Halvfullt eller tomt glas? Så här fungerar bloggprenumerationen!

Övergången till började för bra 3 månader sedan Bloggprenumerationsmodell. Inte för skojs skull, utan av nödvändighet. För att säkerställa projektets överlevnad på medellång sikt och som ett test. Ett test om ett Saab-projekt är marknadsförbart online eller inte? Den slutliga cv kommer att äga rum efter sex månader. Idag finns en delrapport.

Bloggprenumeration aktuellt

Halvfullt eller tomt glas?

Eftersom saker tar sin tid, och upprättandet av betalningshinder tar dem också. Den aktuella frågan uppstår om glaset är halvfullt eller halvtomt. En fråga om hur du ser på det. För närvarande är drygt 250 abonnemang bokade. Inte dåligt till att börja med, men inte heller bra. Om man tittar på insamlingskampanjerna de senaste åren är valdeltagandet ännu lägre. Så hur tolkar du det?

Kanske har tiden gått ut, berättas Saab-historien och tiden är mogen att säga adjö? För att sätta det sista, nästan dagliga publiceringen av Saab-projektet offline och göra något nytt? Kanske ja, för man kan av dessa siffror dra slutsatsen att intresset för Saab avtar.

Utvecklingen av nyhetsbrevet talar dock ett helt annat språk. För varje läsare som avbryter nyhetsbrevet registrerar sig i genomsnitt 2,4 nya läsare i år. Som uppenbarligen är intresserade av varumärket Saab och accepterar det om de inte kan läsa alla inlägg i sin helhet. Eftersom antalet abonnenter på nyhetsbrev är många gånger högre än de som har tecknat en betald prenumeration.

Intresserad av Saab, ja? Men på ett sådant sätt att det är så gratis som möjligt? Man kan tro detta. Dessutom har antalet läsare inte minskat dramatiskt som förväntat, men minskar bara något jämfört med föregående år.

För lite eller bra?

I slutändan är den avgörande frågan om det nuvarande antalet abonnenter skulle vara tillräckligt. Det räcker säkert för att säkra bloggens ekonomiska existens och ger friheten att få mindre projekt som Saabs espressokoppar från marken. Det räcker inte att ta itu med större saker och få bloggen att leva som den och varumärket förtjänar. I själva verket, och jag måste erkänna detta för mig själv, är det för lite av allt och bara en kompromiss.

Men jag skulle bara vilja dra den slutliga sammanfattningen och motsvarande slutsatser av den efter sex månader. Fram till dess anser jag att glaset är halvfullt, inte halvtomt.

förändringar

Det blir en kort paus över påsken och några förändringar i bakgrunden. Prenumerationerna kommer att namnges annorlunda, det kommer att vara möjligt att uppgradera online och för första gången kommer det att finnas ett abonnemang i bara en månad. De upplevelser och önskningar som uttrycks i brev strömmar in i det, det kan finnas kortsiktiga problem med tillgänglighet och inloggning under övergången.

Alla detaljändringar går online tisdag efter påsk. Av den anledningen är den aktuella veckan kortare än vanligt, det sista inlägget visas på torsdagen.

18 tankar om “Halvfullt eller tomt glas? Så här fungerar bloggprenumerationen!"

 • Det kan bara vara en *

  Tom måste ta reda på det själv. Allt som är roligt för (honom) är tillåtet.

  Kanske är Alfa ett döende varumärke? Kanske är det just det som gör dig så intressant, personlig? Kanske är det spännande att stödja henne och hennes vänner? Kanske inte?

  Om jag var Tom skulle jag leta efter ett ämne som intresserar mig och ett märke / bil som jag kan och vill testa själv.

  En svensk är för exklusiv för det och den andra (Volvo) är för tråkig för mig personligen. Bilar finns där för att köras. Jag skulle bara kort rapportera om bilar som jag antingen inte kunde eller inte ville köra själv.

  Men som sagt kan det bara finnas en.

  * Highlander

  2
  1
 • Lägga till ett blekt varumärke till ett döende, är det vettigt?

  2
  3
 • Moin
  Jag valde Turbo-prenumerationen för att ge Tom lite mer stöd. Jag hoppas att glaset är halvfullt och det hela växer fortfarande. Det kan också vara möjligt att köpa enskilda artiklar. Många tidningar gör det också. Och / eller en SparTicket för ZB. tio artiklar ... ett tio kort, så att säga.
  .
  Andra märken ... Jag tror att Volvo är en av dem. Det är bara en svensk blogg.
  Rapporter om Königsegg kan också vara intressanta.
  Hälsning André

  5
  4
 • Gå med mig @Stefan H och hans framställning. Alfa skulle vara emotionellt och ett bra ämne för bloggen. Bättre än Volvo, förresten. Jag är på!

  9
  5
 • Kanske, som Tom nämnde några gånger, skulle det faktiskt vara intressant för bloggen att fokusera på italienska klassiker från Alfa, Lancia och Co. i framtiden. Dessa fordon tilltalar en mycket lik kundkrets och har en stor fansbas! Vad menar ni alla?
  Jag skulle tycka att det är mycket berikande!

  8
  6
  • @Stefan H. Tack för förslaget, som redan kom från vissa sidor. Jag är glad att spela in dem och jag tror att vi måste fatta några beslut efter påsk.

   7
   2
 • Mervärde (prenumeration)

  Prenumerationen är bra gjort. Ingen kan förvänta sig att delta gratis i Lizzi's geniala garage, att underhålla sig med detaljerat undersökta artiklar, digitaliserade filmer och insiderkunskap och att förlora sig med mycket, mycket ädla och monokroma espressokoppar.
  Mervärdet av en prenumeration är ganska uppenbar.

  Och hur som helst och villkorslöst skulle det vara tillrådligt att visa din uppskattning för artiklarna framför barriären. Eller tjänsten, som nyhetsbrevet ...

  Värdering (donation)

  Det märks när det finns fler nyhetsbrev än bloggprenumerationer. Vad sägs om bloggdonation? Är de fortfarande möjliga och välkomna parallellt med prenumerationerna?

  Skulle det inte vara möjligt att ett antal läsare skulle vilja uttrycka sin uppskattning av allt framför barriären självbestämt och utan engagemang från symbolisk (men åtminstone) till mer eller mindre generöst när som helst ...

  Om det här alternativet är öppet och offentligt året runt och som en självklarhet, kan det trots allt vara en andra pelare för finansiering?

  Vissa kan donera i slutet av året, andra kanske föredrar att donera kontracykliskt till de då mycket många samtalen och föredrar när skatten är slut och helst återbetalning på kontot?

  Vem vet, men finns det en överklagande om donationer längst ner i varje nyhetsbrev året runt? Om inte, kanske jag tycker att det är en bra idé.

  Trötthet (prenumerationer och Corona)

  Bland Saab-förarna som traditionellt är självbestämda och yrkesmässigt ofta självförsörjande kan jag mycket väl föreställa mig att det finns två effekter. För många finns en ekonomisk osäkerhet i kölvattnet av pandemin och för ännu mer en ökad motvilja mot kontrakt och prenumerationer. Dessa är ofta felaktiga ...

  Detta har ingenting att göra med Saabbloggen, men stinget är djupt och någon strålar salt i såret varje dag. Det spelar ingen roll vem. Gymmet har fler bidrag än träningsplatser och de attraktiva kurserna i slutet av arbetet har alla tagits bort från programmet strax efter att ett frestande erbjudande automatiskt förlängs och kedjan fördubblas eller till och med fördubblar det
  debiteras automatiskt tre gånger den årliga avgiften.
  DB utökar också automatiskt Bahn-kortet i Corona-tider och för ingen övervägande och för el, gas, telefon och internet betalar en befintlig kund gärna dubbelt så mycket för hälften av tjänsten jämfört med en ny kund. Faktor fyra - en intressant tolkning av boken med samma namn av författare till Romklubben.

  För att korta en lång historia har vi alla tagits upp i många år för att vara skeptiska och ovilliga att acceptera kontrakt och prenumerationer. Här träffar det verkligen fel person, men det kommer alltid att träffas och jag skulle bli mycket förvånad om jag hade mer än 50% fel när det gäller orsakerna som beskrivs ovan.

  Hur som helst, Saab och den här bloggen kommer förhoppningsvis att hitta ett sätt att gå. Jag kan knappast föreställa mig det ena utan det andra. Jag känner på samma sätt som det verkar för många här.

  Länge leva (den) Saab (blogg)! ! ! Det, det är precis vad jag önskar ...

  13
  2
 • Koronakrisen säkerställer verkligen att inga fler prenumerationer har tagits ut. Det finns verkligen Saab-förare som måste göra korttidsarbete och därmed ha mindre pengar tillgängliga. I förgårs fanns artikeln om Saab-verkstäderna ... om du inte har några pengar för reparationer har du verkligen inte det för ett abonnemang!
  Tyvärr är tiden dålig just nu ... och det skulle vara synd om bloggen inte längre fanns. Jag kommer att köra Saab så länge det finns reservdelar och verkstäder!
  Men jag tycker också att det fortfarande finns för många gratisartiklar, här skulle jag vilja att fler artiklar passerar betalningshinder.

  10
 • Bara tålamod. Annonsera för prenumerationen varannan till var tredje vecka, då gör det. Vägen är rätt och Saab-communityn vill inte förlora dessa sidor. Jag har fullt förtroende för Saabs förare och framtiden. Fortsätt att köra Saab utan att läsa Saab, det skulle inte fungera alls.

  6
  1
 • Halvfullt glas. Hoppas att den kan fyllas helt under de kommande månaderna.
  Hoppas det kan fortsätta. Många kommentarer går i samma riktning. Jag står helt bakom och korsar tummen.

 • Först och främst är jag en Saabblog-fanboy och jag är glad över de nya artiklarna och rapporterna och jag hittar vad Tom gör i världsklass!
  Men hur ofta har vi nu (förståeligt) läst att det handlar om bloggens hållbarhet?! Jag tror att det finns många saker som samlas för tillfället som gör att antalet människor blir mindre och mindre. Jag kan väl föreställa mig att en insamlingskampanj som då inte skulle ge dessa resultat längre. Det finns många anledningar till detta, räntor, pengar, tid etc. som blir allt mindre. Och även frågan, kan jag fortfarande köra min Saab i övermorgon när alla andra bilar bara surrar?! Är det fortfarande värt att köpa en Saab? Kanske är det ett bra råd att börja från det lägsta och planera aktiviteter därefter. Om fler prenumerationer uppstår kan du reagera. Frågan är, är det fortfarande kul för bloggaren!? Jag tror att det skulle vara bra om bloggen fortsatte, annars skulle jag inte ha tecknat ett abonnemang, men om det inte är vettigt eller inte längre gör kul, stäng sedan bloggen. Att dö i delbetalningar behöver inte vara. Men snälla när prenumerationen upphör 😉

 • Glaset är halvfullt ... 🙂 !!!
  Så först och främst ingen anledning att klaga. Det finns alltid utrymme för förbättringar / möjligheter uppåt ;-).
  @ Joachim Benke: Jag tror också att SAAB-ämnet inte är över ännu ... Sista exempel: Eva från Sverige. Fantastiska historier om det omtyckta varumärket från Trollhättan med engagerade människor. Också ett exempel på omfattande forskning. Filmer då och då, underbart! Tack. Så variationen runt SAAB är imponerande och jag är fortfarande nyfiken.
  Jag tänker fortfarande positivt i SAABs framtid för bloggen :-).

  24
 • Jag läste varje inlägg med stort intresse! Jag tycker att ämnet inte alls "sugs ut"! Och jag är glad att vara en av prenumerationskunderna och hoppas att fler kommer att bestämma sig för att prenumerera! Det finns verkligen något för alla!

  19
 • Då är det så! Tom, du har provat det i många år med mycket tålamod. Om det inte finns något stöd är du väldigt ensam. Stäng av den där saken i slutet av året, spara dig besväret med meningslösa kommentarer och högerkanter i framtiden och njut av livet!

  Jag delar sedan med min Saab, inget roligt utan en blogg. Men det är en annan sak.

  6
  15
 • Min Saab-bloggaktie rusar in i källaren.
  Jag hoppas för oss alla att antalet prenumerationer kommer att fortsätta växa! Själv kan jag inte föreställa mig att min Saab ska fungera utan en blogg och jag är inte säker på om jag då skulle hålla fast i fordonen permanent. Bloggen är pricken över i för mig,
  att fortsätta köra de gamla bilarna med stolthet och mycket bakgrund.
  Det skulle vara så synd ....
  Mina fingrar korsade!

  21
  2
 • Jag skulle till och med tänka på en uppgradering till turboversionen, men innan jag gör det vill jag vara säker på att den kommer att fortsätta.
  När jag tänker på hur mycket pengar den ena eller den andra kastar i kundvagnen när jag handlar i fly-by-läget och sedan bara läser en artikel, undrar jag varför så få av de vanliga läsarna här anser det nödvändigt att ge sitt bidrag i form av en Att göra prenumerationer. Det kostar mindre än 5 eller 6 glansiga tidskrifter 😉

 • Bra underhållning, aldrig tråkig och inte dyr heller. Ändå fungerar det uppenbarligen inte. Tja, jag medger att tio år efter Saabs slut är det en enorm bedrift att hålla bloggen överhuvudtaget. Men intresset är bara för litet. Ett test som ännu inte har fungerat.

  Och nu?

 • Dagen kunde ha varit så vacker - synd och ledsen samtidigt, men på något sätt också nästan förutsägbar….

Kommentarer är stängda.