Evergrande Auto är värt mer än GM eller Ford

Evergrande Auto representerades med 2021 modeller på Auto Shanghai 9. Framför hallen kunde besökare testa en Hengchi SUV för första gången. Och på tv var det en 30-minuters direktsändning om Hengchi-varumärket. En stor show för en tillverkare som ännu inte har haft någon bil på vägen. Men vem har mer än ett dussin modeller utvecklats parallellt och vem satsar stort på elektromobilitet.

Hengchi Live Show i Shanghai
Hengchi Live Show i Shanghai

Evergrande Auto är värt mer än GM eller Ford

Faktum är att Evergrande Autos värde har vuxit spektakulärt. Den som investerade i aktier i företaget noterat på Hong Kong-börsen för 12 månader sedan kunde skörda en avkastning på mer än 1000%. Evergrande Auto är för närvarande värt 87 miljarder dollar, rapporterar Automotive News. Mer än etablerade tillverkare som Ford eller GM.

Rally på börsen kan fortsätta på detta sätt när de första elbilarna med Hengchi-lejonet kan ses på gatan under första halvåret 2022. E-mobilitetssubventioner fortsätter att flyta rikligt i Kina, och så länge de gör det kommer efterfrågan att förbli säker. Dessutom finns Tyskland, som också är på väg att bli den näst viktigaste marknaden för e-bilar tack vare upptagen statligt stöd.

Även på TV. Pilotproduktion med tidigare Saab 9-3.
Även på TV. Pilotproduktion med tidigare Saab 9-3.

Enligt planen kommer Hengchi-produktionen att starta under andra halvåret, Evergrande ligger fortfarande inom det självpåtagna tidsfönstret. Men några av de stora målen har under tiden lösts in. Produktionen av upp till 1 miljon elbilar per år har skjutits upp till 2025, för 2035 ser man redan 5 miljoner årligen. Mer än den jätte Volkswagen säljer i Kina varje år.

Det kan ifrågasättas om Evergrande Auto kan hålla uppe den takt som den har valt. 14-serier utvecklas parallellt och bör lanseras på marknaden så snart som möjligt. Det är mycket mer än vissa etablerade tillverkare litar på sig själva. Speciellt eftersom ett rent elfordon inte bara handlar om hårdvara, som i den gamla förbränningsmotorn, utan också om mjukvaran och infrastrukturen i bakgrunden.

Evergrande-satsningen på börsen är fortfarande spekulativ. Men fantasin om ett kinesiskt svar på Tesla finns där. Åtminstone så länge miljarder fortsätter att flyta.

2 tankar om “Evergrande Auto är värt mer än GM eller Ford"

 • blank

  Oavsett aktiemarknadsspel är den spännande frågan hur fordonen presterar i verkliga livet, säkerhet, energieffektivitet, vinterliv, ...

 • blank

  Jag skulle vilja ha tillbaka

  Men nu skulle jag sälja 50-90% av mitt lager och ta vinsten. Mycket osannolikt att de undervärderades med mer än en faktor 10 när de utfärdades. I så fall skulle det tala mot Evergrande. Börsintroduktioner tjänar inte till att ge pengar till folket, utan att skaffa kapital till företag.

  De bygger inte smartphones och hamnar snart på den hårda grunden för bilindustrins fakta. Det finns inga faktorer mellan produktionskostnaderna och försäljningspriset, bara några% vinst.
  Och bara när det går bra.

  Det finns inga faktorer större än 1, X i Kina heller. En faktor på 10, absolut inte X. Om bestånd skjuter genom taket ändå markerar deras nuvarande höga bara en ny droppe varje dag.

  Detta har lite att göra med det verkliga värdet av ett företag inom fordonsindustrin. Den som fortfarande räknar med Evergrande och köper nu kommer att vara sen och bör vara beredd på förluster.

  Det kommer säkert inte att ske en ytterligare ökning på ytterligare 1.000 100%. Det skulle innebära att aktierna skulle ha undervärderats med en faktor XNUMX när de emitterades. Och det är här det blir riktigt grotesk. Bort med händerna. Det är rent gift.

Kommentarer är stängda.