Vi måste packa upp något och en Saab-film

Vad saknar vi just nu? Det är mötena och mötena inom Saabs scen. Covid-19 har redan avbrutit säsongen 2020 och alla större evenemang. I år ser det inte mycket bättre ut just nu. Alla planer kan ändras och hopp riktas mot vaccin i tillräckliga mängder.

Saab på söndag - vi har en film och ett paket
Saab på söndag - vi har en film och ett paket

Det återstår att se om detta kommer att finnas tillgängligt under nästa kvartal. När allt kommer omkring finns det välgrundat hopp och bortom spegelfäktning och tendensen att bygga Potemkin-byar är vaccin det enda som räknas och kan möjliggöra en återgång till ett rimligt normalt liv.

Tillbaka till 2020. Många men inte alla möten blev offer för pandemin. Däremellan fanns alltid en gemenskapsupplevelse, i enlighet med reglerna och i en mindre krets. En speciell händelse förra året var Saabs session Slovakien. Det skedde också i mindre skala, som alltid finns det en inspelning av våra slovakiska vänner.

Den är utmärkt gjord och ger en dos Saab-känsla i några minuter. Ha kul att titta på och drömma.

Vi har något att packa upp

Det hände mycket här under den senaste veckan. Lizis garage fyller sig långsamt och vad som kan se ospektakulärt ut vid första anblicken är det inte. Eftersom det finns intressanta, nya kontakter och insikter. I spanska samlingar och på dolda skatter. Innan Lizi kan köra in detta i sitt garage, kommer det att kräva finjustering. Historien är definitivt spännande.

Här är det äntligen det efterlängtade paketet!
Här är det äntligen det efterlängtade paketet!

En annan sak som är minst lika spännande är våra espressokoppar. Vi är på hemsträckan och det första mönstret har landat. Spänningen vid uppackning var stor, har veckorna med projektarbete varit värda det? Och som meddelat behöver hela historien förklaras.

Eftersom koppen är vanligtvis Saab. Allt - men inte vanligt.

Vad händer på bloggen den nya veckan?

Bland annat dessa saker:

Vi packar upp paketet och möter läsarnas bedömning.

 • För finsmakare för bilar - vår Saab espressokopp

Vi ställer en konstig fråga.

 • Varför kör du fortfarande Saab?

Vi vrider tillbaka klockan, ser mot Trollhättan. Och se vad skådespelarna från den tiden gör idag.

 • Saab Automobile från 10 år - Phoenix vill flyga

Naturligtvis händer det mycket mer. Det andra svenska varumärket kommer att hålla oss sysselsatta och de konstiga beslut Volvo gör för framtiden.

13 tankar om “Vi måste packa upp något och en Saab-film"

 • blank

  @ Saabansbraten och svar
  Jag blev inte riktigt förvånad över de två ogillar, eftersom de speglar vad jag ser i verkligheten: mestadels bara svartvitt. Bortsett från att bloggen inte verkar vara ett lämpligt forum för dessa diskussioner, befarar jag att vi inte kommer att återgå till normalitet före "Corona". För mycket "porslin har krossats för det, olika åsikter brukar bara argumenteras i tvister och regeringen för oss saker under radarn som vi inte ens kunde föreställa oss i en mardröm för 1 år sedan.
  Berättelsen om "vaccination som det enda hoppet" hamras i befolkningens sinnen som ett bönehjul, media är mer enade än någonsin att upprepa detta om och om igen. Nu kommer ”vaccinatörer” på idén att man också måste vaccinera dem som har återhämtat sig, det gör åtminstone inte ont. Tyvärr upplevde jag olika saker i min praktik. och jag har sett 2 personer> 90 som lidit skada till följd av vaccinationen, och jag säger detta mycket medvetet, och ett dödsfall från en icke-indikerad vaccination av en utländsk "vaccinationsläkare" fullbordar trion.
  Vaccinationerna ges initialt till dem som inte eller knappt är representerade i studiepopulationerna. Jag vill inte säga mer om det, som sagt, det här är inte platsen för detta ämne. Mitt erbjudande från förra året att kommentera privat utanför bloggen finns kvar.

  Hålla sig frisk.
  Är täckta"

 • blank

  @ Saabansbraten & StF,

  Jag tror att det inte hör hemma här. Man kunde svara oändligt många kommentarer på båda kommentarerna och genom att svara på Saabans stek har det redan kommit ett första svar ...

  Härifrån kan du fortsätta för evigt. Det bör till exempel noteras att vacciner endast är tillgängliga för en viss andel av befolkningen eftersom inte en enda är godkänd för personer under 18 eller under 16 år. Att skyddet också är under 100% och att en flockimmunitet på 70% inte kan uppnås rent matematiskt. Till exempel för att vacciner som endast är tillåtna och tillgängliga för 70% av befolkningen bara skulle nå 80% av besättningen med ett skydd på 100% även med en 56% vaccinationskvot ...

  Frågan kommer förr eller senare att ta hand om sig själv på något sätt - vare sig det är genom vaccination, kontaminering eller nådiga mutanter som alltmer fokuserar på andra djur än förare i allmänhet och Saab-förare i synnerhet.
  Eller helt enkelt för att vi är trötta på ämnet och Coronapolitiken också bygger på undersökningsresultat, i slutändan partipolitik och ett sätt att nå ett mål.

  2
  1
 • blank

  @ Saabansbraten

  Jag hävdar inte att jag vet vad författaren tänkte när han skrev raderna. Men enligt min förståelse av vaccination handlar det om att uppnå flockimmunitet. Det är cirka 60 - 70%, beroende på vem du vill tro. Och ungefär 2/3 av befolkningen är, som jag förstår det, ganska långt från alla.

  Som de antyder kan emellertid inte detta uppnås på något sätt. Än sen då? Väntar du på medicinering eller en europeisk Covid-fest? Låt oss hoppa över det med bedömningen att inte alla kommer att vara entusiastiska över detta heller.

  I grund och botten är jag rädd att din fråga är fel ställd. Jag tar det för givet att många vill återgå till 'normaliteten före 2020', vilket är vad stämningen verkar vara enligt mig.
  Enligt min mening är dock den rätta frågan om vi överhuvudtaget kommer att kunna återgå till 'normalitet före 2020' och jag är rädd att svaret blir nej.
  Med lite otur kommer Covid att etablera sig som en ny livsrisk, som vissa troligen kommer att vaccineras mot, men andra inte. Irritabelt, om 5 till 10 år ser detta ut som det gjorde för 2020 för de flesta. Kanske till och med för mig kan du vänja dig vid så många saker om du ger dig själv tid.

  Så det kommer inte att vara okej, men det kommer att verka så här för oss ...

 • blank

  Oavsett det andra, värderade innehållet i inlägget, skulle jag vilja haka på påståendet att ett vaccin är det enda som kan möjliggöra en återgång till ett "normalt liv" * och säga:
  Det enda som kan göra det möjligt att gå in i ett liv av något slag är vårt beslut och hur vi hanterar det.
  Jag vill inte ha en person som av någon anledning inte kan eller vill ha ett vaccin, inte kan delta i ett ”normalt liv” (om han vill). Vad skulle eller vad är det för tänkande?
  Då är det över med verklig individualitet och ditt eget tänkande som är något inkonsekvent med mainstream.
  Den som är en riktig öppen förare visar detta genom att fortsätta vara så öppen för alla.

  * Även det är fortfarande ett ämne i sig - att ställa sig frågan om man överhuvudtaget vill återgå till "normaliteten" från före början av 2020? Och: vad som faktiskt är viktigt för dig personligen. Med ”återgång till det normala”, strävar vi möjligen efter något som inte riktigt kan uppfylla våra önskemål?
  Dags att vara kreativ och oberoende - utan att glömma gemenskap och mänsklighet.

  2
  5
  • blank

   @Saabansbraten Jag är rädd att vaccin är den enda lösningen. Det finns inget alternativ. Det handlar inte om lyxdiskussionen som vi kan tillåta oss i Tyskland. Maskeringsvägrare, vaccinvägrare och verklighetsvägrare är endast möjliga i ett system som i slutändan fångar alla om han faller eller är i nöd.

   Majoriteten av mänskligheten har inte denna lyx. Det handlar om överlevnad här. Pandemin är global, den måste bekämpas globalt. Mänskligheten kan göra det, det har redan bevisat det. Om det inte gör det kommer det alltid att finnas nya hotspots och mutationer som rullar över planeten i ständigt nya vågor. Du kan se vad som händer i Brasilien, den nuvarande avelkammaren för viruset, som den ena eller den andra ännu mer aggressiva mutanten kan ge oss. En okunnig regering, ett överbelastat hälsosystem, mycket mänsklig elände.

   Och vi diskuterar individualitet.

 • blank

  @ EF-elch
  Tack för ledtråden. Jag tittar på det på en karta. 🙂
  VG

 • blank

  @ Aero-93, jag tittade - kan det vara Maninska tiesnava!?

 • blank

  Tyvärr kunde jag inte gå till Saab-sessionen i oktober förra året, men jag har fortfarande hopp om att den här gången kommer det att vara möjligt igen med en större grupp, hoppet som kommer att dö sist.
  PS, jag måste fortfarande registrera mig för Saabbloggen. Jag har inte kommit dit än

 • blank

  Stor SAAB-film! Tack så mycket!!!
  Med ett stort grin fick jag de goda 5 minuterna. Utmärkt.
  Vilken fantastiskt välskött SÄBE! Även här tack vare djurhållarna ...
  Den kopparfärgade SAAB 900 konvertibla ... en dröm i verkligheten, bravo! Inkl. vänster bakre hörnet :-)! Hit!

  Men: vilken dal körde du igenom?
  Jag ser fram emot en ledtråd :-)!
  Vilken SAAB-söndag!
  Tack.

 • blank

  Så med den här videon har de slovakiska saaberna överträffat sig själva - det är världsklass! Och naturligtvis vackra fordon i ett drömmande landskap.

  Jag ser fram emot Saab-kopparna 🙂

  Ha en trevlig söndag

 • blank

  Mycket bra och vacker video. Gör dig i riktigt bra humör!

 • blank

  WOW
  Det här är verkligen en bra stämningsvideo.
  Även strålkastartorkaren är precis på takten. Bra shot & cut.

  Och denna mångfald. Det ser ut som Saab Museum - bara bättre för på vägen. Fantastisk.

  Filmen är ett bra första svar på nästa veckas fråga, varför Saab, varför idag?

 • blank

  Tack Tom för den här vackra söndagsmorgonen :-) ...
  Videon från mötet i Slovakien - bara en dröm !!
  Fantastiska bilar med sina ägare - ett fantastiskt landskap - passande musik och ett bra snitt.
  Jag har tittat på det flera gånger nu - ren gåshud .... TACK 🙂

  Ja, du vet vad vi saknar just nu!?
  Vi Saab -vänner Thüringen (måste jag faktiskt skriva ”inne”?) Planerar för närvarande också vår nästa resa - om CORONA vill.
  När det äger rum - den här gången blir det en höjdpunkt för oss ”medlemmar” - en detaljerad rapport skulle naturligtvis följa - med bilder.

  Det är synd att Mark inte längre kan ta hand om bloggplaneraren - det var alltid bra.
  Tiden är inte alltid obegränsad - inte ens med / med och för SAAB ...

  Ser fram emot den kommande spännande SAAB-veckan 🙂

  Trevlig vila VI ...

Kommentarer är stängda.