Vi flyger Saabs reservdelar - Airlift Tyskland - Spanien

Saab-världen är liten och det känns som att den blir mindre och mindre. Det finns nu en Saab-reservdelslänk mellan Frankfurt och Barcelona, ​​något växer tillsammans. Bloggprojektet är inte oskyldigt för detta, vårt garageprojekt har också något att göra med det. För en vacker Saab mognar för närvarande i Spanien för en läsare.

Saabs flygfrakt till Barcelona
Saabs flygfrakt till Barcelona

Saab 9-3 ska resa från Spanien till vackra Österrike, vilket innebär att vi har en triangel. Just nu parkerar Saab vid Berma, där den överkörs och målaren också är en fråga. Stötfångaren på 9-3 är inte längre så bra och det vore bättre och billigare att helt enkelt byta ut den.

Airlift Tyskland - Spanien

En begagnad 9-3 II främre stötfångare ingår tyvärr inte BERMA på lagret i Fechenheim kl Saab Service Frankfurt men bra. Men hur kommer det till Barcelona så snabbt och billigt som möjligt? Inget problem, för ett flyg är bokat i bloggmiljön ändå och stötfångaren kan resa som en bit bagage? Så idén om luftfarten Tyskland - Spanien kommer upp.

Saabs snabba transportör
Saabs snabba transportör

Och så hamnar stötfångaren i 9000, som som en halvkombination är mycket väl lämpad för stora transporter av alla slag. 9000 sväljer delen utan problem och frågar uttråkad om det är allt för idag. Ja det är, du behöver bara ta en resväska med dig. Lite händer på Frankfurts flygplats, ingen jämförelse med tiden före Corona.

Så vi erbjuder lite underhållning i den ganska tomma avgångshallen. Eftersom en begagnad Saab främre stötfångare som flyger en promenad orsakar uppståndelse vid incheckningen i en tid som är deprimerande för branschen.

Litet bagage. Resväska och Saab 9-3 stötfångare. Vad annars.
Litet bagage. Resväska och Saab 9-3 stötfångare. Vad annars.

Flygningen till Spanien är kort och händelsefri. Under bagageanmälan på flygplatsen i den katalanska huvudstaden kan den skrymmande Saab-delen identifieras utan problem. Vår stötfångare var verkligen den enda som var på väg från Frankfurt till Barcelona den dagen.

Hmm, en stötfångare vid incheckningen. Äntligen variation!
Hmm, en stötfångare vid incheckningen. Äntligen variation!

Det finns lite humor på det spanska tullkontoret, som inte är så upptagen idag heller. En tulltjänsteman frågar med ett flin om delen ramlade av ett flygplan? Naturligtvis är det från Saab och Saab är ungefär som ett flygplan.

Avgångsloungen nästan tom - den nya normalen?
Avgångsloungen nästan tom - den nya normalen?

Ja, teamet runt bloggprojektet är lite galet. Om det passar flyger vi också skrymmande Saab-reservdelar genom Europa. Det viktigaste är att vi hjälper och gör en annan Saab-fan nöjd med det. Eftersom Saab för Österrike måste avslutas. En till för vårt grannland och en som är föråldrad och tekniskt mycket bra och kan göra sitt jobb under många år framöver.

Med vilket blogguppdraget skulle uppfyllas igen.

Så här fortsätter det på söndagen på bloggen. Visa Saab-flaggan är på dagordningen. Vi har förberett något för detta.

9 tankar om “Vi flyger Saabs reservdelar - Airlift Tyskland - Spanien"

 • blank

  @ Gammal svensk
  Jag skulle vilja titta på de "hemliga" källorna i Spanien .... Behöver artikelnummer.

 • blank

  Finns det också en väg från Spanien till Tyskland? Letar efter en telefonantenn till min 9-3I cabriolet. Här och i Holland existerar de helt enkelt inte längre.

  • blank

   @ Old Swede Vägen dit är åtminstone i teorin. Hittills har jag inte lyckats hitta ett stort lager med Saab-delar i Spanien, beställningar görs vid behov. Jag skulle söka efter relevanta plattformar efter begagnade delar i Sverige.

 • blank

  Mega cool action, Saab kör Saabteile till flygplatsen. Frakt i varumärket, så att säga 🙂
  Bilderna från den tomma incheckningen är deprimerande, jag tycker synd om de omkring mig nu
  är på korttidsarbete på grund av de inställda flygningarna eller till och med har tappat sitt jobb.
  Jag skulle dock ha älskat att se ansiktet på tulltjänstemannen i Spanien ...
  Tack för den stora artikeln!

 • blank

  Vilket annat bilmärke kan uppleva detta? Mycket bra rapport. Och en ganska passande kommentar från spanska tullen !!

 • blank

  Mycket coolt - så vi kan se fram emot en Saab-nykomling i Österrike 🙂 Med tanke på den låga Saab-densiteten i detta land, är det en bra sak.

 • blank

  Sympatiskt galen = typisk Saab-drivrutin. Klass!

 • blank

  Stor, stor SAAB-film!
  Bilden med stötfångaren i SAAB 9000 CS är fantastisk: det perfekta SAAB-rederiet!
  Stor ansträngning, fantastisk (SAAB-galen) historia ...
  Jag ser fram emot "uppföljaren" ;-).
  Soligt VI!

  13
  1
 • blank

  Bumper & Case - Vad annat?

  Utmärkt. Hjärtlig och oändligt positiv galen. Jag har tårar i ögonen. Jag är road, jag är glad, jag är rörd ...

  Ni har alla en sak på våfflan - precis rätt sak. Vilken artikel ...

  Det är trevligt att det finns sådana berättelser att de först lever, skrivs och sedan läses. Helt enkelt fantastiskt!

  Vad annars? Jag kan inte tro det. Visst, vad mer? Helt enkelt utsökt ...

  17
  3

Kommentarer är stängda.