Från fläkt till fläkt - Saab 9-3 Aero Coupe byggd 2000

Det händer om och om igen att du stöter på bilar som du gärna vill äga. Denna Saab 9-3 Aero Coupe är en sådan kandidat. Det är ett av de fordon som kommer från händerna på entusiaster och som har en tydlig historia. Du säljer faktiskt inte en sådan bil. Och i så fall bara med ett tungt hjärta.

Saab 9-3 Aero Coupe 2000
Saab 9-3 Aero Coupe 2000

Saab 9 3 Aero Coupe

Vanligtvis skriver jag inte om läsarens bilar. I det här fallet kommer jag att göra ett undantag eftersom jag har känt Hans ägare i flera år och för att han vill att hans Saab ska vara i goda händer. Han säger att han vill minska sin samling lite. Av åldersskäl, eftersom Aero är supersnabb och den kör alltid för fort.

Hur som helst är Saab ett samlarobjekt. Den sista halvkombibilen från Trollhättan, som fortfarande rör sig i vardagen utan några begränsningar. Som en kommande klassiker förmedlar Aero mycket stil och är typiskt för varumärket ett mångsidigt fordon med en talang för sportbilar och transport. Body kit till Viggen ger 9-3 en visuell närvaro, den designades av Ian Callum, den stora Jaguar-designern.

Vad kan du skriva om Saab? Ursprungligen registrerades det i Schweiz, Hans har varit ägare nummer 2 sedan 2013. År 2019 flyttade Aero till Tyskland tillsammans med Hans och hans andra fordon, bilen har rullat sedan dess, ordentligt rensad, med tyska registreringsskyltar.

Hastighetsmätaren rapporterar drygt 141.000 kilometer, Saab är kontrollerad häfte, senast för cirka 200 kilometer sedan vid Saab Garage Buser i augusti 2020. Kupén är fri från rost, färgen har små tecken på slitage, en skärm har en stift-stor färgfel. Detta uttalande visar att villkoret är bra.

Saab borde gå i goda händer

Motorhuven ommålades, Pirelli P7-däcken är 1000 kilometer nere, TÜV är fräsch. Interiören är väldigt snygg, skärmarna har inga pixelfel. Hans hade satt Aero lite lägre, spåret är lite bredare. Naturligtvis finns det ett expertutlåtande här.

Den som känner till 9-3 Aero vet att den med sin 205 turbohk är bra i foder. Dess prestanda är fortfarande attraktiv idag och det tillkommer en liten avgift på begäran. Tillbehöret för kupén inkluderar en kartmottagare som programmerar Saab till 250 hk och 320 Nm. Enheten är tillgänglig som en bonus, naturligtvis är det inte tillåtet att användas på allmänna vägar, instinkt att spela ska få köra sin kurs på privat egendom.

Som alltid uppstår frågan i slutet av vad Saab kan kosta? Från fläkt till fläkt skulle Hans vilja se 9.900,00 XNUMX €, vilket inte räcker. Att döma av fordonets skick och dess sällsynthet. Han är också medveten om det, men saker är precis som de är. Och om Aero Coupe ska gå, åtminstone i goda händer, även om det inte är till bästa pris.

Alla som är intresserade av den vackra Saab 9-3 Coupe kan kontakta Hans på denna tillfälliga e-postadress: aerocoupe@saabblog.de.

2 tankar om “Från fläkt till fläkt - Saab 9-3 Aero Coupe byggd 2000"

 • blank

  Jag snurrar ..., önskan om denna (!) SAAB är otroligt attraktiv ... men jag är klar.
  Min 9-3 TTiD AERO gav mig så många klagomål när jag sa adjö / försäljning, jag VILL inte behöva gå igenom det igen någon gång.
  Jag bjuder dig på Hans, en bra ny SAAB-ägare. AERO förtjänar verkligen det. Ett optiskt nöje. Tekniskt ändå.
  Hejdå blå skönhet ...

 • blank

  Vacker kupé! Jag önskar Hans att det kommer i bästa händer!

  8
  1

Kommentarer är stängda.