Slutligen i sikte - Saab-espressokopparna

Det finns knappast ett projekt i den senaste blogghistoriken som rör sig lika mycket som Saabs espressokoppar. Förfrågningar kommer in nästan varje dag, och oroliga läsare frågar om de missade orderdatumet. Pandemin försenade projektet, och leveransdatumet före påsk, vilket antogs med mycket optimism, kunde inte heller hållas. I den här situationen hjälpte bara en sak: var avslappnad och njut av Saab och espresso. Men nu finns det rörelse i projektet. Saabs espressokoppar syns.

Saab espressokoppar i sikte
Saab espressokoppar i sikte

Projektet hade förmodligen inte dragit på i flera månader om jag hade fått koppar tryckta och levererade av en leverantör i Kina. Men Idé bakom den var en annan; Det bör vara hållbart, om möjligt i linje med stilen för det stora Saab-varumärket. Och nej, det handlar inte om att sälja espressokoppar och så många som möjligt. Det handlar om en nästan glömd attityd till livet, om kvalitet och glädjen hos ett objekt som kan följa med dig i flera år.

En tysk partner

Som ett resultat och för att hålla leveransvägarna korta måste det vara en europeisk partner. Det var en slump att det blev tysk, till och med en från Bayern. Har att göra med det övertygande konceptet och fokus på hållbarhet. Mahlwerck porslin har varit hemma i Rosenheim-regionen i 30 år. Ett område som visar Bayern som bäst. Landskapet är underbart, folket varmt och gästvänligt.

Chiemsee är nästan precis utanför dörren, och om du vill skydda din figur från den sydtyska gastronomin, som i allmänhet är nästan hopplös, kan du fly till sjön och njuta av en Chiemseerenke i en av restaurangerna på stranden.

Mahlwerck är också en Tysk historiasom började i Meißen och ledde till väst 1989. Idag är företaget en av de viktigaste leverantörerna, förser restaurangscenen, förhandlar och förser företag med reklammaterial och porslin med särskilt märke. Alla artiklar har en sak gemensamt. De produceras alltid på ett klimatneutralt sätt.

Mahlwerck-fabriken i Teplice, ett område med en mycket gammal porslinstradition, ansvarar för produktion och tillämpning av Gravyrer ansvarig. Efterbehandlingen appliceras för hand av experter, vilket gör varje kopp unik. Naturligtvis har detta sitt pris, men det ger projektet sin specifika charm.

I början kunde ingen ha misstänkt att särskilt Teplice skulle bli projektets svaga punkt, eftersom regionen drabbades hårt av pandemin. Men så hände det. Och i slutändan var det bara att vänta och hoppas på snabb produktion.

Något som tar lång tid

Men även den längsta väntetiden har upphört. Under tiden kom de goda nyheterna från Kolbermoor nära Rosenheim att Saabs espressokoppar är på väg. Lastbilen rullar, från och med nästa måndag är en order möjlig för medlemmar i Aero X Club och den (gamla) Turbo Plus-prenumerationen.

Fram till dess reglerar förväntan.

10 tankar om “Slutligen i sikte - Saab-espressokopparna"

 • blank

  @TOM
  Moin Tom. Tack så mycket!
  Nu måste jag "uppgradera" igen (för att få kopparna), eller hur?
  "... platt ..." ??? Åh man, jag är idiot ... rÄchtzSchRaipunk fungerar inte alltid för mig heller. ;-(

  • blank

   @ mac9-5 Ingen ytterligare uppgradering är nödvändig. Förutom den gamla prenumerationen körs Aero X Club nu. Mer är inte möjligt.

 • blank

  Ahhh ... jag måste "öka" min prenumeration igen i god tid ... (tyvärr gjorde jag det lite platt häromdagen och jag är redan "jittery" och väntar på feedback) .... tja, det är fortfarande lite tid kvar.

  Men kopparna är verkligen super chic! 🙂
  ... min Paradiso-böna kan knappt vänta ... 😉

  • blank

   @ mac9-5 Ytterligare Aero X-prenumeration är slut. Vi täcker "något platt" med en kappa av tystnad.

 • blank

  Låt oss sedan leva förväntan!

 • blank

  Jag kunde bli frestad och bara besöka fabriken i grannstaden från Bad Aibling - och göra det på ett klimatneutralt sätt med cykel. 🙂

 • blank

  Det är alla goda nyheter! Jag har redan haft flera bra erfarenheter med Mahlwerck Porslin eftersom jag rekommenderade företaget för projekt till mina kunder.

 • blank

  Det är verkligen förväntan! Jag kan inte vänta längre!

 • blank

  Stor glädje !!
  Det är trevligt att det finns en regional bakgrund.
  Detta gör att köpa ännu roligare!
  På tal om inköp: finns det ett begränsat försäljningsbelopp per medlem och vad är priset per kopp?

  • blank

   @Stefan H. Priset, som kommer att vara ett kostnadspris, har ännu inte fastställts. Men det kommer att kosta en viss summa pengar på grund av graveringen. Avgiften är inte begränsad. I tveksamma fall ska ordningen i vilken orderna placerades följas.

Kommentarer är stängda.