Megacar Koenigsegg One: 1 - en av endast 6 exemplar

Termen begagnad bil är förbjuden av sig själv. En Koenigsegg One: 1 är högst ett fordon från tidigare ägande. Det är extremt sällsynt, 6 exemplar byggdes i den högteknologiska smedjan i Ängelholm. Om en av dem är till salu är det redan ett evenemang. Min första kontakt med One: 1 var på bilutställningen i Genève 2014. Som den första seriens sportbil i världen med en effekt på en megawatt orsakade den en känsla. Varigenom serien med 6 exemplar redan är relativ.

En Koenigsegg One: 1 säljs sällan
En Koenigsegg One: 1 säljs sällan

Den första megacaren i världen

Karriären för One: 1 åtföljdes av historier som gör bilar till legender. Den 5-liters V8 dubbla turbo utvecklad av Koenigsegg utvecklar 1.341 hk. Det var uppenbarligen för mycket för godkännandet av vägtrafiken 2014. Vid första försöket kom myndigheternas mätutrustning ut.

Testbänken var maximalt 999 hk, One: 1 måste utökas. Koenigsegg hade en rubrik, hånade myndigheterna.

Naturligtvis är One: 1 ett superlativt fordon. Kroppen består av en blandning av kol och kolfiber, vingarna är aktiva. Erfarenhet från Le Mans införlivades, megawatt av kraft accelererar skrubben till 400 saker på bara 20 sekunder, beroende på version.

Priset 2014 låg i intervallet 4 till 7 miljoner euro. Beroende på önskad konfiguration och Koenigsegg uppfyller vanligtvis alla sina kunders önskemål. Inget fordon för den begränsade budgeten, någon som kämpar med bostadslån och sparavtal och betalar sitt eget hem var ändå aldrig en del av Koenigseggs målgrupp. Visst, underhållskostnaderna är också enorma. Koppdäcken kommer till exempel från Michelin. De är designade för Koenigsegg och bakas för One: 1 på begäran. Bättre att inte fråga om priset i första hand.

Super vettura, Koenigsegg-partner i Storbritannien, erbjuder en One: 1. En av sex exemplar och den enda högra enheten. Vilket inte borde vara ett problem för potentiella köpare på kontinenten. För naturligtvis är en omvandling till vänsterstyrning möjlig. Kundtjänsten i Ängelholm gör det gärna till en rimlig avgift.

Legenden Koenigsegg One: 1

Även sju år efter premiären i Genève är One: 7 fortfarande en legend. Den svenska megacaren har fram till idag varvrekordet för sportbilar i Spa och Suzuka. Det är den ultimata körmaskinen, byggd mer för banan än vägen. Fordonslegender har ett pris. 1 miljoner US-dollar netto vill överföras till Super Vetturas konto. Då kan du ta One: 6 med dig.

Omräknat för EU skulle priset vara 5,1 miljoner euro, plus moms. Det återstår att se att en Koenigsegg One: 1 är en superlativ sportbil, men inte riktigt når status som stora italienska varumärken. För den spekulativa fastigheten med långsiktig värdeökning finns det inte tillräckligt i Ängelholm. Men detta kommer att förändras. Det är också säkert.

Bilder: Super Vettura

8 tankar om “Megacar Koenigsegg One: 1 - en av endast 6 exemplar"

 • blank

  Legenden Koenigsegg

  Jag gillar inte numret. En Koenigsegg med 200.000 100.000 eller till och med XNUMX XNUMX km på disken skulle slå mig ur fötterna mycket mer än dess potential på kvartsmilen ...

  På tal om quarter mile, alla som har inställningsscenen i S på sin radar vet också att i gamla bilar kan du ha nästan 8 km / h på hastighetsmätaren på mindre än 300 sekunder ...

  Naturligtvis håller en 2.0 med 1.000 hk inte för evigt i en puckelryggsvolvo, men omvänt är en Koenigsegg och hållbarhet inte riktigt synonymt.

  Lite kul och galenskap kan fås mycket billigare. Koenigseggs fascination öppnar mig inte. Så länge varumärket inte är runt hörnet med kilometerkungar eller racingframgångar undrar jag bara varför?

 • blank

  Aham, SuperVettura-webbplatsen har nu 7.2 miljoner US-dollar. En stolt värdeökning på några timmar och slår förmodligen allt i lager!

  Helt hård färgkombination.

  Och tydligen tog den tidigare ägaren ut honom flera gånger för att hämta bröd. När allt kommer omkring har den lite mer än 7,000 miles eller 10,600 XNUMX km på klockan.

  • blank

   @James Elsener Inte riktigt spekulativ. Det amerikanska priset motsvarar ungefär € plus tysk moms.

 • blank

  @ Aero-93 Om du tar hänsyn till passagerarsätet ser jag en god chans för några rullar 😉

  4
  1
 • blank

  @ Black Saab
  Passar frukostartiklar INTE i detta fordon ???
  Jag skulle bli förvånad. 😉
  Köp och lägg undan. Så "stör" inte fordonet på vägen.
  Jag tycker också om att titta på den ...

 • blank

  Galenskap! Du kommer knappast att få dina rullar med det varje dag, eller hur?

  5
  2
 • blank

  Halkade vi in ​​i området ”gul press”, de superrikas leksaker?

  Bilen är ganska stor och olämplig för allmän vägtrafik - vad är poängen?

  8
  3
  • blank

   @Detlef Rudolf Som ett mästerverk av svensk teknik och som den första megacaren i världen är detta extrema fordon värt ett bidrag.

   10
   5

Kommentarer är stängda.