Evergrande Auto startar produktionen under fjärde kvartalet

Mer än ett dussin bilar är på gång. Moderna fabriker för produktion av komponenter eller elbilar är färdiga eller under uppbyggnad. Produktionsstart och marknadsinträde närmar sig närmare och närmare. Och inte bara i Kina pekar tecknen på en ny början. Det kan också finnas nytt liv i Trollhättan. Mer än tio år efter att den sista Saab rullade av monteringslinjen.

Evergrande Auto-produktion startar under fjärde kvartalet 4
Evergrande Auto-produktion startar under fjärde kvartalet 4

Evergande Auto kommer att öka produktionen under fjärde kvartalet 4, säger VD Xu Jiayin i en intervju med egsea.com. Produktionen i stort antal och leverans till kunder börjar 2022. Bara en påminnelse: Evergrande Auto utvecklar 14 nya elbilar samtidigt. Förutom välkända tyska partners är NEVS i Trollhättan också involverad. Första fordonet kommer Hengchi 1 De hittills kända uppgifterna är intressanta.

Samtidigt bygger Evergrande Auto sin egen  Försäljnings- och servicenätverk i Kina, som initialt kommer att ha 1.600 försäljningsställen och 3.000 servicepunkter. Och Evergrande-koncernens ekonomiska situation verkar också alltmer lugna sig efter att ha korsat röda linjer och riktat den statskontroll rekommenderades. Evergrande planerar att öka sin skuldbörda under de närmaste 24 månaderna med delvis försäljning, börsintroduktioner och kapitalökningar dela på hälften.

Koenigsegg, NEVS, Sono Motors

Medan varumärkena Hengchi och Evergrande Auto initialt kommer att förbli en rent kinesisk affär, kommer en väckelse också att registreras i Stallbacka 2022. Den traditionella Saab-fabriken kommer initialt att bli en komponentfabrik för den nya Koenigsegg Gemera. Produktionen för den första GT-hyperbilen från Sverige sker i den utökade anläggningen i Ängelholm, komponenter levereras av NEVS.

Senare på året produktionen av Sion of Sono Motors Start. Utvecklingen av SEV fortsätter stadigt, utvecklingen av företaget är lovande, med det något spekulativa alternativet för en bra framtid. Samarbetet mellan NEVS och Sono förstärker. År 2023 kunde Sion i Trollhättan rulla ut från de tidigare Saabs hallarna till kunderna.

5 tankar om “Evergrande Auto startar produktionen under fjärde kvartalet"

 • blank

  En Sion från Trollhättan 2023? Om det inte kommer för sent växer urvalet av elbilar som kan köpas hela tiden.

 • blank

  Moin
  Här är lite mer information om Sion:
  Det finns en ny federal polis. Detta ansvarar för övervakningen av de tyska solcellssystemen. Det handlar bland annat om att kontrollera att alla system är registrerade i det nya registret
  och att ingen el matas olagligt in i nätet (system äldre än 20 år).
  Det berörda ministeriet trodde att det skulle vara bättre att demonstrera med elektroniska bilar för polisens godkännande.
  Så Sions beställdes.
  Hälsning André

  1
  1
 • blank

  Det är värt att läsa om något rapporteras som på något sätt är kopplat till Trollhättan - det finns ingen konkret information förutom den planerade delproduktionen för Gemera och produktionen av Sion.

  För SAAB-förare som till exempel utarbetats för oss skulle den planerade lilla serien av en samtida SAAB 900 Hybrid vara mycket mer intressant - här kan du eventuellt sikta på en efterträdare för din egen åldrande bil.

  Så allt förblir på något sätt konstigt och SAAB-gener har ännu inte dykt upp.

 • blank

  Förutsatt att de 1.600 kommersiella byråerna också är en servicepunkt är det fortfarande spännande när 3.000 bensinstationer är upprättade. Precis som Hengchi 1 är lite barock är återförsäljarkonceptet med 1.600 stationer för Kina redan ett till synes historiskt motkoncept till Volvo, som i allt högre grad bara vill sälja online.
  Eller måste du använda några fler träda tomter här?

  Det är också spännande att alla som vill bygga en elbil (Xiaomi, Foxtron, ...) skriver sidor i tidningsartiklar. Det finns inte ens en sidproblem från Evergrande Auto, som skickas snart.
  Så tack Tom för informationen!

 • blank

  Jag är oerhört glad att det finns ljus i slutet av tunneln för Stallbacka. Skulle ge mig ytterligare en anledning att besöka Trollhättan igen.

Kommentarer är stängda.