Evergrande Auto Hengchi 4 - seriens design

Hittills har det bara funnits bilder på Hengchi 4 som visar konceptbilen. MPV är hittills den enda 7-sitsiga i Evergrande Auto-sortimentet. Seriens design har nu registrerats för skydd. Produktionen förväntas starta i slutet av året. Hengchi 4 ritades av en europeisk designer.

Hengchi 4 från Evergrande Auto
Hengchi 4 från Evergrande Auto

Hengchi 4 av Anders Warming

Efter Hengchi 1 och 2 levererade Warming också designen för Hengchi nummer 4. Med den nuvarande LED-glamouren på framsidan passar det bra med märkets designspråk.

Uppvärmning har hittills skapat många intressanta mönster. Han arbetade för Ford, senare för BMW och Mini. Den yttre designen av BMW Z4 (2002) var en av hans tidiga design för Bayern. Sedan mellan 2009 och 2013 formade han utseendet på varumärket med X1, X3 och X5 samt andra modeller. Den tredje generationen av Mini, inklusive cabriolet, Clubman och Countryman, skapades under hans ansvar.

Borgward Isabella Concept 2017 var en spektakulär design. Det kunde ha inlett en ny designriktning på Borgward och en återgång till gammal elegans.

Uppvärmning är definitivt Saab affine

Senast levererade han Saab X_Ray Vision. Warming provocerande uppfattning om vad som kunde vara om Saab fortfarande fanns. Eller kanske skulle ge igen. Varumärket driver honom, vilket han inte är ensam om. Hengchi-designen kan nu också ses på hans hemsida. Han betonar också att varumärkets fokus ligger på den lokala kinesiska marknaden.

Men det som är förvånande är Hengchi 2, en elektrisk mellanklass sedan. Lite har sett av henne hittills och ingenting har publicerats om den möjliga produktionsstart.

Liten extravaganza - Hengchi 2 med Saab-stil bakspoiler
Liten extravaganza - Hengchi 2 med Saab-stil bakspoiler

Synen på baksidan av sedanen, som inte hade publicerats förrän då, är intressant. Det verkar ha en subtil bakspoiler i Saab-stil. Med bakljusen i Jaguar-stil en blandning som är bortom tråkig. Seriedesignbilder är ännu inte tillgängliga. Det är därför oklart om den lilla extravagansen i produktionen kommer att bestå.

5 tankar om “Evergrande Auto Hengchi 4 - seriens design"

 • blank

  Den motoriserade bakluckan ...

  ... passar också bra in här, tror jag. Jag skulle bli förvånad om Hengchi utelämnade denna trend av alla saker. Idag framför snabbköpet på väg in och ut inom några minuter.

  Rein: Någon med misstänkta ”luckor” vill backa från en parkeringsplats. "Din baklucka är öppen." Han: "Återigen?" Jag: "Ja, den är öppen."
  Nycklarna trycks in i bilen. Utanför rör sig något men stänger inte. Lås upp, gå ut, öppna, manuell drift. Fungerar inte heller. Öppna igen och sedan igen en omkopplare i eller på klaffen och den rör sig ner i långsam rörelse. Kommer det att stängas den här gången? Jag är inte intresserad. Jag går och handlar.

  Ut ur snabbköpet: någon annan laddar sin bil. Bakluckan rör sig försiktigt ner på huvudet och backar automatiskt upp. Sensorerna fungerar, klaffen är säker. Mannen är irriterad, kastar ögonen och jag passerar min shoppingvagn förbi honom - innan jag bara inte kan hjälpa mig själv längre och måste skratta.

  Livet är vackert och skriver de bästa berättelserna. Det enda sorgliga är att fler och fler människor ofrivilligt bestäms av andra och blir huvudpersoner i en riktig satir. Kolla inte in det, men jag skulle inte bli förvånad om den automatiska bakluckan redan var sin egen genre, sin egen kategori på YouTube ...

  För mig var det inte min första kontakt med ämnet idag. Det staplar upp.

  5
  1
 • blank

  De två har redan något.

  Det som stör mig (förutom för stora MatchBox-hjul) är den nuvarande trenden från alla tillverkare mot höga axlar och kryphål.

  Så du vet från bilar från 1940-talet och början av 50-talet som ritades under intrycket av andra världskriget. Dessutom var de mer eller mindre ett vardagsrum med en soffa och en vas och inga säkerhetsbälten. I lyxklassen gillar också gardiner och utfällbara träbord. Det var sant, mitt hem är mitt slott och min bil är mitt söta hem.

  Idag är individuell biltrafik, särskilt i stadsdelar, under allmän misstanke (vare sig det är elektriskt eller fossilt bränsle) för att vara ett uttryck för individuell egoism. En design som uppmuntrar sådana åsikter kommer sannolikt att vara ganska kontraproduktiv för branschens framtidsutsikter på medellång och lång sikt. Men bilindustrin måste veta det själv.

  Personligen föredrar jag de relativt plana flankerna och de stora sidorutorna i min EZ 1970 och 2007 och jag gillar att hålla ett öga på cyklister på liggande cyklar och även småbarn.

 • blank

  Varför ska du köpa en hengchi?! Legitima fråga! Design är en sak, för många fordon liknar varandra. Jag tror att inköpsargumenten för den enskilda tillverkaren kommer att avgöras av batteritekniken. Så jag förstår inte varför våra lokala tillverkare ger upp tyglarna helt.

 • blank

  Hengchi 2, bakom en Citroen C6!
  Varför har alla nya bilar så stora hjul? Jag tror inte det alls.

 • blank

  Evergrande verkar leverera, vilket generellt sett är positivt för Trollhättan. Den enda frågan som uppstår är varför du ska köpa en Hengchi-bil. Med en Saab visste jag det. Men var är Hengchi-dygderna?

  3
  1

Kommentarer är stängda.