Volvo Recharge Highways - Volvo bygger egna snabbladdningsstationer

Volvo går elektrisk och rör sig mer och mer mot Tesla. Överraskande har svenskarna meddelat att de vill skapa ett nätverk med egna snabbladdningsstationer. Hittills har Volvo Personvagnar inte haft några egna stationer och har varit en partner för Ionity. Nu fattades beslutet att ha ett eget nätverk. Det börjar i år med 175 kW laddningsstationer. Men inte i Sverige.

Volvos snabbladdningsstation för två e-bilar
Volvos snabbladdningsstation för två e-bilar

Volvo laddar motorvägar

Italien är inte nödvändigtvis det land som man spontant skulle tillskriva en banbrytande roll i frågor om e-mobilitet. Det är därför något förvånande att Volvo Cars vill etablera ett nätverk av 175kW laddstationer på den italienska halvön. Starten på ”Volvo Recharge Highways” har tillkännagivits och 30 Volvo snabbladdningsstationer kommer att byggas i år. 25 av dem ska vara klara i slutet av sommaren, mer än hälften bör placeras vid motorvägsavfart. Andra kommer att finnas hos Volvo -partner, som alla ska vara lättåtkomliga.

Även om laddstationerna annonserar med Volvos logotyp är de också öppna för andra märken. Elen ska komma uteslutande från förnybara energikällor. Det verkar som om en 175 kW station bara har två laddningsplatser, elektriska fordon borde kunna ladda batterierna till 30% på 80 minuter.

Historiskt påminner åtgärden om gamla tider när nordeuropeerna upptäckte Italien som deras föredragna resmål efter kriget. För att göra det möjligt för Volvo- och Saab-förare att resa så stressfritt som möjligt har reservdelsdepåer inrättats längs huvudvägarna. Det är liknande nu med elbil-kunniga skandinaver. De som vill åka på semester i ett land vars infrastruktur ännu inte är konstruerad för denna typ av enhet.

Testkörning i Italien?

Volvo SAGTatt initiativet är avsett att ge den italienska marknaden ett uppsving. Detta är verkligen motiverat, eftersom intresset för elektromobilitet är begränsat till några välbärgade marknader i Europa. I stora delar av EU har e-mobilitet och utbyggnad av infrastruktur hittills spelat en mindre roll.

För närvarande är Volvos planer begränsade till Italien. Enligt den officiella tolkningen planeras inget separat nätverk med snabbladdare för andra marknader. Det återstår att se för närvarande om denna attityd kommer att bestå på medellång sikt. Den hanterbara marknaden i Italien kan vara ett testfält för att få erfarenhet av att skapa ditt eget nätverk av laddstationer.

6 tankar om “Volvo Recharge Highways - Volvo bygger egna snabbladdningsstationer"

 • blank

  @Volvaab Driver

  1. Tummen (även om jag agerar oberoende av dessa) talar mer för mig än för dig, och inte bara om detta ämne: Räkna bara det en gång - det kan bevisas!
  2. Jag tycker det är chockerande och samtidigt patetiskt att du påstår att du känner igen vem som gjorde vilken tumme här. Har du en specifik enhet eller övermänskliga förmågor för att göra detta? Senast vid denna tidpunkt bör du känna igen och ompröva ditt absurt förmodiga sätt att konfrontera andra. Förutom mig, vem visar dig tummen ner? Jag hjälper dig på hopp: jag! Jag kommer att betala två euro till alla som betygsätter dina inlägg på den här bloggen negativt. Ser du löjligheten? Jag är rädd nej.
  3. Som vuxen bör du känna till dina gränser: Du har ingen möjlighet - precis som jag inte - att berätta för andra bloggläsare hur man ska reagera på vilket inlägg eller hur man betygsätter det. Du försöker göra detta i din kommentar (jfr Z. 5-7), även om du har upprätthållit mångfald (i bubblan) någon annanstans.
  4. Det faktum att du förstår mitt bidrag som uttryckligen politiskt beror enligt min mening på din förståelse av begreppet politik, som jag har noterat, men som jag inte delar (se nedan): olika åsikter i pluralistisk diskurs.
  Att du hävdar att din läsning - diametralt motsätter alla tolkningsuppfattningar - är den enda korrekta, har varit tydligt för mig åtminstone sedan ditt bidrag igår: Arthur Schopenhauer, Die Welt als Wille undführung.
  5. Så vitt jag vet finns det inget maximalt antal tecken som ett inlägg kan innehålla. Om jag har fel här kommer jag gärna att lära mig bättre; om inte, anser jag med rätta att din invändning i detta avseende är irrelevant.
  6. Jag sammanfattar din lokala strategi, som du antagligen har internaliserat nu: medvetet missförstått reglerna för logik och empirism, känner dig missförstådd, generaliserar, skandaliserar, separerar och allt i syfte att devalvera den andra och uppgradera dig själv.

  Eftersom denna strategi inte leder till mitt mål och jag inte låter mig dra till din nivå - jag försökte förmedla detta till dig igår, tyvärr uppenbarligen misslyckat trots tydligheten - jag kommer också att göra det i de andras eller bloggens intresse (Toms arbete som du med rätta påpekade igår) svarar inte längre på dina icke-Saab-svar på mina inlägg.

  Vid 47 års ålder har jag vuxit ut från scenen att alltid behöva ha det sista ordet. Jag skulle bli riktigt glad om du skulle säga det för dig själv också, annars skulle jag vilja lämna det sista ordet i denna "fejd", vilket skulle göra dig bara "mega".

  Till de andra (t.ex. Stefan H.): Jag kan förstå varför jag avslutar det här (jag har ingen tillgång till min "motpart").

  6
  1
 • blank

  Jag gillar inte den "nya tonen" här i kommentarerna. Snälla avsluta fejder.
  Tack

 • blank

  Citat: "Shit, nu har jag precis varit (...)."

  Hur insåg du det? Är det det faktum att din kommentar är politisk och ganska lång från början till slut?

  Ditt prat från igår intresserar dig inte längre idag? Okej. . .

  Bara en begäran, jag märkte aldrig aero50 obehagligt här. Han är en entusiast genomgående och har också varit gästförfattare. Var lite försiktig med tummen och referenser - oavsett hur många tummar, Bitcoins eller Tesla-aktier du har och oavsett hur viktigt du tar själv.

  Tack.

  2
  9
 • blank

  Hur man räddar världen (om du alls kunde ha räddat den) kan endast besvaras retroaktivt, om alls, med en kunskapsfördel, men vi och våra barn kommer förmodligen att dö för tidigt. Personligen tror jag inte att det kommer att fungera heller, men å ena sidan måste du försöka idag för att kanske ha imorgon, och å andra sidan kommer världens räddning bara att vara möjligt enligt min mening genom grundläggande förändringar inom olika områden, och privat transport ökar världen över här en inte att försumma bit av kakan.
  Max Horkheimer beskrev "att tänka allt eller ingenting" som den stora teorin om dem som inte vill ändra någonting alls - ja, åsikten från en sedan länge död filosof.
  Min familj och jag, liksom många rumskompisar, är glada över alla icke-brännare som kör förbi vårt hus på den livliga gatan, tystare och inte illaluktande från avgasröret. Och när elen genereras från förnybara källor är det trevligt (jag vet att världen och rymden är begränsade även i detta område). För närvarande, om jag inte tar fel, är 90 till 95 procent av förbränningsmotorn fossil, såvida du till exempel inte fyller E85 i Sverige så länge du kan och du har ett lämpligt fordon (t.ex. Saab). Dessutom - varför egentligen - hålls alltid hemligt hur energikrävande bränslets väg från oljekällan till raffinaderiet till bensinpumpen är: När det gäller elbilar fästs alltid vikten av att det finns endast ett skifte från avgaserna till skorstenen är (vilket är sant, men ses för selektivt - se nationell elmix eller individuell situation på plats) och batteriproduktion (särskilt i Kina) är otänkbart skadligt för miljön (vilket också är sant) .
  Och om Tesla får konkurrens i detta avseende - jag sa nästan ”från Sverige” - är det också en berikning, även om det förmodligen kommer att få kursen på mina Tesla -aktier att sjunka ytterligare.
  Och ändå kommer jag av olika anledningar inte att köpa en sådan Volvo eller en Tesla inom överskådlig framtid. Om jag gör det kommer jag att låta de andra veta. Inte för att jag tror att någon är intresserad, men så att jag inte lätt kan anklagas för tvetydighet. Shit, nu har jag bara tagit mig själv för allvarligt, men bara insett det.

  9
  2
 • blank

  Du räddar inte världen så, men du har en chans mot Tesla.

  3
  1
 • blank

  ... och därmed rädda världen.

  2
  4

Kommentarer är stängda.