När Volvo dansar och jag måste välja en Saab

Saker förändras. Min parkeringssituation, som var väldigt bekväm i flera år, har försämrats dramatiskt. Volvo-grävmaskiner gör sina varv där min Saab en gång stod. Carporten hör till det förflutna, uppfarten till den lilla hallen nummer 2 har avskärts och parkeringsplatserna på gatan kommer snart också att bli offer för grävmaskinen. Dessa är inte bra utsikter. Bra skulle vara annorlunda.

Saab 9000 om engelska i Spessart
Saab 9000 om engelska i Spessart

När Volvo dansar

Volvo-grävmaskinen dansar nu där den snygga carporten för Saab stod. Volvo är helt ny, men inte heller en riktig Volvo. Han har inget att göra med svenskt stål, grundvarianten tillverkas i Asien och anpassas sedan till kundernas krav på den europeiska kontinenten. Volvo är klistermärket, grävmaskinen kommer inte i kontakt med Sverige, det är en internationell produkt.

Beviljas att situationen kommer att bli normal igen om några månader. Ingen grävmaskin varar för evigt, ingen grävgrop håller länge. Garage syns i slutet av hösten. Torr, säker från små, otäcka marter djur som strövar omkring i landet. Perfekt för gammal plåt! Fram till dess är ledordet: uthärda! De återstående parkeringsplatserna på gatan är eftertraktade och begränsade.

Mitt tåg är på väg mot självbehärskning.

Bredvid företagsbilen, vars tid tar slut, finns bara en Saab. Endast en, jag hade den senast för tio år sedan. Det är svårt att dra sig tillbaka från Saab, och det är inte lätt att fatta beslutet som kommer att vara med mig under sommaren. Mycket är parkerat i hangaren ... vilken tar du?

Valet av val, ett lyxproblem

Det finns den trevliga 9-5 Aero från Spanien, som ska ersätta företagsbilen. Han har tid fram till hösten, då får han sin prestation. 9-3 Aero var min vinterbil i år; han har gjort ett bra jobb och får tillbringa sommaren i hangaren. Några 9000-tal kvar. En kort räkning ger dig en översikt: En CC, två CS, 2 CSE Anniversary.

Ja, ja, något har ackumulerats där. Köpt i god tid, när urvalet fortfarande var stort och priserna var låga. Kanske tog den ena eller den andra läsaren mitt råd till hjärtat för 8 eller 9 år sedan och behandlade också en 9000. Nu är serien sällsynt, urvalet blygsamt. Och riktigt bra fordon kostar mycket pengar.

Volvo dansar och säljer Saab
Volvo dansar och säljer Saab

Nackdelen: i princip finns det för mycket svensk plåt. En 9000 CS, med taklucka, maskin och persiskblå interiör bör faktiskt säljas. Den har mindre än 100.000 XNUMX kilometer dygnet runt och den är i mycket gott skick.

Men att sälja är alltid en av dessa saker. Att sälja ger räkningar, skapar välbehövligt utrymme, men räkningar och utrymme ersätter inte en Saab. Jag får aldrig en ond 9000 CS med en persisk blå inredning igen. Separationen är mer än svår för mig, mina handlingar i detta avseende har varit försiktiga i flera månader och mer pseudoaktiviteter än verkliga ansträngningar.

Saab Diva som bil för 2021

Valet av anledning är Anna-projektet. 9000-årsdagen har ett taklucka och, i alla fall, en släpvagn. Ett multiverktyg när något behöver transporteras snabbt. Men hans uttalade tendens till små drama talar emot Saab. Ingen säsong pågår på Diva utan ett oplanerat verkstadsbesök, vilket Saab är mindre kapabelt att göra än sina tidigare ägare.

För även efter år arbetar man med brister relaterade till det faktum att den här bilen var impopulär i sitt första ägande. Saab tillbringade för närvarande en del tid i Saabs verkstad i Frankfurt; Lukten av kylvatten och problem med luftkonditioneringen var orsaken, följer rapporten. Kommer divan att gå igenom 2021 utan den vanliga luftningen?

Och kommer jag att packa det här? Några månader bara en Saab precis utanför dörren, resten vilande miles bort i hangaren? För långt ifrån körtiden för att spontant byta fordon. En helt ny upplevelse väntar efter att jag hade Saabs komfortzon precis utanför min tröskel i flera år. Vi får se.

5 tankar om “När Volvo dansar och jag måste välja en Saab"

 • blank

  @ Freising86:
  Det finns alltid vackra och fortfarande värda att bevara kopior som annonseras. Vad letar du exakt efter, eller vad passade inte med alla de saker som har erbjudits under den förgångna evigheten? 🙂

 • blank

  @ Freising86 Noteras - om det kommer till en dag.

 • blank

  Så är det när du har ett val. Men en 9000 är alltid ett bra beslut. Kanske skulle jag ha tagit 9-5 Aero?

 • blank

  Ja, våra lyxproblem. Jag kan förstå det. Tom, om jag verkligen skulle behöva lämna över en 9000 skulle jag vara redo. Jag har letat i evigheter ...

 • blank

  Lugn Brauner - håll dig cool! Tiden får avgöra.

  1
  1

Kommentarer är stängda.