia med en övernattning och efterföljande möte och en gemensam utflykt med de lokala Saab-mötena. Hittills en mycket komplex planering.
  Alla var i förväntansfull förväntan - men tyvärr, efter samråd med hotellet igen, var vi tvungna att heja den här veckan
  Ja, CRONA gör problem ”svårt” för våra många aktiviteter hittills ...
  Vi hoppas kunna "komma ikapp" på vår resa under hösten !?

  Oavsett - "Allt för taxen - allt för klubben"!

  Alla förblir friska

  Lg Thomas

  11

Kommentarer är stängda.