Önskvärt - Saab 9-5 NG Aero från DNA

Det är alltid speciellt när du håller en miniatyr i händerna att du körde i originalet. Saab 9-5 NG Aero från DNA Collectibles råkar komma i färgen "Arctic White". Den nyansen som är vitare än vit. I direkt jämförelse är kanske den vita BMW, Audi och Daimler ljusgrå. Men Saab som lyser. Så ljus och klar som North Star.

Nytt från DNA-samlarobjekt - Saab 9-5 Aero
Nytt från DNA-samlarobjekt - Saab 9-5 Aero

Saab 9 5 NG Aero

Det är smart gjort av DNA Collectibles att välja denna nyans för modellbilen. Så här kommer arvet från Saab Aero X till sin rätt. De svarta A-stolparna, minnet av ett flygplanscockpit, de tvåfärgade höljena på ytterbackspeglarna. Designelementen lånade från Aero X kommer bara fram med den här färgen.

Precis som originalet gör modellbilen ett riktigt intryck. Stor, tung, helt enkelt vacker att titta på. Schweizarna har tagit proportionerna bra, Saab är en het kandidat för hedersplatsen på skrivbordet. Utsikten vandrar över bilen och kan knappast tro att den här designen är mer än ett decennium gammal. Den sista bilen från Göta Älv röra fortfarande idag.

Som alltid med DNA ligger styrkan i detaljerna. Under tiden har tillverkarens arbete nått en mognad som du inte behöver skriva mycket om det längre. Nästan allt görs med kärlek och en förkärlek för perfektion. Bokstäverna är som originalet, LED-lampan är så välgjord att du vill ha en knapp för att tända den. Tyvärr finns det inte, vilket är synd eftersom det skulle göra modellbilen till en absolut kult.

Liten svaghet - bra service

De små detaljerna fortsätter i interiören. Den som redan har en miniatyr från tillverkaren i sin samling kommer att älska remmarna i ett textilutseende. Han uppskattar den myriad av finesser som ärvts från originalet. Lyckligtvis hittar jag äntligen något att klaga på. För en gångs gång är behandlingen inte optimal, miniatyren visar svagheter. När det gäller mittkonsolen är jag inte säker på om du har glömt att ta bort en liten bit film, DNA-samlarobjekt är mänskliga.

Det är okej. Av två skäl. Å ena sidan finns det otroligt mycket manuellt arbete i modellerna. Mycket fina penseldrag, lugna händer som monterar modellbilen med kärlek. Det är okej att märka det, och det kan finnas avvikelser från min åsikt. Å andra sidan svarade DNA Collectibles kundtjänst omedelbart och erbjöd ett utbyte. Jag vägrade eftersom jag kan leva bra med 95% perfektion.

Men det är viktigt att veta att tjänsten är närvarande och reagerar vid behov.

Den lilla svagheten påverkar inte entusiasmen för Saab-modellen. Tvärtom, den sista stora Saab är inte bara bra i originalet, den skär också en cool figur som en miniatyr. Schweizarna har levererat i några dagar, varulageret smälter bort, som jag fick veta när jag frågade.

Ska du göra 9-5 bestellen? Du borde, ja och absolut. Varför? Eftersom "Arctic White" är en genial Saab-färg och upplagan var strikt begränsad som alltid. Det är möjligt att DNA kommer att föra sedan i andra färger i framtiden. Men Saabs Pole Star kommer förmodligen bara att finnas en gång. Om du saknar problemet kan du bli irriterad.

För att du saknade något.

3 tankar om “Önskvärt - Saab 9-5 NG Aero från DNA"

  • blank

    Ja, den delen är cool. Och om vi inte får en Saab i 1: 1, då i 1:18 eller mindre. Jag gillar DNA, modellerna är alltid ett nöje. Jag ser redan fram emot det som ännu inte har meddelats.

  • blank

    Brunrött finns tillgängligt 1:34 från Saab Museum och det är trevligt här i min samling. Men den som skulle få dem från DNA-samlarobjekt borde vara en anledning för mig att beställa dem.

  • blank

    Naturligtvis vet Tom varför du tycker att den här färgen är så vacker och passande ...... Men jag skulle gärna ha den här brunröda :).

Kommentarer är stängda.