Tidigare VD för Byton Dr. Daniel Kirchert om Evergrande Auto

Bloggen hade redan två veckor sedan om rykten om en möjlig övergång till Evergrande Auto berichtet. Bekräfta nu kinesiska Media förändringen från Dr. Daniel Kirchert (Dai Lei) på Evergrande Auto. Kirchert grundade Byton 2016 med den tidigare BMW-chefen Carsten Breitfeld. Medan Breitfeld Byton vände ryggen på det 2019 höll Kirchert ut fram till 2020. Idag arbetar Breitfeld för Faraday Future. Och Kirchert börjar som Executive Vice President på rivalen Evergrande Auto.

Dr. Daniel Kirchert - här fortfarande i tjänst hos Byton
Dr. Daniel Kirchert - här fortfarande i tjänst hos Byton. Foto: Byton

Det är ett viktigt steg för Evergrande Auto. Hittills har chefer varit i framkant inom mobilitetsleverantören som inte kunde falla tillbaka på någon expertis inom bilindustrin. Med Dr. Kirchert, som anses vara en av de mest erfarna cheferna för den kinesiska marknaden, förändrar det.

Kirchert var tidigare VD för Infiniti China och ledde sedan marknadsföring och försäljning för BMW-Brilliance. Under sina 11 år av verksamhet kunde Kirchert öka försäljningen av det bayerska varumärket i Kina med åtta gånger.

Det är ingen tillfällighet att BMW-märket och premiumsegmentet är det uttalade målet för Evergrande Auto. Dr. Kirchert anses också vara en expert inom produktstrategi och utveckling av försäljningsnätverk. Med 36 resultatcentra planerade, 1.600 3.000 försäljningsställen och cirka XNUMX XNUMX servicepunkter för varumärket Evergrande Hengchi, är detta en expertis som den nya arbetsgivaren kommer att välkomna.

4 tankar om “Tidigare VD för Byton Dr. Daniel Kirchert om Evergrande Auto"

 • blank

  Jag ser fortfarande fram emot El-showen i Shanghai.
  Och jag är glad att Dr. Kirchert kommer snart att kunna "släppa ut ånga". Mycket att göra med "upplevelsecentra" ...
  Låt oss ta en titt.

 • blank

  Svimlande

  4636 äventyrscentra, service- och försäljningsställen är alla för den kinesiska marknaden, vem har jag rätt?

  Dessutom den nationella stoltheten hos en målgrupp som inte störs av företagsnamnet och modellnamnen. Ett brett utbud av modeller i det exklusiva segmentet redan från början ...

  Ett stort land, men det finns nog inte mycket utrymme kvar för (europeisk och amerikansk) tävling?

  Är det fortfarande en rent privat sektor? Eller spelar politik en viktig roll?

 • blank

  En bra indikator på allvar. När Kirchert går ombord ser han en möjlighet. NEVS som ett exempel har aldrig lyckats underteckna ett stort namn, inte utan anledning, som vi vet.

  2
  1
 • blank

  Många planerar, Evergrande verkar också leverera ... spännande!, Tack Tom!

Kommentarer är stängda.